steaua bucurești fc fcsb 2 1-1

Steaua București – FC Fcsb 2, 1-1 (0-0)

Steaua București a disputat astăzi primul meci oficial din 2021. În Ghencea, băieții lui Oprița au primit vizita celor de la FC Fcsb 2, echipă formată din fotbaliști pe care Gigi Becali nu i-a considerat destul de buni pentru Liga 1.

Steaua București: 1. Ștefan Mușat – 18. George Călințaru, 55. Walace, 4. Dean Beța, 13. Adrian Ilie – 10. Rareș Enceanu, 8. Valentin Bărbulescu – 7. Florin Răsdan, 77. Remus Chipirliu, 9. Emilian Pacionel – 17. Philippe Nsiah

Rezerve: 12. Raul Bălbărău – 14. Robert Neacșu, 16. Antonio Vlad, 30. Liviu Băjenaru, 6. Mădălin Mihăescu, 11. Dragoș Huiban, 31. Cezar Mihalache, 90. Alexandru Zaharia, 89. Ovidiu Morariu

În ciuda faptului că a avut în primul 11 mai mulți fotbaliști veniți special de la Liga 1 pentru acest meci, Fotbal Club Fcsb 2 a impresionat în startul partidei prin agresivitate, intrări dure și joc lipsit de fair play.

Cel mai important jucător al echipei lui Becali a fost… arbitrul. Acesta a avut două intervenții decisive în primele 11 minute ale partidei. În primul rând, l-a iertat pe un fotbalist (?) fcsbist de cartonașul roșu, după ce acesta a avut o intrare foarte dură, din spate, la om și în niciun caz la minge, la Pacionel, în minutul 9.

A doua intervenție decisivă a arbitrului a avut loc în minutul 11, când acesta a anulat un gol perfect valabil marcat de Bărbulescu. Reluările arată că mijlocașul Stelei este de fapt cel lovit. Bărbulescu, în ciuda vârstei, ajunge mai repede la minge, o lovește, și abia după ce trimite mingea către poarta fcsbistă este lovit în picior de către fundașul visător al lui Gigi Becali. Însă cum arbitrul partidei a fost trimis pentru a-i proteja pe fotbaliștii veniți în excursie, de la Liga 1, golul a fost anulat și acesta a acordat un fault în atac.

steaua bucurești - fc fcsb

Bărbulescu lovește mingea din cădere și o trimite către poarta celor de la FC Fcsb 2, apoi este lovit în gambă de către un fotbalist advers. În mod inexplicabil, arbitrul a acordat fault în atac.

Steaua a dominat prima repriză, având mai multe ocazii importante. Chipirliu a trimis cu capul milimetric pe lângă poartă, în minutul 10, iar Nsiah a trimis peste în minutul 22, după ce a reușit să piardă pe drum apărătorul fcsbist care trebuia să îl marcheze.

Cu foarte mare noroc, FC Fcsb a scăpat fără gol primit și în minutul 42, când Chipirliu a trimis din nou pe lângă poartă. La pauză, cele două echipe au intrat la cabine cu egalitate pe tabelă, 0-0.

Repriza secundă a început cu o întârziere de 5 minute, arbitrul permițându-le celor de la FC Fcsb 2 să prelungească cât mai mult revenirea de la cabine. În continuare, jucătorii lui Becali au dat dovadă de agresivitate și de lipsă de fair play. La fiecare contact cu un fotbalist stelist, aceștia s-au aruncat pe jos și au cerut fault. Arbitrul, bineînțeles, le-a îndeplinit fiecare dorință.

Steaua București a fost mai bună, a controlat jocul și a avut mai multe ocazii. I-a lipsit însă finalizarea. Și norocul. În minutul 72, contrar cursului jocului, Fotbal Club Fcsb 2 a reușit să marcheze, după un contraatac la care fundașii steliști au fost mult prea lenți. Pentru fcsbiști, a fost ocazia perfectă pentru a trece la tactica trasului de timp.

Steaua București a pornit în cursa pentru a egala. În minutul 85, Cezar Mihalache a dat mingea pe lângă Nedelcu, putea scăpa singur spre poarta adversă, însă fundașul fcsbist l-a faultat din poziție de ultim apărător. Fault de roșu, însă arbitrul a dat tot galben. Din fericire, pentru Nedelcu acesta a fost al doilea galben al partidei, arbitrul fiind nevoit să scoată în cele din urmă și cartonașul roșu, când a văzut că acesta mai are deja unul.

Printre numeroase trageri de timp fcsbiste, Chipirliu a ratat o mare ocazie de gol în minutul 92. Șutul său a fost trimis însă în corner de fundașul fcsbist.

Călințaru a bătut, mingea s-a dus în fața porții, Huiban a sărit și a lovit mingea cu capul, pentru 1-1! Gol Steaua! Gol care a restabilit egalitatea și care a înnebunit oile de peste tot.

Dar povestea nu s-a oprit aici. Un minut mai târziu, Băjenaru a avut o mare ocazie de gol. Înnebuniți, fcsbiștii au sărit la bătaie, în fața băncii steliste. Arbitrul a arătat două cartonașe, pentru Oprița și Soiledis.

Scorul final al partidei Steaua București – FC Fcsb 2 a fost 1-1, un rezultat viciat de intervențiile unui arbitru care astăzi a fost îmbrăcat în galben și albastru, culorile echipei lui Becali.

Rezultatul nu este unul mulțumitor. Nu este mulțumitor pentru Steaua, dar nici pentru FC Fcsb, care a văzut cum fotbaliștii săi de Liga 1, mult lăudați de presă, se descurcă greu chiar și la Liga 3. ”Vedete” precum Nedelcu, Buziuc sau Soiledis au arătat că nu au valoare. ”Marele talent”, Octavian Popescu, a arătat că nu se ridică la nivelul lui Vlad Nițu, un fotbalist care a demonstrat mult mai multe în Liga 3. Becali și FC Fcsb s-au făcut de rușine. Fără ajutorul arbitrului, astăzi ar fi părăsit Ghencea cu o nouă înfrângere în fața Stelei.