răzvan lucescu

Răzvan Lucescu nu crede că FC Fcsb e Steaua

Răzvan Lucescu e o ci… aaaa… o moară stricată. Da, o moară stricată. Moară am vrut să scriu, în niciun caz nu m-am gândit la vreun cuvânt care să rimeze cu ”moară”. Răzvan Lucescu e o moară stricată. Tot repetă aceleași lucruri, sperând că cineva o să-l creadă. Dar oare el crede ce spune?

Pentru presa de sport din România, Răzvan Lucescu a devenit un expert în ceea ce privește identitatea Stelei. Aproape că nu trece lună fără ca marii ziarici să îl sune și să îl întrebe dacă FC Fcsb e Steaua. Oamenii sunt nesiguri. Răspunsul dat de Răzvan Lucescu în martie s-ar putea să nu fie același și în aprilie.

Și poate că o să fie total diferit în mai. Așa că Lucescu Jr. trebuie contactat fără întârziere și întrebat: ”Domnule Lucescu, care e în oprinia dumneavoastră Steaua? FCSB sau CSA?” așa întreabă autosatisfăcuți toți ziaricii. Ei și-au făcut treaba. Au făcut articol în care au folosit toate cuvintele cheie importante: Lucescu, FCSB, CSA, Steaua. Cumva, mai bagă ei acolo un ”Becali” și gata, articolul e făcut.

Dar trebuie să spunem și că Răzvan Lucescu nu dezamăgește niciodată. Pentru că există șanse ca răspunsul său să fie unul pe care ziaricii nu îl vor. Există. Dar sunt mici, aproape insignifiante. Ca un ceas eleveția, de fiecare dată când e întrebat, Răzvan Lucescu dă răspunsul ”corect”. Și ziaricii răsuflă ușurați, și fac articolul, și își iau banii, și toate oile slabe de duh au click și apoi se închină la unul dintre cei mai mari dușmani ai Stelei București.

Pentru că aici am ajuns azi. Părerea unui om care vrea să distrugă Steaua cântărește mai mult decât părerea lui Tudorel Stoica. Nu pentru ziarici, ci pentru cei care pretind că sunt steliști.

Răzvan Lucescu s-a blocat pe repeat!

Știre bombă publicată ieri, 12 aprilie, de Sportul Popular: Răzvan Lucescu, tranșant în disputa dintre FCSB și CSA: „Asta e Steaua! Punct”

Tranșant, tăticule! Păi nu?

„Fotbalul românesc are nevoie de o Craiovă puternică. Numai la noi se poate întâmpla așa ceva. Așa cum și la Steaua sunt două, FCSB și Steaua. E incredibil! FCSB e Steaua! Punct”, a declarat Răzvan Lucescu și Gsp a scris imediat. Cum să nu scrie? La câte cuvinte cheie importante sunt acolo!!! Și mai e și răspunsul corect! He, he! TRANȘANT!

La fel de ”tranșant” a fost Luce Jr. și cu exact o lună înainte, pe 12 martie. Atunci, pentru ProSport, a zis așa:

„Avem nevoie de Dinamo, de Rapid, de Steaua. Trebuie să se termine odată și povestea aceasta cu FCSB. FCSB e Steaua, punct!”

PUNCT din nou, dragilor! Nu ne jucăm! Nu există loc de discuție. Ați priceput? Ar fi trebuit să fi priceput deja. Că nu era prima dată când Răzvan Lucescu vă spune că FC Fcsb e Steaua. Era probabil a douăzeci și șaptea. Dar cine mai numără? Noi. Noi numărăm.

Anul trecut, pe data de 29 noiembrie, fiul tatălui s-a repetat: „Ce întrebare mai este și asta? Toți știm că s-a făcut o tranzacție. Gigi Becali a luat clubul, l-a ținut la cel mai înalt nivel, el era atunci când Steaua și cu noi, Rapid, eram în sferturi, în Cupa UEFA. A rămas acolo și a ținut Steaua sus, mereu. Fără el, nu știu unde ajungea. Becali, prin ce a făcut la Steaua a tras tot fotbalul după el.”

S-a repetat și pe 23 martie, 2021 (să  mă iertați că am amestecat notițele!): „Gigi Becali este într-un război nedrept. E o tranzacţie care a fost făcută atunci. El a avut rolul de a prelua Steaua, a dus-o în grupele Champions League, grupele Europa League, a investit. Gigi este cel care ar trebui să conducă Steaua.

Dar să mergem puțin mai departe în trecut. 5 iunie, 2018:

„Cred că la Steaua lucrurile sunt simple, FCSB este Steaua, trebuie să existe o singură echipă şi aceea este cea preluată de Gigi Becali şi care cu toate eforutile lui a jucat ani de ani în grupele Ligii Campionilor sau Ligii Europa,” a declarat Lucescul junior, pe vremea când încă antrena PAOK. 

21 iulie, 2020:

“Steaua este una singura, nu pot fi mai multe. Chiar daca vor altii sa faca taraboi, sa creeze scandaluri, sa isi apere interesele personale, Steaua ramane una. Iar aceasta echipa de acum, FCSB, este Steaua.” ne-a strigat Răzvan Lucescu.

10 iulie, 2018:

„Mi-au plăcut agresitivatea jocului, modul în care Steaua a făcut pressing, dar şi cum au reacţionat jucătorii mei.” a spus juniorul după un amical cu FC Fcsb.

N-a zis-o chiar de douăzeci și șapte de ori, dar ați înțeles mesajul. Și, dacă nu l-ați înțeles, vă puteți întoarce luna viitoare, pentru că Răzvan Lucescu o să îl repete.

Și sigur o să îl repete. E obsedat să ne tot spună același lucru. E obsedat să ne convingă. Sau poate nu pe noi vrea să ne convingă. Poate vrea să se convingă el singur.

Adevărul e că Răzvan Lucescu nu crede că FC Fcsb e Steaua

Comportamentul lui Răzvan Lucescu este asemănător cu cel al unui copil care tocmai a luat nota patru la matematică. În mintea sa, în drum spre casă, acesta tot repetă scuza pe care o să le-o dea părinților. Cu cât o repetă mai mult, cu atât sună mai bine. Cu cât sună mai bine, cu atât e mai sigur că o să scape nepedepsit.

Evident, nu scapă.

La fel ca acești copii, Răzvan Lucescu e și el un actor destul de prost. Nu e convingător deloc. Poate să repete rolul cât vrea el, că tot o să se vadă că joacă forțat. Și chiar joacă forțat.

”PUNCT!”, ”E CLAR!”, ”E UNA SINGURĂ” – astfel de afirmații, de porunci, practic, însoțesc fiecare declarație de-a sa despre FC Fcsb. Prin ele, Răzvănel ne interzice să gândim singuri. Trebuie să îl credem pe el. Ca în Biblie, fiul a coborât după ce a învățat totul de la tatăl, care a făcut totul (fotbalul în cazul nostru), iar noi trebuie să credem și să nu cercetăm.

Și poate că l-am crede, dacă nu l-am cunoaște. Poate că l-am crede, dacă nu am ști că familia Lucescu înseamnă doar ură și invidie față de Steaua, înseamnă doar dorința de a distruge Steaua.

Nu în ultimul rând, poate că l-am crede pe Răzvănel dacă ar crede și el ceea ce spune. Dar el nu crede. O spune doar ca să-i facă rău Stelei, pentru că el urăște Steaua, la fel ca Lucescul senior. Însă, vedeți voi, nici minciunile seniorului nu sunt prea credibile. Așadar, dacă profesorul e prost, elevul nu are cum să fie geniu.

Nu credeți ce vă spunem? Mai așteptați 2-3 săptămâni. Răzvan Lucescu o să vină cu o nouă declarație în care o să vă spună că FC Fcsb e Steaua. Atunci o să vă dați și voi seama că nici el nu crede ce spune.

steaua libera