steaua bucurești metalul buzău

Avancronică: Steaua București – Metalul Buzău

Sezonul 2020-2021 al Ligii 3 se apropie de sfârșit. Mâine va avea loc ultima etapă. Steaua București va primi vizita celor de la Metalul Buzău, într-un meci fără nicio miză.

Clubul nostru a câștigat deja campionatul. A făcut-o cu 2 etape înainte de final, după un parcurs aproape perfect. Băieții lui Oprița au câștigat 14 meciuri în acest sezon și au obținut 3 rezultate de egalitate. Nu au pierdut niciun meci! În cele 17 etape au marcat 43 de goluri și au încasat doar 8.

Însă, în ciuda acestor rezultate foarte bune, echipa noastră va mai trebui să joace două baraje pentru a putea promova în Liga 2. Pentru FRF, acest sezon de Liga 3 nu a contat deloc. L-a ciopărțit încă de la început, când a ales să facă câte 10 serii de 10 echipe. Apoi a decis că nimeni nu va retrograda iar la final a modificat regulile pentru promovare, introducând acest baraj în două faze.

În prima fază a barajului, Steaua București va întâlni echipa de pe locul 2 din Seria 3. Dacă clasamentul va rămâne neschimbat, aceasta va fi Mostiștea Ulmu. Însă în seria 3 distanța între locul 1 și locul 2 e de doar 2 puncte. Așadar, clasamentul mai poate suferi modificări. Dar, dacă nu va fi Mostiștea Ulmu, atunci adversarul Stelei poate fi doar CS Afumați.

Meciurile din prima fază a barajului sunt programate pe 8 și 15 mai. Dacă va trece mai departe, Steaua va juca în faza a doua a barajului pe 22 și 29 mai. Acolo va întâlni câștigătoarea barajului dintre FC Fcsb 2 și echipa care va termina pe locul 1 în Seria 3.

Ce va face Oprița cu Metalul Buzău?

Cum meciul împotriva celor de la Metalul Buzău este în totalitate fără miză, primul 11 trimis în teren de Oprița va depinde de dorințele antrenorului. Dacă acesta va dori să încheie acest sezon fără înfrângere, probabil că va trimite un prim unsprezece care să nu piardă.

Însă, dacă va dori să își menajeze jucătorii, poate că le va da o șansă și tinerilor de la echipele de juniori. Indiferent de decizie, Oprița trebuie felicitat pentru munca pe care a depus-o în acest sezon. A făcut o echipă solidă, cu jucători care au trecut cu bine chiar și peste perioada dificilă provocată de pandemia de coronavirus chinezesc.

Așteptăm așadar meciul de mâine, pentru a vedea dacă Steaua București va termina acest sezon neînvinsă sau nu.

Partida dintre Steaua București și Metalul Buzău va avea loc vineri, 30 aprilie, de la ora 15:00. Steaua TV va transmite live, de pe terenul 5 din complexul sportiv Steaua.

Forza Steaua!