euro 2020 pro tv

Pro TV ne-a distrus orice șansă de a ne bucura de Euro 2020

Am așteptat 5 ani ca să văd din nou meciuri la Euro 2020. Cinci ani, nu un an, cum spun comentatorii care nici nu știu să se bucure de fotbal. Am așteptat cinci ani, ca Pro TV să își bată joc de acest eveniment și ca să îl distrugă, în goana după bani.

Euro 2020 a început cu un meci foarte bun, Turcia – Italia fiind o partidă spectaculoasă, în care italienii au făcut show și au învins cu 3-0. Cu toate acestea, finalul său m-a găsit în totalitate dezamăgit, chiar dezgustat. Totul din cauza atitudinii cu care Pro TV a tratat partida.

Dacă n-ai fi văzut meciul încă de la început, dacă ai fi întârziat la startul partidei și dacă ai fi deschis televizorul, să zicem, în minutul 15, n-ai fi știut nici ce minut e, nici cât e scorul, nici măcar cine joacă. În goana după audiență, Pro TV a ales să lase grafica de meci pentru Euro 2024. Pentru Euro 2020, au preferat să o țină ascunsă, ca să ne țină și pe noi în fața televizorului, de parcă nu avem cu toții acces la internet și nu putem verifica rapid un scor, dacă chiar nu vrem să ne uităm.

Puțină grafică a fost, totuși. După goluri, am avut parte de grafică în limba engleză, unde ni se spunea că Tukey – Italy este 0-3. Pentru românii care nu știu limbi străine nu s-a putut face nimic. Sau poate că Pro TV încearcă să ne facă pe toți să vorbim limba engleză.

Rămâne însă întrebarea de ce nici comentatorii nu spuneau nimic despre minut, despre scor, despre orice. Asta e doar o altă dovadă că vechiul ”Minutul și scorul” a dispărut din fotbalul românesc, împreună cu comentatorii de valoare.

euro 2020 pro tv

La alții s-a putut…

Mironică este cel mai slab comentator din România

N-au investit în grafică, dar nici în comentariul meciului. Cei de la Pro TV au ales tactica ciorbei reîncălzite și ni l-au băgat pe gât din nou pe Mihai Mironică. Acesta este unul dintre cei mai slabi comentatori din România, dacă nu cumva cel mai slab.

Mironică nu e pregătit. E un comentator care își subestimează ascultătorul. Sau poate că nu are niciun fel de respect pentru el. În calitate de comentator, el doar zbiară, chiar și în acele momente în care meciul nu o cere. Este poate o încercare de a-i da o oarecare spectaculozitate comentariului. Din păcate, lui Mironică nu îi merge. Urletele sale devin enervante iar tu, ca ascultător, ajungi să nu mai suporți să îi auzi vocea.

Evident, Mironică ar putea fi un comentator spectaculos, dacă s-ar pregăti ca un adevărat comentator, nu ca un iubitor oarecare al fotbalului. În timpul meciului, acesta încearcă să impresioneze oferind numeroase informații. Problema e că informațiile sale sunt în totalitate neinteresante. Cele mai multe sunt informații pe care suporterii le știu deja. Sunt statistici luate de pe Wikipedia sau citate din articole publicate în săptămâna meciului. Acestea nu conțin nimic nou. Nu conțin nimic interesant, nimic care să te facă să fii atent la cel care vorbește.

Mironică este total netalentat. De asta îl iubește Pro TV

Mironică încearcă cu disperare să îl copieze pe Radu Banciu. Acest lucru se simte foarte puternic. Cei doi au fost colegi de emisiune și au lucrat împreuna destul de mult timp. Însă nu a fost destul pentru ca Mironică să învețe ceva. Îi lipsește talentul lui Banciu. Îi lipsește cultura generală și, cel mai important, îi lipsește comedia.

Banciu este un ”hater”, adică un individ care îi atacă pe toți. O face însă într-un fel care să te amuze, care să nu te facă să vezi în fața ta doar un frustrat. La Mironică, exact asta se vede. Comedia nu există la el, doar ura. El nu înțeapă, el atacă grosolan, oferind impresia că e doar un Gică Contra veșnic nemulțumit.

Acesta este și motivul pentru care toți suporterii echipelor de fotbal din România îl urăsc pe Mironică. Nimeni nu îl suportă. Nici steliștii, nici dinamoviștii, nici rapidiștii, nici oltenii, nici timișorenii, nimeni. Toți îl înjură. Și puteți verifica asta foarte ușor, online. În ultima vreme, Mironică a încercat să se apropie de fecesebiști. A găsit câțiva susținători printre ei, însă și acolo e văzut drept doar un alt individ care încearcă să se pună bine cu Becali. Ar fi fost și ăsta un motiv bun ca Pro TV să îl lase să se odihnească și să încerce alt comentator la Euro 2020.

Cândva, am avut comentatori buni

Voi face o paranteză și vă voi spune că am urmărit meciul Turcia – Italia împreună cu prieteni și prietene. Fetele, evident, s-au implicat mai puțin în meci. Una dintre ele a observat însă la un moment dat calitatea slabă a comentariului oferit de Mihai Mironică.

”Ăsta e mai slab ca ăia care comentau în anii 80,” a zis ea. Am corectat-o. În anii 80 am avut parte de comentatori de top. Cristian Țopescu a fost cel mai bun comentator sportiv pe care l-a avut România. Teoharie Coca-Cozma a comentat finala de la Sevilla cu o singură greșeală: ”suntem finaliști…”.

Ce trebuie însă să luăm în considerare e faptul că acești oameni nu aveau acces la uneltele pe care le au comentatorii de azi. Nu aveau internet. Nu aveau meciuri peste meciuri la TV. Își luau informațiile din ziare, din reviste și cărți, multe dintre ele interzise în România. Iar comentariile lor ofereau valoare meciurilor pe care le însoțeau.

Azi e mult mai ușor să comentezi. E mai ușor, dar comentatorii au devenit mai slabi, talentul lipsindu-le în totalitate.

Nu o să mai urmăresc Euro 2020 pe Pro TV

Cu aceste alegeri, din cauza zgârceniei și lăcomiei, Pro TV ne-a distrus orice șansă de a ne bucura de Euro 2020. Pentru mine, e clar ce trebuie să fac. Vreau să mă uit la Euro 2020, dar vreau să mă și bucur de el. Așa că voi apela la site-urile de streaming.

Este, din păcate, singura soluție. Altfel, putem uita de acest Campionat European.

P.S. Ne-a trecut totuși glonțul pe lângă ureche. Dacă Pro TV și-a bătut atât de tare joc de Euro 2020 acum, imaginați-vă ce ar fi făcut dacă s-ar fi calificat și naționala țării noastre acolo. Gigi Becali ar fi fost chemat să ofere păreri pentru fiecare partidă, am fi auzit zilnic despre sutele de milioane de euro pe care vor fi transferați jucătorii de la FC Fcsb și fiecare știre ar fi început cu comentariile date de Meme pe Facebook. Așa, am scăpat. Avem de-a face doar cu Marica. Fără prosop, dar cu haine pe el.