becali a mai pierdut un proces FC Fcsb a jucat în Liga 1 pe banii statului

Becali a mai pierdut un proces. FC Fcsb a jucat în Liga 1 pe banii statului

Becali a mai pierdut un proces. După un nou titlu pierdut, 2021 înseamnă pentru FC Fcsb și o continuare a înfrângerilor din sala de judecată. Această ultima înfrângere, însă, mai dovedește un lucru foarte important. FC Fcsb a jucat în Liga 1 pe banii statului. Așteptăm așadar reacțiile din presa apărătoare de bani publici!

Așa cum bine știți, FC Fcsb nu are stadion propriu. A jucat în Liga 1 pe unde a apucat. Cel mai mult, însă, a jucat pe Național Arena, stadion unde a beneficiat de anumite avantaje, datorită faptului că, până recent, primar al Bucureștiului a fost chiar fina lui Becali, Gabriela Firea. Așadar, Becali și-a permis să se poarte cu banii bucureștenilor la fel cum s-a purtat cu banii tuturor cetățenilor români. În loc să plătească la timp cheltuielile pentru folosirea stadionului construit din bani publici, acesta nu a plătit nimic.

Primăria a fost așadar nevoită să îl dea în judecată. În data de 10 iunie, Tribunalul București a dat o decizie în acest proces. A obligat FC Fcsb să plătească toate datoriile. Este vorba de o sumă în valoare de 1056969,29 lei, adică aproximativ 215 mii euro..

Interesant este că reclamantul, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti, administrație subordonată primăriei municipiului București, nu a cerut plata cheltuielilor de judecată. De ce? Nu o să aflăm niciodată. Putem doar să ghicim că este vorba doar de o altă favoare obținută de Becali, ca urmare a relației bune cu fina sa.

O altă favoare a fost faptul că FC Fcsb nu a fost evacuat de pe Național Arena, în ciuda faptului că nu a plătit chiria, utilitățile și penalitățile de întârziere. Ar fi interesant să aflăm de ce nu s-a întâmplat acest lucru, de ce i s-a permis lui Becali să joace în Liga 1 pe banii statului.

Pentru a juca în Liga 1, trebuie să ai un stadion stabil

Pentru cei care nu știu, regulamentele FRF spun că un club trebuie neapărat să aibă un stadion stabil. Altfel, nu poate juca în competițiile din România. Aceasta este probabil explicația pentru care echipa lui Becali nu a fost dată afară de pe Național Arena. Deși e greu de crezut că FRF ar respecta vreodată regulamentele când vine vorba de FC Fcsb.

În ultimii ani, FRF a încălcat în mod repetat regulamentele, pentru a nu exclude echipa lui Becali din campionat și pentru a nu o dezafilia. Federația a mers chiar până acolo încât i-a permis lui Becali să o dea în judecată, fără să ia nici cea mai mică măsură împotriva sa. Regulamentul și statutul FRF spun că un club care nu acceptă deciziile TAS și care își caută dreptate în instanțe civile poate fi dezafiliat. Asta a pățit echipa lui Mititelu. Însă Mititelu nu este Becali și nu are pilele sale.

FC Fcsb a jucat în Liga 1 pe banii statului

Așadar, putem concluziona că FC Fcsb a jucat în Liga 1 pe banii statului. Și nu doar că a jucat, dar va juca în continuare. Fiind vorba de o decizie dată pe fond, cel mai probabil FC Fcsb nu își va achita datoriile. Va merge la apel și va aștepta soluționarea dosarului acolo. După ce va pierde și la apel, poate că va plăti datoriile pe care le-a strâns față de cetățenii Bucureștiului.

Până atunci, va juca în Liga 1 pe banii lor. Sau poate că nu va juca. Poate că noul primar al Bucureștiului va avea curajul să spună stop acestei mizerii făcute pe bani publici. Domnule Nicușor Dan, ce ziceți?