Vasile Buhăescu

Vasile Buhăescu, primul transfer al verii la Steaua București

Steaua București a realizat primul transfer pentru sezonul 2021-2022. Vasile Buhăescu este noul atacant al echipei antrenate de Daniel Oprița.

Născut la Huși, în 1988, Vasile Buhăescu (1,86 m înălțime) este un atacant cu multă experiență la nivelul Ligii 1 și al Ligii 2. În cariera sa a jucat la FC Vaslui, Concordia Chiajna, Petrolul Ploiești, ASA Tg. Mureș, Mioveni, Argeș Pitești sau Olimpia Satu Mare. A strâns și 6 selecții la naționalele de tineret U21 și U19.

Cum se întâmplă cu mulți atacanți, Buhăescu a prins cea mai bună parte a carierei sale după maturizarea ca fotbalist. Astfel, în ultimele 5 sezoane, jucând pentru Juventus București, Argeș Pitești și Petrolul Ploiești, noul atacant al Stelei a marcat 55 de goluri în 148 de meciuri, adică aproximativ un gol la fiecare 3 meciuri. În sezonul trecut, în 20 de meciuri pentru Petrolul, acesta a marcat de 8 ori. Experiența sa va fi cu siguranță folositoare într-un campionat al Ligii 2 unde fiecare echipă va avea propriul său obiectiv.

Daniel Oprița, care a semnat chiar ieri prelungirea contractului cu Steaua, îl cunoaște foarte bine. Cei doi au lucrat împreună în sezonul 2016-2017, când antrenorul de acum al Stelei pregătea Juventus București. Cu Oprița antrenor, Buhăescu a marcat 14 în 36 de meciuri, făcând pereche în atacul Juventusului cu Bogdan Chipirliu.

Primele declarații ale lui Vasile Buhăescu la Steaua

Buhăescu a vorbit despre transferul său pentru Steaua TV. Acesta a declarat:

„Sunt foarte fericit că am ajuns la Steaua București. E un pas important deoarece nu e ușor să ajungi la Steaua. Un fotbalist trebuie să joace mereu la victorie, nu trebuie să se gândească dacă poate promova sau nu.”

Daragoș Huiban l-a completat: „Ar trebui să ne motiveze altceva: emblema și suporterii pe care îi avem în spate. Nu în ultimul rând, aș vrea să creăm un precedent. Să terminăm noi pe un loc promovabil și să vedem atunci ce se va întâmpla.”

Suporterii steliști îl vor putea vedea pe Buhăescu la muncă sâmbătă, 26 iunie, de la 10:30, într-un amical cu Academica Clinceni. Partida va fi transmisă de Steaua TV.

„Voi da totul pentru suporterii Stelei. Forza Steaua!” – Vasile Buhăescu.