Steaua București - Academica Clinceni amical 1-2

Amical: Steaua București – Academica Clinceni, 1-2 (0-2)

Steaua București a început oficial sezonul 2021-2022. L-a început cu un amical, cu Academica Clinceni.

Oprița a pornit meciul cu două nume noi în primul 11, portarul Mark Karacsony (17 ani) și atacantul Cezar Gherghiceanu (1,89 m, 20 de ani, fost la Farul Constanța):

Steaua în prima repriză: 12. Mark Karacsony – 18. Călințaru, 55. Walace, 5. Bactăr, 14. Neacșu – 47. D. Nicolae, 6. Mihăescu, 30. Băjenaru, 30. Zaharia – 11. Huiban, 31. Gherghiceanu.

Steaua nu a jucat rău în prima repriză. Singura diferență între cele două echipe s-a văzut la nivel de portari. Tânărul Karacsony, emoționat probabil, a comis două greșeli decisive.

În minutul 7, acesta a degajat greșit o pasă primită de la un coechipier, mingea a lovit un jucător de la Academica Clinceni și, din el, a sărit în poartă. 1-0 pentru Academica Clinceni.

În minutul 20, Karacsony a ieșit greșit, a pierdut adversarul care a fost faultat de Neacșu în careu. Arbitrul a dictat penalty și Academica a făcut 2-0.

Acesta a fost și scorul la pauză.

Steaua în a doua repriză: 1. Bălbărău – 20. Oroian, 89. Morariu, 5. Bactăr, 13. A. Ilie – 7. Răsdan, 8. Bărbulescu, 10. Enceanu, 9. Pacionel – 15. Buhăescu, 99. Veress.

În a doua repriză, Oprița a trimis pe teren o echipă total diferită. Jocul s-a schimbat în bine și echipa noastră a început să controleze partida. În minutul 65, Buhăescu a fost faultat la marginea careului. Arbitrul a dictat lovitură liberă iar Enceanu a transformat cu un șut frumos, de la 20 de metri, la colțul scurt. Steaua București – Academica Clinceni, 1-2.

Pe lângă Buhăescu, în repriza secundă Steaua a avut în teren alte două nume noi. E vorba de Darius Oroian (apărător, 18 ani, adus de la Viitorul Constanța) și Zsombor Veress (atacant, 21 de ani, Sepsi OSK). Pe parcursul reprizei a intrat și mijlocașul Paul Haj (18 ani, Unirea Alba Iulia). De la Steaua au plecat în această vară Ștefan Mușat, Antonio Vlad, Alexandru Udeanu, Philippe Nsiah, Cezar Mihalache și Vlad Nițu, ultimul fiind împrumutat.

Steaua a arătat un joc bun în repriza secundă, dar nu a reușit să restabilească egalitatea. Amicalul Steaua București – Academica Clinceni s-a terminat cu scorul de 1-2.

Amicalele Stelei București în această vară

Steaua București a stabilit deja amicalele pe care le va juca în această vară. Acestea sunt:

  • 07 iulie: Steaua București – OFK Beograd;
  • 17 iulie: Steaua București – CS Afumați (loc 1/Seria 3; Liga a III-a);
  • 21 iulie: Steaua București – FC Metaloglobus Bucureşti (loc 10; Liga a II-a);
  • 27 iulie: Steaua București – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu (loc 12; Liga a II-a).

Noul sezon al Ligii 2 va începe pe 31 iulie.

Declarații Daniel Oprița

La finalul meciului, Daniel Oprița a declarat:

”Sunt mulțumit de joc. Am luat două goluri pe greșeli personale. Din jucătorii noi, mi-au plăcut unii. Au avut o perioadă cu antrenamente grele. 

Sunt mulțumit de Oroian, care aș vrea să rămână. Mi-a plăcut și Gherghișanu, dar vreau să îl mai văd la următorul joc și la antrenamente, înainte de a lua o decizie.

O să fim o echipă bună pentru Liga 2. Îmi propun un loc cât mai bun în clasament. Vreau să fiu realist, suntem o echipă proaspăt promovată și nu avem posibilitatea de a face transferurile pe care vrem să le facem.

Așteptăm cu nerăbdare să jucăm pe noul stadion și să avem suporterii în tribună.

Le cer suporterilor să fie alături de echipă și la bine, și la greu. Să aibă încredere în noi că vom face tot ce putem pentru a juca cât mai bine și pentru a ocupa un loc cât mai bun în clasament.”