Florin Talpan ce trebuie sa faca steaua ca sa prmoveze in liga 1

Steaua București a câștigat procesul pentru palmares. Palmaresul Stelei București este doar la CSA Steaua București

Așa cum am anunțat deja de luni bune, Steaua București a câștigat procesul pentru palmares. Nu este o surpriză, nu este o noutate. O decizie în acest sens a fost dată deja în 2019, dar anumite personaje au mințit, susținând că nu contează. A contat. Și dacă marea masă de suporteri n-ar fi fost atât de disperată să creadă minciunile acestor personaje, tot scandalul ar fi fost terminat de foarte mult timp. S-a terminat însă acum. Palmaresul Stelei București este doar la CSA Steaua București. FC Fcsb nu este Steaua București. Nu a fost Steaua București și nu va fi niciodată.

Decizia de azi marchează o nouă victorie a colonelului de justiție Florin Talpan împotriva lui Gigi Becali și a armatelor sale de susținători. De data aceasta, Talpan nu s-a luptat doar cu avocații foarte bine plătiți de Becali, ci și cu asociații ale suporterilor fcsbiști, asociații care au încercat să pună presiune atât pe Talpan, cât și pe judecători, pentru a obține o decizie favorabilă.

Însă Florin Talpan este probabil cel mai bine pregătit specialist în mărci și proprietate intelectuală din România. Mai ales în ceea ce privește Steaua București, este foarte dificil să îl învingi în instanță. De altfel, singura modalitate de a-l învinge pe Florin Talpan este să ai tu dreptate. Nu este însă cazul pentru FC Fcsb, club care nu este Steaua București și care, de la înființarea sa, în 2003, nu a făcut altceva decât să paraziteze imaginea Stelei.

O singură modificare față de decizia din 2019 – Palmaresul pentru 98-2003 e în aer. Cupa Campionilor Europeni rămâne la Steaua!

Față de decizia din 2019 a fost făcută o singură modificare. Instanța a considerat că clubul Steaua nu poate emite pretenții asupra perioadei 98-2003, perioadă în care s-a asociat cu AFC Steaua București, societatea lui Păunescu. În rest, nu a fost schimbat nimic. Decizia îi dă din nou dreptate lui Florin Talpan, care a insistat ca clubul nostru să nu facă nicio asociere pentru a promova în Liga 1. Cu această decizie, putem vedea că, atunci când se asociază cu un non-profit sau o societate pe acțiuni, un club poate pierde pretențiile pe care le are asupra titlurilor și cupelor câștigate în perioada asocierii.

Soluția din dosarul pentru palmares:

Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul. Admite cererile de intervenţie accesorie. Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că: Admite excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului CSA în privinţa cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 şi respinge această cerere în consecinţă. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA şi referitoare la soluţia în privinţa cererii conexe. Obligă intimatul-reclamant la plata către apelanta-pârâtă a sumei de 3000 lei, cheltuieli de judecată (onorariu avocaţial, taxă de timbru), cu aplicarea art. 453 alin. 1 şi 2 şi art. 451 alin. 2 C.Proc.Civ. Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. PEA/TPC
Document: Hotarâre 28.06.2021

ATENȚIE! Palmaresul 98-2003 nu este nici la FC Fcsb. O interpretare în acest sens a deciziei este greșită.

Palmaresul Stelei București

Palmaresul clubului Steaua București include:

  • 20 de titluri naționale
  • 19 cupe ale României
  • 3 Supercupe ale României
  • 1 Cupă a Campionilor Europeni
  • 1 Supercupă a Europei

2021 un an excelent pentru Steaua, unul groaznic pentru FC Fcsb

Pentru Steaua București, 2021 a fost un an bun. Echipa noastră a promovat în Liga 2, se pregătește să se mute pe noul stadion Steaua, cel mai frumos stadion din țară. Putem adăuga în categoria de vești bune și această decizie, chiar dacă ea nu vine pentru noi ca o mare noutate. Este doar o nouă confirmare a ceea ce știam deja. A ceea ce întreaga țară știa deja.

Problema Stelei nu a fost niciodată ce s-a întâmplat în sala de judecată. În fața instanței, clubul nostru nu avea cum să piardă, deoarece este Steaua București. Nu este un club înființat peste noapte, nu este un club făcut doar ca să se poată îmbogăți anumiți hoți, ci este Steaua București, clubul Armatei, înființat în 1947 și care a câștigat Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei.

De partea cealaltă, 2021 a fost un imens dezastru pentru FC Fcsb. Echipa lui Becali a pierdut titlul, în ciuda eforturilor uriașe făcute pe teren, dar mai ales în afara sa. De altfel, FC Fcsb se pricepe cel mai bine la pierdut. Pierde la fotbal, dar și în instanță.

Că a pierdut din nou în fața lui Florin Talpan nu e neapărat o știre importantă. Talpan e nașul fcsbiștilor. Îi bate peste tot pe unde îi prinde. Interesant e însă că Becali și clubul său pierd chiar și alte procese. În luna iunie, au pierdut un proces pe care l-au avut cu primăria, pentru neplata chiriei la Național Arena. Judecătorii au decis că Becali trebuie să scoată din buzunar peste 1 milion de lei. Și suma ar fi putut fi mai mare, însă Primăria București, condusă până recent chiar de fina lui Becali, Gabriela Firea, a ales să nu ceară și cheltuieli de judecată. Să fi stat lucrurile invers, Becali cu siguranță ar fi cerut ca statul român să achite și onorariile avocaților săi.

FC Fcsb a anunțat într-un fel această nouă înfrângere. Becali a simțit probabil că urmează să piardă. E posibil ca din acest motiv să nu mai fi dat ordin ca FC Fcsb să facă o nouă campanie mincinoasă pe Facebook, de ziua Stelei. Este primul an în care clubul lui Becali nu a mai susținut că a fost înființat pe 7 iunie.

Ce mai este de spus despre procesul pentru palmares?

În ceea ce privește procesul pentru palmares, nu a mai prea rămas nimic de spus. Cel mai probabil, Becali va merge mai departe și va căuta să prelungească campania de dezinformare printr-un apel la ICCJ. E greu însă de crezut că cineva va mai accepta minciunile sale. Acestea au fost greu de înghițit acum 2 ani, când FC Fcsb a pierdut prima dată procesul pentru palmares și sunt imposibil de înghițit acum, când l-a pierdut a doua oară.

Din păcate, doarece procesul pentru palmares este o acțiune în constatare iar o decizie dată aici nu are caracter executoriu, s-ar putea ca FRF să aleagă să se facă că nu vede ce s-a întâmplat. Burleanu și oamenii lui au demonstrat deja de mult prea multe ori că se tem de Becali și că nu îndrăznesc să ia măsuri cu adevărat importante împotriva lui.

Dacă FRF va alege însă să facă ce e corect, sezonul 2021-2022 va marca o premieră. Pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, meciurile din Liga 2 vor atrage mai mult interes decât cele din Liga 1. De ce? Pentru că Steaua București joacă în Liga 2.

Felicitări, Florin Talpan! Felicitări, Steaua București!