bani publici brașovul regulamentele

FRF, GSP, săriți! Brașovul încalcă legile sportive!

La începutul lunii iunie v-am spus despre planul primăriei Brașov de a înființa o echipă nouă și de a o băga direct în Liga 2, apelând la o mutare interzisă de regulamentele fotbalului. Astăzi, 25 iunie, proiectul a fost votat de consilierii brașoveni. Nimeni de la FRF sau GSP nu a protestat.

CSM Corona Brașov, echipă care a promovat în Liga 2, a cesionat dreptul său de participare în această competiție ctre un club nou, ACS FC Brașov Steagul Renaște, club apărut prin rebranduirea ACS Scotch Club. Primăria intenționează să cedeze marca FC Brașov către clubul nou.

Fanii brașoveni sunt împotriva proiectului, dar pe ei nu i-a întrebat nimeni. Pentru că nimănui nu îi pasă de ei, de FC Brașov, de fotbalul brașovean sau de fotbal și de suporteri în general. Toți șmecherașii urmăresc doar să dea țepe și tunuri. Și dacă trebuie să încalce sfintele regulamente ale fotbalului românesc, o vor face fără nicio reținere. Doar FRF iubește șmecherașii și urăște fotbalul.

Primăria Brașov șterge pe jos cu ROAF-ul federației

Iată ce au decis astăzi consilierii brașoveni:

”Art.1. – Se avizează favorabil cesionarea cu titlu definitiv și gratuit, de către Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov, a dreptului de participare în Liga a 2-a, obținut prin merit sportiv de către echipa de fotbal seniori a Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov secția Fotbal, către Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște.

Art.2. – Se avizează favorabil transmiterea activității fotbalistice aferente grupelor de seniori, copii și juniori U19, U17, U15, U13 și U11 de la secția de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov către Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște.

Art.3. – Se avizează cedarea/preluarea tuturor activelor și pasivelor ce decurg din cesionarea dreptului de participare în Liga a-II-a a clubului CSM CORONA BRAȘOV către Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște.”

Totul sună oficial și serios. Aproape că ai crede că nu se poate să existe vreo problemă aici. Doar că ea există. Tot ceea ce ați citi mai sus e interzis de ROAF și de statutul FRF.

Ce spun statutul și ROAF-ul

Conform statutului FRF:

Articolul 70 | Principiul promovării şi retrogradări

1. Dreptul unui club de a participa în campionatele naţionale depinde de meritul sportiv al acestuia. Un club se califică într-un campionat naţional (i) continuând să evolueze în acelaşi eşalon competiţional, sau (ii) promovând ori retrogradând la sfarşitul unui sezon.

2. Este interzisă orice modificare a formei juridice a clubului sau a structurii persoanei juridice (de exemplu: schimbarea sediului, denumirii sau culorilor clubului, sau cesiunea între cluburi şi/sau alte entităţi juridice a participaţiilor), în scopul facilitării accesului într-un eşalon competiţional superior celui în care are dreptul sportiv să activeze clubul în cauză şi/sau în scopul facilitării primirii licenţei în detrimentul integrităţii competiţiei.

În mod normal, noul ACS FC Brașov Steagul Renaște ar trebui să înceapă din ultima ligă, la fel cum fac toate cluburile care se afiliază la FRF. La fel cum a făcut și Steaua. Achiziționarea/primirea unui loc câștigat de altcineva e interzisă.

Și Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice spune același lucru:

Articolul 4 | Principiile de promovare-retrogradare

Este interzisă modificarea formei juridice, a structurii unui club sau orice operaţiune care are ca scop transmiterea/dobândirea dreptului de participare în competiţii sau/şi facilitarea obţinerii licenţei. Constituie modificări ale formei juridice sau ale structurii unor cluburi ori operaţiuni care sunt interzise următoarele: comasarea sau divizarea unor cluburi, schimbul de locuri între ele, schimbarea sediului în altă localitate, transferarea acţiunilor între cluburi sau cesiunea dreptului de participare făcută cu titlu oneros sau cu titlu gratuit. Aceste modificări sau operaţiuni sunt interzise numai în măsura în care sunt făcute în detrimentul integrităţii competiţiei sportive şi numai dacă au ca scop obţinerea dreptului de participare în competiţii sau/şi a licenţei. În orice situaţie, modificarea formei juridice sau a structurii unui club va fi permisă numai dacă se face dovada achitării tuturor obligaţiilor financiare.

În cazul în care vă întrebați, ceea ce a făcut primăria Brașov este în detrimentul competiției, deoarece noua echipă nu a câștigat pe teren meritul de a juca în Liga 2.

FRF știe totul și nu spune nimic!

”Dosarul va fi depus la FRF la începutul săptămânii viitoare. Suntem în grafic, actele au ieșit de la Judecătorie, astfel că ne-am încadrat în calendarul propus în urmă cu o lună”, a spus primarul Allen Coliban, citat de Monitorul Expres.

Evident că FRF știe ce se întâmplă. Evident că acceptă aceste încălcări de regulament, așa cum a acceptat în multe alte rânduri. Pentru oamenii lui Burleanu, regulamentul și statutul există doar când e vorba de promovarea Stelei București în Liga 1.

Steaua, ni se spune, nu poate promova în Liga 1 pentru că regulamentul îi interzice. Nimeni nu vorbește însă despre faptul că noul FC Brașov tocmai a încălcat toate regulamentele și statutele fotbalului românesc. Ar fi vorbit, poate, dacă în Liga 1 exista un pușcăriaș care să se laude că echipa lui este de fapt FC Brașov.

GSP se face că nu vede, nu aude, nu știe despre FC Brașov. Dar Steaua sigur nu are voie în Liga 1

În Gsp nu veți găsi nimic despre aceste încălcări ale regulamentelor. Ăia care iubesc sportul poate prea mult reacționează doar când primesc mesaj Pipera. Sau când le scrie biciclista pe Facebook.

Chiar azi, Ioanițoaia a scris din nou un articol în care îl laudă pe interimarul Bichir, pentru că a repetat la conferința de presă minciunile din presă. Un mesaj subtil că e pe drumul cel bun și că și-a găsit un prieten în bătrânul Ovi. Interimarul e cu siguranță în extaz!

Dar să ne întoarcem la cazul Brașov. Experții în regulamente de la Gsp nu au observat nimic în neregulă aici. Nu e o problemă. Atât timp cât FC Brașovul ăsta nu îl supără pe Becali, totul e în ordine.

În cazul în care ați uitat, fostul FC Brașov a falimentat pentru că Becali nu a plătit datoriile pe care le avea la ei. Gsp n-a comentat nici atunci. Sigur, a dispărut un brand din fotbalul românesc, dar ce contează brandurile când îl ai pe Becali?! Au tăcut atunci și tac și acum. Liniște!

Steaua încalcă regulamentele și nu poate promova, la ceilalți mai vedem. Acesta este motto-ul Gsp.

E la fel ca în cazul stadionului Steaua. Noul stadion Steaua trebuie să îi fie dat și lui Gigi Becali, pentru că e făcut din bani publici. Asta ne spun ziaricii de la fostul Sportul Popular. Ne-o spun în fiecare zi.

Despre noul stadion al rapidiștilor nu vorbesc însă deloc. Acela se pare că nu e făcut tot din bani publici. Gigi Becali se pare că nu are ce căuta acolo. Frumos, nu? Și dacă îndrăznește cineva să spună că sunt ziariști mincinoși, corupți, sclavi ai unor pușcăriași, se supără și te acuză că încerci să le limitezi libertatea de exprimare. Ei, niște comuniști infecți, te acuză pe tine că ești comunist.

Da, fotbalul românesc e la pământ. Și acum se vedem cât se poate de clar din cauza cui. Felicitări FRF și Gsp! Ați distrus fotbalul românesc!