răsdan steaua bucuresti cs balotesti gol

Amical: Steaua București – Metaloglobus, 2-2(2-0)

Steaua București a jucat astăzi un nou amical. Echipa întâlnită a fost Metaloglobus, echipă pe care băieții lui Oprița o vor întâlni și în acest sezon de Liga 2.

Steaua București: Horia Iancu – George Călințaru, Ovidiu Morariu, Mădălin Mihăescu, Robert Neacșu – Florin Răsdan, Liviu Băjenaru, Rareș Enceanu, Andrei Zătreanu – Dragoș Huiban, Cezar Gherghiceanu

Amicalul cu Metaloglobus a reprezentat un test important, cu informații utile pentru Daniel Oprița. S-au văzut punctele forte ale echipei, s-au văzut însă și punctele slabe. Echipa noastră are experiență și valoare în multe din punctele cheie ale echipei.

Steaua are portari foarte buni și jucători de mare calitate de la mijloc în sus. De altfel, echipa noastră nu are probleme în atac. Reușește ușor să construiască și să își creeze ocazii. Dacă va reuși să se asigure că fotbaliștii săi sunt și eficienți, cu siguranță Oprița nu va avea emoții în ceea ce privește golurile.

Problemele apar însă în apărare. În meciul cu Metaloglobus, fundașii centrali ai Stelei au arătat de multe ori nesiguranță. Doar norocul și intervențiile lui Horia Iancu au făcut ca Steaua să scape fără gol primit în prima repriză. Steliștii trebuie să fie mult mai atenți în apărare. Au mai urcat un nivel. La fel cum s-a întâmplat anul trecut, când Steaua a trecut de la Liga 4, la Liga 3, adversarii din acest sezon vor fi mult mai dificili.

Și dacă nu a primit gol, trebuie să spunem că Steaua a marcat. A făcut-o chiar de 2 ori în prima repriză, prin același jucător: veteranul Băjenaru. Mijlocașul stelist a marcat în minutul 30, cu un șut din afara careului, și în minutul 32, după un contraatac foarte bine gândit.

Șuturile de la distanță pot fi o soluție pentru Steaua

Steaua București are la mijloc mai mulți jucători ofensivi capabili să înscrie de la distanță. Băjenaru a demonstrat acest lucru cu Metaloglobus, însă și Răsdan și Enceanu au avut șuturi periculoase din afara careului, care i-au pus probleme portarului advers.

În România, șutul de la distanță nu e o unealtă folosită des. Sunt puțini jucători capabili să lovească mingea bine și să înscrie. Oprița e însă norocos. Are în lot câteva ”lansatoare de rachete” pe care ar trebui să le folosească neapărat.

Steaua nu a mai înscris în repriza secundă. Au făcut-o însă cei de la Metaloglobus. A marcat Herea, în minutul 59. Acesta a profitat de o eroare a defensivei steliste, care i-a permis prea ușor să ajungă într-o poziție amenințătoare. Experimentat și pragmatic, Herea nu l-a iertat pe tânărul Codruț Sandu.

În ultima parte a meciului, Daniel Oprița a trimis pe teren mai mulți jucători aflați în probe. Din păcate, lipsa de experiență a tânărului Sandu s-a văzut pe final de meci. Acesta a judecat greșit o lovitură liberă bătută de cei de la Metaloglobus, a scăpat mingea în poartă și le-a permis adversarilor să egaleze. Este important să menționăm că portarul Codruț Sandu are doar 15 ani. Eroarea de azu e astfel foarte utilă pentru el. Îl va ajuta să progreseze și să devină un portar și mai bun. Capul sus, Codruț!

Steaua București joacă cu Csikszereda marți, 3 august, de la ora 21:00

FRF a anunțat programul primei etape. Pentru a le face pe plac televiziunilor, FRF a programat meciul Stelei cu Csikszereda pentru data de 3 august, adică într-o zi de marți. Meciul va avea loc de la ora 21:00.

Este o programare ciudată, făcută parcă împotriva fanilor. Din partea conducerii clubului Steaua, din păcate, nu au existat reacții.