brigitte și pastramă

Mai rău ca Brigitte și Pastramă

Vă întrebați probabil cine sunt Brigitte și Pastramă. E în ordine. Chiar e bine dacă o faceți. Cei doi sunt personaje inventate de presă și televiziune, pentru a amuza publicul. În rândurile următoare o să discutăm de ce clubul nostru a ajuns într-o situație mai penibilă decât cea în care se află aceștia.

Este evident știrea momentului în România. Brigitte și Pastramă au fost puși sub acuzare pentru că ar fi vândut măști de protecție contrafăcute, sub branduri de lux precum Gucci, Louis Vuitton și Fendi. Pe scurt, e vorba de un caz de încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală.

Conform informațiilor din presă, cei doi ar fi profitat de pandemia din 2020 și ar fi vândut măști de protecție, care nu ar fi oferit nicio protecție și care ar fi avut pe ele brandurile companiilor menționate mai sus. Prețurile erau între 70 și 90 de lei. Ei bine, cineva s-a prins de ce făceau cei doi, a făcut o plângere la poliție iar poliția a acționat.

Libertatea a scris ieri că cei doi au fost puși sub control judiciar. De asemenea, site-ul lor, mastidefirma.ro, unde vindeau aceste produse, este acum offline.

Ce legătură au Brigitte și Pastramă cu Steaua

Nu au nicio legătură și foarte bine că nu au. Cazul acesta trebuie însă privit cu atenție de către toți steliștii. Nu analizăm dacă cei doi sunt vinovați sau nu. Analizăm doar măsurile care au fost luate de către partea sau părțile vătămate.

Posesorii brandurilor respective au făcut plângeri iar poliția a acționat. Asta este tot ce contează. De ce contează? Pentru că, din păcate, Steaua București se găsește în aceste zile în exact aceeași situație.

Un alt club, FC Fcsb, folosește marca și numele Steaua pentru a obține bani. Diferența e că cei din conducerea Stelei, spre deosebire de cei din conducerea Gucci, Louis Vuitton și Fendi, nu sunt deranjați de acest furt de proprietate intelectuală care are loc săptămânal.

A avut loc, evident, și în această săptămână. Deși FC Fcsb are interzis din partea unei instanțe judecătorești să folosească marca și numele Steaua, clubul lui Becali continuă să facă ce vrea. Pentru meciul său din cupele europene, și-a făcut reclamă cu numele Steaua, pentru a vinde mai multe bilete.

Poza de mai sus circulă pe internet. A făcut-o un suporter fcsbist necunoscut, pentru a se lăuda. Este atât o încălcare a unei decizii judecătorești cât și un furt de proprietate intelectuală. Ce face conducerea clubului Steaua? Nimic.

De ani buni, conducerea Stelei nu face nimic. Niciodată nu a făcut plângere la poliție. S-a ferit de asta. Nu a vrut să îi facă probleme unui dușman care chiar dorește să desființeze Steaua.

Doar că acum știm ce se poate face. Avem un exemplu. Conform presei, cuplul menționat la începutul articolului este acum sub control judiciar, au fost puse în executare mandate de aducere emise pe numele celor doi, poliția a făcut percheziții la domiciliu etc.

De ce nu pățesc și cei de la FC Fcsb același lucru?