steaua bucurești csikszereda miercurea ciuc

Avancronică: Steaua București – Csikszereda Miercurea Ciuc

După mult prea multe săptămâni de pauză, Steaua București reîncepe meciurile oficiale. Miercuri, 4 august, de la ora 20:30, băieții lui Oprița vor juca în primul meci din sezonul 2021-2022 al Ligii 2. Primul adversar pe care Steaua îl va întâlni în această competiție va fi echipa Csikszereda Miercurea Ciuc.

Despre Csikszereda Miercurea Ciuc

Ca parte (pretinde) a CSM Miercurea Ciuc (tot un club deținut de stat), Csikszereda Miercurea Ciuc (pretinde că) a fost înființată în 1904.  Să derulăm însă anii până în vremuri mai apropiate de prezent. În 2013, Csikszereda a intrat într-un parteneriat cu clubul maghiar Puskás Akadémia. A fost momentul când acest club a renăscut cu adevărat. A promovat din Liga 4, în Liga 3, apoi în Liga 2. Iar asta nu e tot. Susținută atât cu fonduri de la statul român, cât și de la cel maghiar, Csikszereda are ca scop promovarea în Liga 1.

Acest lucru s-a văzut cel mai bine anul trecut, când ciucanii au terminat pe locul 5, atât în sezonul regulat, cât și în play-off. Csikszereda a întrecut în clasament echipe mult mai bine cotate, precum Petrolul, U Cluj sau Farul Constanța.

În această vară, într-un meci amical, ciucanii au întâlnit Fenerbahce Istanbul, fiind învinși cu scorul de 2-0. Echipa folosită în acea partidă a fost:

Weak – Weaver, Clement, Veregut, Grabez, Csuros, Bara, Ivanovici, Jebari, Gal-Andrezly, Krasnauskas

Cu mulți fotbaliști străini în lot și cu foarte multă ambiție, Csikszereda Miercurea Ciuc va fi un adversar periculos pentru Steaua București.

Echipa probabilă Steaua București

Steaua nu se poate lăuda că a avut o campanie de transferuri foarte reușită în această vară sau că a întâlnit adversari cu nume, în cantonamente din zone exotice. Daniel Oprița a preferat să să se pregătească acasă, pe noul stadion Steaua. Pus față în față cu refuzul unei conduceri care pur și simplu nu își dorește fotbal la Steaua, Oprița s-a pus pe muncă și a adus în club cei mai buni jucători pe care i-a putut aduce.

Cele mai grele nume transferate de Steaua în această vară sunt Vasile Buhăescu (6 goluri în sezonul trecut al Ligii 2) și Stephan Drăghici (fost la Universitatea Craiova). Însă nucelul echipei a rămas același.

Oprița se va baza în prima etapă pe aceiași fotbaliști care au obținut promovarea anul trecut:

Steaua București: Raul Bălbărău – George Călințaru, Wallace, Dean Beța, Adrian Ilie – Valentin Bărbulescu, Ștefan Pacionel – Emilian Pacionel, Dragos Huiban, Alexandru Zaharia – Bogdan Chipirliu

Meciul Steaua București – Csikszereda Miercurea Ciuc va avea loc miercuri, 4 august, de la ora 20:30. Partida se va disputa pe noul stadion Steaua. DigiSport, TelekomSport și LookSport vor transmite întâlnirea.

Lotul Stelei pentru sezonul 2021-2022:

Portari: 22. Horia Iancu; 1. Raul Bălbărău; 12. Codruț Sandu (promovat de la echipele academie, grupa 2006).

Fundași: 18. George Călințaru; 17. Darius Oroian (Farul U19); 55. Walace Da Silva;  5. Sergiu Bactăr; 89. Ovidiu Morariu; 4. Dean Beța; 13. Adrian Ilie; 14. Robert Neacşu

Mijlocași: 30. Liviu Băjenaru; 6. Mădălin Mihăescu; 8. Valentin Bărbulescu; 10. Rareș Enceanu; 20. Florin Răsdan; 9. Emilian Pacionel; 19. Stephan Drăghici (Universitatea Craiova); 27. Ștefan Pacionel (Axiopolis Cernavodă); 90. Alexandru Zaharia; 16. Andrei Zătreanu (FCSB U19).

Atacanți: 77. Remus Chipirliu; 11. Dragoș Huiban; 21. Vasile Buhăescu (Petrolul); 99. Cezar Gherghiceanu (fosta Farul Constanța).

Forza Steaua!