steaua bucurești csikszereda miercurea ciuc

Steaua București – Csikszereda Miercurea Ciuc, 1-0(0-0)

Primul meci oficial pe noul stadion Steaua a avut loc într-o zi de miercuri, pentru că așa au vrut televiziunile. Într-o zi de miercuri, Steaua București și-a făcut debutul în Liga 2, într-un meci cu Csikszereda Miercurea Ciuc.

Steaua București: 1. Raul Bălbărău – 18. George Călințaru, 55. Wallace, 5. Sergiu Bactăr, 13. Adrian Ilie – 27. Ștefan Pacionel, 8. Valentin Bărbulescu (Cpt.) – 19. Andrei Zătreau, 11. Dragoș Huiban, 90. Alexandru Zaharia – 21. Vasile Buhăescu

Rezerve: 22. Horia Iancu –  6. Mădălin Mihăescu, 9. Emilian Pacionel, 10. Rareș Enceanu, 14. Robert Neacșu, 17. Darius Oroian, 20. Florin Răsdan, 30. Liviu Băjenaru, 77. Bogdan Chipirliu

Antrenor. Daniel Oprița

Csikszereda Miercurea Ciuc: 33. Szilard Gyenge – 8. Rareș Takacs, 5. David Kelemen, 4. Daniel Veregut, 3. Claudiu Apro – 6. Lorant Kovacs, 13. Attila Csuros – 11. Norbert Pinter, 10. Soufiane Jebari, 97. Peter Gal-Andrezly – 24. Rokas Krusnaukas

Rezerve: Rybansky – Rotar, Rodrigo, Szondi, Bor, Schieb, Meszaros, Gergely, Bara

Antrenor: Dumitru Suciu

Partida Steaua – Csikszereda a început lent. Cele două echipe au preferat să se studieze și să lase galeria stelistă să facă spectacol. Până în minutul 37, Steaua și Csikszereda s-au blocat reciproc. Abia în minutul 37 s-a tras primul șut pe poartă. Alex Zaharia, tăcut până în acel moment, l-a testat pe portarul ciucan.

steaua - csikszeredaA fost momentul în care cele două echipe au dat drumul la joc. Csikszereda și-a arătat și ea colții în minutul 41, după o eroare a defensivei steliste, dar Bălbărău a fost atent și a blocat șutul periculos al lui Gal-Andrezly. La pauză, scorul meciului a fost 0-0.

Repriza secundă a început cu Csikszereda în atac. Oprița a făcut rapid 4 schimbări, trimițându-i pe teren pe Răsdan și Oroian, în minutul 46 (pentru Zătreanu și Zaharia), și Băjenaru și Chipirliu, în minutul 57(pentru Buhăescu și Huiban). Partida s-a echilibrat din nou, ambele echipe având câte o acțiune periculoasă. Oprița a făcut ultima schimbare în minutul 77, când Mihăescu a intrat în locul lui Ștefan Pacionel.

Și a venit și golul! În minutul 78, Călințaru a bătut un corner de pe dreapta, mingea a ajuns la Walace, care a recentrat-o la colțul lung. De acolo, lunetistul Bogdan Chipirliu a făcut ce știe mai bine. Luna trecută a marcat primul gol pe noul stadion. Acum a marcat primul gol oficial pe noul stadion. Bravo Chipirliu! Steaua București – Csikszereda Miercurea Ciuc, 1-0.

rip becali

Csikszereda a încercat, dar nu a putut să mai schimbe nimic. Până la final, tabela a rămas cu 1-0 pe ea. Steaua a pășit așadar cu dreptul în acest nou sezon. A intrat în Liga 2 cu o victorie, una importantă, împotriva unei echipe foarte puternice. Csikszereda Miercurea Ciuc e una din favoritele la promovare. E o echipă finanțată nu de stat, ci de state. Două la număr. Doarece ciucanii primesc

bani pentru fotbal atât de la statul român, cât și de la cel maghiar.

Și chiar și-așa, băieții în roșu și albastru au învins. Bravo, Steaua București!

În tribune

Fără a avea la dispoziție cifre oficiale, estimăm că la meciul Steaua București – Csikszereda Miercurea Ciuc au participat în jur de 5000 de oameni. Peluza Sud a fost aproape plină, lucru care s-a simțit din plin. Timp de aproape 90 de minute, steliștii au cântat și și-au susținut echipa. Chipirliu a marcat golul și Walace a dat pasa de gol, dar 5% din meritul pentru victorie este și al suporterilor steliști.

Forza Steaua!