oi

Râdeți cât mai puteți. O să plângeți în curând

Meciul Steaua – Csikszereda Miercurea Ciuc s-a terminat cu victoria ”militarilor” și cu foarte mult venin din partea tuturor celor care nu sunt ca noi. Atacuri coordonate, din toate părțile, au pornit la viteză maximă, în încercarea de a umili clubul nostru. Dușmanii au râs. Sau cel puțin au încercat să râdă.

Cam tot asta se întâmplă de câțiva ani încoace. Niște fripturiști morți după like-uri încearcă să scape de frustrări lovind în cel mai important club sportiv din România. Au râs și încearcă să râdă și acum, dar parcă nu mai râd la fel de tare.

Mi-aduc aminte foarte bine. Au râs de noi în 2013: ”Ăștia-l urăsc pe Becali, de aia nu susțin echipa. Că nu le mai dă Becali bani.”

Hohotele au continuat în 2014: ”Ați câștigat un desen!”

Și au continuat în 2015: ”Oricum nu o să aveți echipă. Desenul nu contează, doar numele. Și nu-i puteți lua lui Becali numele.”

Apoi a venit 2016 și parca nu s-a mai râs așa de tare: ”Numele nu contează, că se poate schimba oricând.” Așa au zis și apoi au râs din nou, forțat.

În 2017, Steaua și-a reactivat echipa de fotbal, cu Lăcătuș, cu un joc bun. Atunci s-a oprit pentru prima dată râsul. Și a fost tăcere până când FC R și FRF au bătut palma. De abia atunci au râs din nou, dar înghițind în sec: ”Au fost mai mulți rapidiști la stadion, de aia a fost plin.”

În 2018-2019 au râs tot la final: ”V-a bătut Carmen”. Apoi a urmat o pauză destul de lungă. Talpan a câștigat procesul pentru palmares. Steaua a promovat în Liga 3. S-a lăsat tăcerea.

Un grup mai ultra dintre ei a încercat să râdă: ”Vă dă Becali cu terenul în cap. Vă ține 10 ani în Liga 3”. Asta au sperat. Nu s-a întâmplat. S-au chinuit însă cumva să râdă din nou: ”Pacionel simulează!” Apoi dezastru!

Talpan a câștigat din nou la palmares, deși ”experții” le-au garantat tuturor că nu o să câștige. Steaua a ajuns în Liga 2. ”N-aveți voie să promovați”, au urlat și au râs forțat, când au văzut că nu prea îi ascultă lumea.

”Nu contează emblema, nu contează numele, nu contează palmaresul, FCSB e Steaua pentru că vrem noi și voi nu aveți voie să promovați! N-a mers microfonul la inaugurarea stadionului Steaua! N-aveți voie să promovați! Ați dat invitații la meci! Suporterii au avut scandări rasiste! Ați bătut Miercurea Ciuc dar NU AVEȚI VOIE SĂ PROMOVAȚI,” au continuat dar, de data asta, ”haha”-urile nu mai par de râs. Par mai degrabă de plâns. ”Nu aveți voie să promovați! Suntem continuatorii!”

Ați râs când Talpan a câștigat procesul pentru marcă, în 2014. Acum, după ce-ați văzut scris mare, ”Steaua București”, la TV, nu mai râdeți. N-o să râdeți nici când o să vedeți că, cu fiecare etapă care trece, tot mai mulți suporteri vor veni la stadion. Până la sfârșitul anului, o să plângeți.