steaua bucurești ripensia timișoara

Avancronică: Steaua București – Ripensia Timișoara

După un meci dificil, etapa trecută, cu Unirea Slobozia, Steaua București are parte în această săptămână de o partidă, cel puțin în teorie, mai ușoară. Ripensia Timișoara vine la București ca ocupantă a locului 9, cu doar 6 puncte strânse după 4 etape.

Ripensia Timișoara – Informații și echipa probabilă

Putem spune despre Ripensia că e unul dintre proiectele frumoase și sănătoase ale fotbalului românesc. Un club înființat în primă fază în 1928, Ripensia a dispărut din fotbalul românesc în perioada comunistă, pentru a fi reînființată în 2012. Galben-roșii au pornit din Liga 6 și, încetul cu încetul, au ajuns în Liga 2.

Însă scopul Ripensiei este prima ligă. Echipa timișoreană se mândrește că în palmaresul său se regăsesc 4 titluri de campioană a României, toate obținute în anii 30.

Rămâne de văzut dacă va și reuși să promoveze. Ripensia Timișoara nu a început foarte bine acest sezon al ligii 2, înregistrând 3 egaluri și doar o victorie, din 4 meciuri, cu 6 goluri marcate și 4 primite. Așadar, e puțin probabil ca timișorenii să se bată la promovare în acest an. În lotul său nu se regăsesc jucători cunoscuți.

Echipa probabilă pentru meciul cu Steaua: Rus – A. Macrițchi, Țieranu, Lalic, Fridrich -Coulibaly, V. Macrițchi  – Stoica, Mitrov, Piftor – Golda.

Antrenor: Cosmin Petruescu

Steaua București va juca cu noul echipament Adidas

În meciul cu Ripensia Timișoara, Steaua București va juca cu noul său echipament Adidas. Anunțul a fost făcut azi, prin intermediul unui material realizat de Steaua TV și a unei postări pe Facebook în care, foarte greu de înțeles, cei care se ocupă de promovarea imaginii Stelei au ales să publice mai multe poze cu oribilul echipament galben-alb.

Din fericire, culorile celor de la Ripensia sunt galben și roșu, așa că Steaua București va juca cu siguranță în roșu și albastru în această etapă. Cu puțin noroc, echipamentul galben nu va fi folosit în acest sezon.

Steaua nu își permite un pas greșit cu Ripensia. Așadar, Oprița va trimite cu siguranță pe teren cea mai bună formulă.

Echipa probabilă a Stelei: 1. Raul Bălbărău – 18. George Călințaru, 55. Walace, 4. Dean Beţa, 13. Adrian Ilie –  19. Andrei Zătreanu, 8. Valentin Bărbulescu (cpt.), 27. Ștefan Pacionel II, 90. Alexandru Zaharia – 11. Dragoș Huiban, 77. Bogdan Chipirliu. 

Antrenor: Daniel Oprița

Meciul Steaua București – Ripensia Timișoara va avea loc duminică, 29 august, de la ora 14:00. Partida se va disputa pe noul stadion Steaua și va fi transmisă de Digi Sport, Look Sport și Telekomsport.

Forza Steaua!