unirea dej steaua bucurești 2-1

Unirea Dej – Steaua București, 2-1(0-1)

Unirea Dej, echipă cu o istorie de 100 de ani a sărbătorit în această etapă. Steaua București a venit în deplasare. Stadionul s-a umplut cu oameni care au venit să se bucure și să vadă un meci de fotbal între două cluburi adevărate.

Steaua București: 1. Raul Bălbărău – 17. Darius Oroian, 55. Walace, 4. Dean Beţa, 13. Adrian Ilie – 20. Florin Răsdan, 30. Liviu Băjenaru, 8. Valentin Bărbulescu, 10. Rareș Enceanu, 14. Robert Neacșu-  21. Vasile Buhăescu.

Rezerve: 22. Horia Iancu – 6. Mădălin Mihăescu, 5. Sergiu Bactăr, 90. Alexandru Zaharia, 15. Stephan DrăghicI, 99. Cezar Gherghiceanu, 27. Ștefan Pacionel, 11. Dragoș Huiban.

Antrenor: Daniel Oprița

Unirea Dej: Răilean – Roș, Lereli, Budeț, Rus – Pop, Cătinean, Militaru – Manole, Pop, Frăsineanu

Rezerve: Chindriș, Blaj, Pop, Papp, Chira, Meszaroș, Popescu, Cocian, Bogdan

Antrenor: Dragoș Militaru

Unirea Dej a început în forță, încercând să îi arate adversarului de azi că nu are de gând să cedeze ușor. Steaua a fost presată, însă, ca o echipă mare, a marcat la prima ocazie importantă. În minutul 11, Băjenaru a centrat în careul dejean, de unde Vasile Buhăescu a profitat de suspendarea lui Chipirliu și a punctat.

Golul marcat nu i-a convins însă pe băieții lui Oprița să abandoneze jocul prudent, la greșeala adversarului. Cum spunea însă și marele Mike Tyson, ”fiecare om are un plan, până când e lovit cu primul pumn”. Planul Stelei a fost dat peste cap rapid, în minutul 31, când Bărbulescu a fost eliminat pentru un fault din poziție de ultim apărător.

Mihăescu a intrat în locul lui Enceanu și Steaua a început să joace și mai prudent. Chiar dacă cei de la Unirea Dej au controlat partida, scorul a rămas neschimbat până la pauză.

Rerpriza secundă a început cu o surpriză. Cineva a sabotat tabela de marcaj, aceasta ajungând să arate un scor de 5-0 pentru Steaua. O glumă nu foarte bună, pentru că echipa care a marcat al doilea gol al partidei a fost Unirea Dej. Dejenii au egalat în minutul 52, prin Burdeț, care a marcat după o lovitură liberă bătută de pe stânga.

Mihăescu a cerut penalty în minutul 64, însă arbitrul nu a fost de acord. Un gol pentru Steaua, ar fi însemnat enorm. Însă cei care au marcat au fost tot cei de la Unirea Dej. În minutul 71, la o neatenție a defensivei steliste, Manole a marcat cu capul, din 6 metri.

Steaua a forțat egalarea, însă, până la final, scorul nu s-a mai schimbat. Steliștii au suferit astfel prima înfrângere în campionat în acest sezon, o înfrângere usturătoare, dată fiind poziția din clasament a adversarului dar și faptul că putea fi evitată.

Fără a le căuta scuze fotbaliștilor steliști, aceștia au fost cu siguranță afectați de drumul lung, parcurs cu autocarul. Un club ca Steaua, își permite să își trimită sportivii cu avionul, mai ales în deplasări care depășesc câteva sute de kilometri.

Steaua București a pierdut pe teren, însă nu și în tribune, acolo unde galeria Stelei a dominat din nou întreaga partidă. La final, jucătorii lui Oprița și-au salutat suporterii inimoși și au petrecut minute bune cântând împreună cu ei.