dinamo bucurești

Cazul ciudat al clubului care chiar e Dinamo București

Ce vremuri ciudate trăim, dac-au ajuns steliștii să le spună tuturor care club e Dinamo București! Însă aici s-a ajuns. Și, dacă vă gândiți puțin, veți concluziona că era inevitabil. Clubul Dinamo București, prieteni, joacă în Liga 4.

În ultimul deceniu am apucat să vedem cât de murdar e fotbalul românesc. Steaua București le-a arătat tuturor cum un pușcăriaș a furat cel mai mare brand sportiv din țară. La Craiova au apărut două Craiove. La Timișoarea, mai multe Poli-uri. Astăzi, în Liga 2, joacă un Petrolul care nu e Petrolul. Iar Rapid București are 3-4-5 cluburi prin țară care zic că sunt Rapid.

Totul a pornit de la mizerabilii gropari ai fotbalului românesc. În anii 90, triștii ani 90, aceștia au profitat de confuzia din rândul cetățenilor români, care s-au obișnuit cu greu cu trecerea la capitalism, de la comunism, și au distrus cluburile sportive. Au început cu Craiova și au terminat cu Steaua. Da, cu Steaua.

Deși, foarte mult timp, noi am crezut că doar cele două echipe au fost clonate, adevărul este că tot fotbalul românesc a trecut prin acest proces. A început totul cu Craiova și s-a terminat cu Steaua. Între cele două, alte echipe, Dinamo, Rapid, Petrolul, Poli Timișoara, Farul și multe altele au fost atacate de paraziți, clonate și distruse.

Lista e acum completă, cu Dinamo București

În 2011, înțelegând ce s-a întâmplat, Florin Talpan a pornit lupta pentru viața Stelei București. În 2014, a câștigat un proces care le-a deschis multora ochii. Chiar asta s-a întâmplat. Pentru că, după ce am înțeles ce s-a petrecut cu Steaua, am înțeles și că alte echipe au pățit la fel.

Am înțeles că niciun club sportiv din România nu a fost privatizat vreodată. Nici Craiova, nici Steaua, dar nici Rapid, Dinamo, Petrolul și nici toate celelalte.

Rând pe rând, am văzut echipele de tradiție cum au renăscut. Întâi Steaua, apoi Craiova, apoi au răsărit altele. De pe listă lipsea doar Dinamo București. Dar acum nu mai lipsește.

Clubul Dinamo București s-a întors în fotbal. Joacă în Liga 4.

Cu apariția echipei de fotbal a clubului Dinamo avem confirmarea că tot ceea ce am aflat până acum a fost adevărat. Prezența echipei Dinamo în Liga 4, în acest sezon, confirmă că niciuna din echipele marilor gropari nu a fost vreodată echipele care au susținut că sunt.

Rapidul lui Copos nu a fost Rapid București. Timișoara lui Iancu nu a fost Poli Timișoara. Sportul lui Șiman nu a fost Sportul. Și Dinamoul lui Borcea nu a fost niciodată Dinamo București.  Așa cum, evident, nici odioasa FC Fcsb nu a fost niciodată Steaua.

Toată lumea tace! Nimeni nu vrea să accepte adevărul!

La începutul acestui sezon, timid, pe ascuns, într-o tăcere absolută, clubul Dinamo București și-a înscris secția de fotbal în Liga 4. În mod normal, această știre ar fi trebuit să fie una de maximă importanță. Vorbim despre al doilea club ca importanță din această țară, nu de o echipă înființată în 2003, reprezentată doar de pușcăriași.

Totuși, nici dinamoviștii n-au zis nimic și nici ziaricii nu s-au obosit să scrie. Dinamo București și-a redeschis secția de fotbal în tăcere și s-a înscris pe ascuns în Liga 4. A făcut-o în acest mod, știți și voi de ce, ca să nu îi deranjeze pe hoții din Liga 1.

Și când spunem hoții nu ne referim doar la SA-ul care crede că prostește pe cineva dacă și-a pus 1948 în nume. Ne referim la toți hoții din acea ligă, pentru că toți urăsc fotbalul românesc și mai ales echipele de tradiție, echipe pe care ei încă speră să le căpușeze.

Așa că Dinamo a tăcut, ziaricii au tăcut, dar nu o să tăcem noi. Ăia sunt Dinamo București! Acolo, în Liga 4. Altă echipă de tradiție, chiar dacă ne e rivală, care n-a retrogradat niciodată ci căruia i-au fost furate locul din prima ligă, imaginea și numele. Nu e a doua, nici a treia, e ultima echipă care pățește acest lucru, cea care închide lista echipelor pe care acești infractori le-au distrus, pentru a se îmbogăți.

Voi știți câte Dinamo sunt în România?

Și poate că o să promoveze și Dinamo. Nu anul acesta, dar poate la anul sau peste 2 ani. Poate în 10 ani o să ajungă în Liga 1. Oare ce vor mai spune ziaricii și stăpânii lor atunci? Că politicul îi vrea răul lui Xulescu care conduce acum 1948 SA? Că generalii din MAI i-au pus gând rău? Sau poate vor da iar vina pe Talpan?

Vor întreba, ca-n cazul Stelei, cu cine au ținut dinamoviștii în meciurile cu Everton și Lazio? Vor spune siguri pe ei că ”dacă nu era Borcea…”? Sau oare vor avea decența să tacă dracului din gură?!

Nu e prea mult să sperăm la acest ultim lucru. Deja, furtul este mult prea clar. În Liga 4, în acest an, joacă Clubul Sportiv Dinamo București (ne așteptăm ca toți ziaricii să îi spună ”CS”, nu Dinamo, pe modelul ”CSA”), dar mai joacă și AS FC Dinamo București. Lângă ele, dar în Liga 1, se așează SC FC Dinamo 1948 SA.

Avem așadar 3 Dinamouri în România. Și care dintre ele credeți voi că e Dinamo București, clubul înființat în 1948? Noi nu răspundem, vă lăsăm pe voi să o faceți. Vă rugăm doar să încercați să vă folosiți creierele.