steaua dunărea călărași

Steaua București – Dunărea Călărași, 3-0 (0-0)

Pe o vreme perfectă pentru fotbal, dar pe un stadion de unde galeria a lipsit, în protest față de decizia discriminatorie dată de autorități, prin care pe stadioane au acces doar cei vaccinați împotriva coronavirusului chinezesc, Steaua București a reușit să învingă Dunărea Călărași.

Steaua București: 1. Raul Bălbărău – 18. George Călinţaru, 55. Walace, 4. Dean Beţa, 13. Adrian Ilie – 88. Adi Popa, 30 Liviu Băjenaru, 8. Valentin Bărbulescu, 15. Claudiu Donose – 77. Bogdan Chipirliu, 11. Dragoș Huiban.

Rezerve: 22. Horia Iancu – 9. Emilian Pacionel, 20. Florin Răsdan, 19. Stephan Drăghici, 6. Mădălin Mihăescu, 10. Rareș Enceanu, 14. Robert Neacșu, 17. Darius Oroian

Antrenor: Daniel Oprița

Dunărea Călărași: Rob. Popa – Caragea, Al. Popescu, M. Leca, Sălceanu, Calu, C. Avram, Boiangiu, Andr. Moise, Al. I. Stoica, Nica

Rezerve: Al. Costache, Achiriloaei – Vultur, Dr. Grigore, Mănăilă, Seymour, Bg. Matei, T. Popa

Antrenor: Marius Milea

Prima repriză poate fi caracterizată ușor, printr-un singur cuvânt: dezamăgitoare. Steaua a dominat, a avut ocazii, însă nu s-a comportat cum ar fi trebuit să o facă cu un adversar precum Dunărea Călărași, ocupanta locului 18 în campionat. Ba chiar au existat momente când Dunărea a controlat partida.

Din fericire, steliștii s-au trezit odată cu trecerea minutelor. Cea mai importantă fază a primei reprize a avut loc în ultimul minut de joc, când arbitrul partidei i-a refuzat Stelei un penalty. Adi Popa a fost faultat clar în careu de portarul Popa.

Steaua a jucat doar în a doua repriză

În repriza secundă, am avut parte de alt meci. Băieții lui Oprița au strâns rândurile și au mărit presiunea pe adversar. Intrat după pauză, Răsdan a obținut un penalty în minutul 59. Golgheterul Chipirliu l-a transformat fără emoții, făcând 1-0.

Cinci minute mai târziu, Chipirliu a rezolvat problema celor 3 puncte, marcând pentru 2-0 și devenind golgheterul Ligii 2, cu 7 reușite. Chipirliu a marcat cu capul, din 7 metri, transformând o centrare venită de pe stânga, de la Băjenaru. Atacantul stelist a fost din nou omul meciului.

Scorul final a fost stabilit în minutul 87, de Neacșu, intrat și el în teren în repriza secundă. După un contraatac, Huiban i-a pasat lui Neacșu, pe stânga, extrema Stelei a intrat în careu, a tras printre picioarele portarului, mingea a lovit bara și a intrat în poartă. Steaua București – Dunărea Călărași, 3-0.