ogăraru

Ogăraru nu a înțeles nimic, Ioanițoaia nu vrea să înțeleagă

Prezent săptămâna trecută la emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia de la Gsp, Ogăraru a comis câteva erori foarte grave, care le-au dat din nou apă la moară dușmanilor Stelei. Prestația sa din această emisiune a fost una extrem de dezamăgitoare, una care a demonstrat că Ogăraru nu a înțeles nimic din ceea ce se întâmplă în jurul său.

Ogăraru nu a înțeles că echipa la care lucrează are mulți dușmani, unul dintre ei fiind chiar Gspul lui Ioanițoaia

E surprinzător că Ogăraru a ales să meargă la Gsp, după ce oamenii care lucrează la acest ”ziar de sport” și-au bătut joc atât de el, cât și de Steaua, doar acum câteva luni. Fostul fundaș dreapta a crezut probabil că reușește cumva să întoarcă totul în favoarea sa. Nu s-a întâmplat asta. Ioanițoaia a obținut exact ceea ce și-a dorit, iar imaginea lui Ogăraru a fost stricată. Și a fost stricată chiar de fostul fotbalist.

Un om mai realist nu ar fi mers niciodată la Gsp, din motivele enumerate mai sus. Dacă totuși ar fi mers, ar fi ales să plece după prima întrebare de prost gust. Dacă nu după prima, măcar după a doua. Și dacă nici după a doua, atunci cu siguranță la a treia. Dar Ogăraru a stat și a încasat.

A încasat și când Ioanițoaia și-a bătut joc de Steaua, numind-o ”Steaua asta” și, ulterior, în grafică, ”FC Nimeni”. A încasat când Ioanițoaia a sugerat de mai multe ori că e scandalagiu (”Cum ai ajuns să te desparți de Hagi, cu scandal?”, ”Te-ai certat cu Walter?”, ”Ai avut conflicte cu familia Reghecampf?”). A încasat și când Ioanițoaia a dat dovadă de lipsă totală de bun simț, punând o întrebare de o bădarănie incredibilă: ”Voi sunteți penticostali de faceți atâția copii?”. 

Cu o întrebare, Ioanițoaia a dovedit că nu are nicio treabă cu presa

Doar pentru această ultimă întrebare, Ogăraru ar fi fost înderptățit să se ridice, să arunce cu microfonul în Ioanițoaia și să plece. Religia lui George și viața lui de familie nu îl privesc pe un individ care, la finalul lui 89, publica articole în care se scuza că a scris la comanda comuniștilor, pentru a se apăra cumva de furia oamenilor ieșiți în stradă.

Ca ziarist, poți pune multe întrebări incomode. Nu! Trebuie să pui întrebări incomode. Însă o întrebare legată de copiii unui om nu e incomodă. E o dovadă de proastă creștere, în cel mai bun caz, sau de răutate, în cel mai rău.

Ce scop a avut acea întrebare? Unul simplu: să sugereze că Ogăraru e diferit, ciudat. Și dacă e diferit și ciudat, atunci el nu merită băgat în seamă. Sau lucrurile pe care le spune nu merită băgate în seamă. Nu degeaba, întrebările despre Steaua București au venit după această întrebare.

Poate cineva așadar să spună că Ioanițoaia e jurnalist? Nu are cum! ”Voi sunteți penticostali de faceți atâția copii?” nu e o întrebare pe care să o pună un jurnalist serios, care lucrează la un ziar serios. Ar merge poate la un ziar de scandal, dar nu la unul serios.

Și mai e un aspect. Dacă scopul lui Ioanițoaia a fost să pună întrebări incomode, unde au fost întrebările incomode pentru Becali sau Stoica?

Se pare că la Gsp e în ordine să pui întrebări despre religia și viața personală a unui om, dar nu poți pune întrebări precum:

  • Ne puteți arăta actele unde să scrie că Steaua București nu are drept de promovare?
  • Ne puteți arăta actele prin care să vedem clar că Becali a cumpărat Steaua?
  • Ne puteți explica cum se face că, dacă echipa dumneavoastră e Steaua, nu are voie să poarte numele Steaua?

Acestea sunt întrebări incomode, la care vă garantăm că orice fcsbist invitat în emisiune se va ridica de pe scaun și va pleca fără să răspundă, în secunda 2. Însă Gsp nu va pune niciodată aceste întrebări. Pentru că gsp nu e ziar de sport, așa cum Ioanițoaia nu e jurnalist.

După 2003, George Ogăraru nu a mai jucat la Steaua București

Din seria întrebărilor tâmpite nu a lipsit și deja obositoarea ”Tu la cine ai jucat?”. O altă întrebare care dovedește că cel care o pune nu e jurnalist. Și asta pentru simplul motiv că întrebarea e irelevantă.

Ogăraru nu e în măsură să decidă ce echipă e Steaua. Asta pot decide cei care conduc Steaua sau instanța de judecată. Aceștia au răspuns deja, dar nimeni nu îi bagă în seamă. În schimb, oamenii precum Ioanițoaia le pun întrebări tâmpite unor foști fotbaliști cărora e rușine să recunoască că au jucat la FC Fcsb.

E de înțeles de ce le e rușine. Oricui i-ar fi. Însă cei ca Ioanițoaia pe asta mizează. Fiecare răspuns este promovat drept un argument că echipa lui Becali a fost Steaua, deși nu a fost și nu va fi niciodată.

Din păcate, Ogăraru a gafat din nou. Răspunsul său a fost pe placul gesepiștilor, care au făcut imediat un articol special pentru el. Un alt articol de propagandă pro-Becali, care îi face rău Stelei.

Ce nu înțelege George e că nu poate fi cu fundul în două bărci. Nu și dacă vrea să facă treabă serioasă la Steaua.

După 2003, el nu a mai jucat la Steaua. Echipa lui Becali nu a fost niciodată Steaua București. Instanțele au explicat acest lucru, când au arătat că a folosit fără drept numele și imaginea Stelei. 

Ogăraru trebuie să nu mai pună imaginea sa deasupra imaginii Stelei și să accepte realitatea. Altfel, va continua să îi facă rău clubului la care lucrează.

Și vrem cu această ocazie să îi atragem atenția lui George Ogăraru că, în cazul în care ar fi făcut același lucru la Ajax, cei de acolo nu ar fi stat pe gânduri și i-ar fi desfăcut contractul imediat.

Ogăraru nu a răspuns corect nici la întrebările ușoare

De ce nu are voie FC Fcsb pe noul stadion Steaua? Asta nu e o întrebare grea? Nu e nici măcar o întrebare incomodă. E una simplă, cu un răspuns extrem de simplu: Pentru că FC Fcsb a dovedit că nu este un partener de încredere pentru clubul Steaua.

Ce e așa de greu de priceput? De-a lungul timpului, Steaua și FC Fcsb au avut colaborări. De fiecare dată, FC Fcsb a dovedit că nu e un partener de încredere. Acesta este motivul pentru care Florin Talpan a câștigat peste 20 de procese împotriva echipei lui Becali. Pe lângă cele mari, pentru identitatea Stelei, au mai fost și alte procese pentru datorii pe care echipa lui Becali nu le-a plătit.

Vorbim aici despre chirii neplătite, despre alte cheltuieli neplătite și multe altele. În aceste condiții, cei care conduc Steaua ar trebui să fie nebuni ca să semneze un nou contract cu Becali. Șansele ca Steaua să își ia o nouă țeapă sunt imense, mai ales acum, când oamenii lui Becali atacă Steaua peste tot, mințind că nu e Steaua. 

Și dacă ăsta nu e un motiv destul de bun, mai este unul pe care nimeni nu vrea să îl bage în seamă. Steaua București și FC Fcsb se judecă pentru o datorie de 37 milioane euro pe care clubul lui Becali o are față de clubul nostru.

Ca jurnalist, trebuie să fii foarte prost ca să întrebi de ce nu are FC Fcsb voie să joace în Ghencea, în condițiile în care există acest proces în desfășurare. Și, dacă nu ești prost, ești cu siguranță o lepră plătită.

George Ogăraru putea să dea aceste răspunsuri. Nu a făcut-o, pentru că, și acesta este adevărul, Ogăraru nu și-a dat interesul pentru a afla ce s-a întâmplat în ceea ce privește subiectul Steaua București vs. FC Fcsb. Acesta este motivul pentru care nu a înțeles ce cere Steaua de la el. Cât de mult succes va avea la clubul nostru, dacă nu înțelege ce îi cere acesta? Doar timpul va răspunde la această întrebare.

Gsp a arătat din nou că merită să aibă toate acreditările ridicate

Un alt moment penibil al emisiunii lui Ioanițoaia, dar tot nu la fel de penibil ca întrebarea despre religie și familie, a fost cel în care grafica emisiunii a sugerat că Ogăraru a jucat la ”FC Nimeni”, între 1998 și 2003.

Este, evident, o exagerare gesepistă pornită tot ca propagandă pro-FC Fcsb. Aceasta a plecat de la decizia din acțiunea în constatare pentru palmares, decizie care a spus că AFC Steaua București, non-profitul lui Păunescu, nu a fost Steaua București.

Acest lucru este adevărat. Însă vorbim despre o situație specială. AFC Steaua București a fost un non-profit care a apărut cu acordul clubului Steaua. Atunci, clubul Steaua a probat folosirea de către non-profit a numelui Steaua București. Tot atunci, Steaua a semnat un contract de colaborare cu acest non-profit.

În urma acestei înțelegeri, non-profitul a reprezentat Steaua la competițiile de fotbal, jucând practic pe actele Stelei. A fost vorba practic de o externalizare a serviciului fotbal către AFC Steaua București.

Totul a ținut până în 2002, când fosta Federație Română de Fotbal, cea care a activat în anii 90, s-a închis. A apărut noua federație, cea de acum, la care s-au afiliat noi echipe. Una din aceste echipe noi a fost și AFC Steaua București, care s-a afiliat la noul FRF cu propriile sale acte.

A fost momentul când Steaua și-a pierdut practic locul în campionat. L-a pierdut deoarece campionatul condus de federația la care era afiliată Steaua a dispărut. La noul campionat, al noii federații, Steaua nu s-a mai înscris.

Astăzi este neclar dacă înțelegerea dintre Steaua și non-profit mai era activă în 2002. Cert este că, până în 2002, adică până la înființarea noii ligi și a noului FRF, non-profitul a jucat în campionat pe actele Stelei. Altfel nu ar fi putut juca. Conform regulamentelor, AFC Steaua București, entitate înființată în 1998, ar fi trebuit să înceapă din ultima ligă.

A spune însă că în perioada 98-2003 în România a existat FC Nimeni este o gravă jignire adusă tot Stelei. Da, AFC Steaua București nu a fost Steaua, ci doar un non-profit, dar a funcționat în parteneriat cu Steaua. Iar numele său nu a fost în niciun caz FC Nimeni.

Dar la gsp contează propaganda. Cu o exagerare precum FC Nimeni, acești impostori încearcă să acopere adevărul și să sugereze că Steaua București a dispărut în 1998. Steaua București, adică cel mai important club sportiv din România.

Oare ce s-ar fi întâmplat dacă presă din Olanda ar fi procedat la fel cu Ajax? George Ogăraru știe răspunsul la această întrebare. Să vedem dacă le va zice și colegilor din club.