steaua bucurești fc voluntari 2-1

Amical: Steaua București – FC Voluntari, 2-1 (1-0)

Nu mai este un secret că diferența între echipele din primele două ligi din România este una foarte mică. Acest lucru s-a văzut și astăzi, când Steaua București, locul 5 în Liga 2, a învins FC Voluntari, locul 4 în Liga 1.

Steaua București: Mario Enache – George Călințaru, Walace, Dean Beța, Robert Neacșu – Jatteh Baka, Liviu Băjenaru – Stephan Drăghici, Rareș Enceanu, Emilian Pacionel – Dragoș Huiban

Antrenor: Daniel Oprița 

Surpriza din lotul Stelei a fost jucătorul gambian Baka, fotbalist născut în 1999, mijlocaș central. Acesta a fost testat de Oprița în partida de azi, fără să impresioneze însă.

A impresionat în schimb jocul de echipă al Stelei. În ciuda experienței celor de la FC Volunatari, dar și a formei excelente prin care trece această echipă (a câștigat cinci din ultimele cinci meciuri) elevii lui Oprița nu doar că le-au ținut piept ilfovenilor, dar chiar au dominat și au reușit să deschidă scorul. A marcat în minutul 25, Stephan Drăghici, cu un șut deviat din afara careului.

La pauză, scorul partidei Steaua București – FC Voluntari a fost 1-0.

Repriza secundă a început cu o intrare rușinoasă, dură și plină de frustrare a lui Tamaș, la Emilian Pacionel. Fostul dinamovist a primit cartonașul roșu și a părăsit terenul, fiind înlocuit de un coechipier.

În ciuda omului eliminat, FC Voluntari a reușit să egaleze, în minutul 55. Băieții lui Oprița au strâns rândurile și au reușit să treacă din nou în avantaj, doar 10 minute mai târziu. Călințaru a marcat, după o fază de contraatac foarte bună a steliștilor.

Steaua București a arătat un joc foarte bun, împotriva unei echipe aflate într-o formă excelentă. Pentru ”militari”, urmează meciul cu Astra, după care echipa noastră va juca împotriva celor 4 echipe aflate pe primele patru locuri în Liga 2: Petrolul, Concordia, Hermannstadt, U Cluj. 

Dacă va trece cu bine peste aceste 5 meciuri, Steaua va lua o opțiune serioasă la promovarea în Liga 1.

Forza Steaua!