Cineva a zis că FC Fcsb e Steaua! Anunțați la gsp, ca să scrie un articol!

Cineva a zis că FC Fcsb e Steaua! Anunțați la gsp, ca să scrie un articol!

Un experiment filozofic de-al americanilor pornește de la o întrebare simplă: ”Dacă un copac se prăbușește în pădure, fără ca cineva să îl audă, face vreun sunet?”. E un experiment care are legătură cu observația și percepția, dar pe noi nu ne interesează asta. Pentru că, la români, întrebarea asta a fost adaptată: ”Dacă cineva zice că FC Fcsb e Steaua, facem articol despre asta?”.

În cazul primei întrebări, de la americani, răspunsul e mai complicat. Pentru întrebarea noastră, răspunsul este un imens DA.

Nu contează cine o zice. Nu contează cum o zice, în ce context, dacă contează sau nu. În momentul în care cele 3 cuvinte sunt spuse în ordinea corectă, apare și articolul pe gsp. E aproape o regulă.

Așa am aflat că Cosmin Contra, antrenor prin peninsula Arabă pe undeva, la o echipă de 2-3 barili, că leii sunt buni doar la noi, a dat un interviu pentru presa din Serbia (?!) și a spus că FC Fcsb e Steaua.

Dacă fraza de mai sus vă provoacă dureri de cap, e normal. Este cu siguranță unul dintre cele mai tâmpite lucruri pe care le veți auzi luna asta. Un fost dinamovist, care antrenează prin Asia, a vorbit despre Steaua, echipă la care nu a jucat niciodată și cu care nu a avut niciun contact vreodată, pentru o publicație din Serbia. Iar presa din România preia și dă mai departe.

Ce a zis Contra pentru sârbi

Mozzart Sport e publicația pentru care a vorbit Contra. Pare să aibă legături cu casa de pariuri Mozzart Bet, așa că nu o să dăm link către ea. O puteți însă căuta, pentru a vă lămuri singuri cum stau lucrurile.

Noi am luat interviul cu Contra, l-am trecut prin google translate și am citit. Iată ce a spus fostul dinamovist:

Cine are cei mai mulți fani din România: Dinamo sau Steaua?

„FCSB”.

Oamenii spun că FCSB nu este Steaua?

„FCSB este Steaua. Dar ei au o problemă cu armata … A, prostii. Când Becali a cumpărat clubul, a cumpărat Steaua cu tot ce îi aparține”.

Dar acum există și presupuse Stele originale fondate de fani …

„Ei, bine, vom avea două Steaua. Avem și două cluburi din Craiova în ligă.”

Și Timișoara?

„Acum sunt două cluburi și înainte erau trei. Acum câțiva ani am făcut o întâlnire cu primarul și liderii celor trei cluburi. Unul este privat, celelalte două sunt ale orașului. I-am adunat la o masă și am întrebat ei ce vor pentru fotbal în Timișoara. Am avut două cluburi în liga a doua și una în liga a treia … Le-am spus: „Luptați ca nebuni unul împotriva celuilalt și nu avem cluburi în prima ligă?! Avem în liga a doua ca dezvoltare pentru jucătorii tineri și nu avem nevoie de a treia. Au refuzat … Am fi putut face un sistem, dar nu au fost de acord. Multe lucruri din fotbalul românesc nu sunt bune. Fotbalul s-a schimbat, mulți bani sunt în joc și toată lumea își dorește să câștige pentru sine.”

Adică sârbii știau că FC Fcsb nu e Steaua, lucru pe care presa de la noi se face că nu îl știe

Se poate observa foarte ușor că reprezentantul publicației Mozzart Sport știa că FC Fcsb nu e Steaua. Contra, în schimb, habar nu are despre ce vorbește. Cele spuse de el sunt pur și simplu minciuni.

”Becali a cumpărat clubul, a cumpărat Steaua cu tot ce îi aparține”, a spus Contra. Însă chiar instanța a decis că acest lucru nu e adevărat. Nu doar că nu a cumpărat Steaua, dar Becali nu a cumpărat niciun club. Nu are niciun act care să dovedească că a achiziționat vreodată vreun element din identitatea Stelei.

La fel ca mulți alți oameni din fotbalul românesc, Contra și-a spus părerea. E o părere greșită, o părere pe care și-a format-o și citind minciunile apărute în presa care l-a citat. Pentru că Gsp ne spune chiar și acum, în 2021, la 7 ani distanță de la procesul pentru marcă, că ”Becali a preluat Steaua/clubul”, deși acest lucru e o minciună care nu poate fi dovedită de nimeni.

Bineînțeles că ceea ce a făcut Contra e greșit. Când vorbești despre un subiect pe care nu îl stăpânești, despre care nu cunoști foarte multe, sunt șanse foarte mari să te faci de rușine. Îți faci ție rău, le faci și altora.

cosmin cozma

Spală-te pe față, Cosmine, că ai ceva pe bărbie!

Cum ar fi ca noi să spunem despre Contra că e rasist, pentru că s-a bătut cu Davids? Cum ar fi ca această afirmație să fie preluată de proști din presa vândută și să fie publicată drept adevăr care nu poate fi contestat? Evident, imaginea lui Contra ar avea de suferit. Din acest motiv noi nu spunem despre el că e rasist, pentru că s-a bătut cu Davids. Atât a putut.

Vorbim până la urmă despre omul care chiar a crezut că look-ul alăturat îl avantajează. Dar probabil că a luat sfaturi de imagine de la Laura. Altfel nu există explicație pentru urmele de murdărie de pe bărbia sa.

Gsp minte din nou

Am vrea să credem că au încercat să se abțină dar că nu au putut. Nu doar că au prezentat declarația lui Contra fără întrebarea pusă de sârbi, întrebare în care se vedea că ei știu că FC Fcsb nu e Steaua, dar urmașii propagandiștilor de la Sportul au ținut neapărat să ofere și o proprie interpretare a unei decizii judecătorești pe care nu o înțeleg.

”Decizia Curții de Apel de la finalul lunii iunie (nu e definitivă) a lăsat în aer palmaresul clubului Steaua din toamna lui 1998 până în decembrie 2002, dar a hotărât că CSA Steaua deține palmaresul din 1947 și până în toamna lui 1998, atunci când clubul s-a desprins de sub tutela Ministerului Apărării Naționale. Implicit, FCSB e stăpână pe partea ei de existență, adică ianuarie 2003 și până în prezent.”

Priviți această bucată de propagandă. Este excepțională. Gsp încearcă să sugereze prin ea că clubul Steaua ar fi împărțit în trei părți: CSA Steaua, FC Fcsb și o a treia parte căruia gspiștii îi spun FC Nimeni.

Evident că nu e adevărat. Palmaresul clubului Steaua nu se oprește la anul 1998. Așa cum am spus, Gsp a interpretat o decizie pe care nu o înțelege. Respectiva decizie spune că, dintr-o listă de titluri și cupe, cele câștigate între 1947 și 1998 aparțin doar Stelei. Din titlurile și cupele de pe aceeași listă, cele câștigate între 1998 și 2002 aparțin altei entități, despre care judecătorii au spus că nu e Steaua. Însă nu e nici FC Nimeni, pentru că are un nume, pe care Gsp nu vrea să îl menționeze. (Oare de ce?!)

AFC Steaua București a fost un non-profit înființat de către clubul Steaua, cu care clubul nostru a semnat o serie de înțelegeri și căruia i-a dat voie să folosească numele Steaua. Înființat în 2003, FC Fcsb nu a primit acordul clubului Steaua de a folosi numele Steaua. De aici și reținerea gesepiștilor de a menționa numele nonprofitului.


Gsp:”CSA Steaua deține palmaresul din 1947 și până în toamna lui 1998, atunci când clubul s-a desprins de sub tutela Ministerului Apărării Naționale.” – ALERTĂ DE FAKE NEWS!

Clubul Steaua nu s-a desprins niciodată de sub tutela MApN. Chiar și acum e tot acolo.


Au existat legături între Steaua și AFC? Da. Au fost legăturile întocmite corect, astfel încât titlurile câștigate de acest nonprofit să fie trecute în dreptul Stelei? Vom afla probabil în lunile următoare acest lucru.

Cert este însă că FC Fcsb nu a avut nicio treabă cu clubul Steaua. Chiar mai mult, Gsp minte când spune că ”Fcsb e stăpână pe partea sa de existență, adică ianuarie 2003 și până în prezent”. Conform deciziei date de judecători, palmaresul echipei lui Becali nu include niciun trofeu!!!

Gsp ar cita și copacul căzut în pădure, dacă acesta ar spune că FC Fcsb e Steaua

Înțelegeți acum cum stau lucrurile? Dacă vrei să apari în presă, trebuie doar să spui că FC Fcsb e Steaua. Nu contează cine ești. Poate ești rapidist. Poate ești dinamovist. Poate ești român. Poate ești marțian. Poate ești chiar copacul cu care am început articolul, cel despre care nu se știe dacă a scos sau nu un sunet atunci când s-a prăbușit în pădure.

Dacă sunetul scos de copacul nostru ar fi fost ”Fcsb e Steaua”, puteți să fiți siguri că Gsp l-ar fi auzit.