lpf face totul pentru fc fcsb

Totul pentru Fcsb

Cam acesta ar fi motto-ul fotbalului românesc, dacă fotbalul românesc ar avea motto. Sau, dacă nu al fotbalului românesc, cu siguranță al Ligii Profesioniste de Fotbal. În această săptămână, LPF a arătat din nou că nu dă doi bani pe competiția pe care o organizează și că tot ce contează pentru Gino & Co. este echipa lui Becali, FC Fcsb.

Nu e o noutate că LPF avantajează FC Fcsb. Chiar nu e. În ultimii ani, clubul din Berceni a fost ajutat în mod constant, ba de FRF, ba de LPF. N-a fost exclus din campionat când s-a dovedit că a plătit jucătorii altor două cluburi, n-a fost dezafiliat când s-a dovedit că folosea o identitate și un brand care nu îi aparțineau, a fost lăsat să își schimbe numele în plin campionat, deși regulamentul interzicea acest lucru, a fost scutit de penalizări mult mai serioase care ar fi venit ca urmare a declarațiilor rasiste sau misogine ale conducătorilor săi și multe altele.

Așadar, a afla acum că LPF încearcă cu disperare să schimbe o regulă, pentru ca Farul Constanța să nu cumva să poată câștiga la masa verde meciul cu echipa lui Becali, nu trebuie să surprindă pe nimeni. Trebuia să ne așteptăm cu toții la așa ceva!

Clubul unde nu ai voie să te vaccinezi nu e vinovat că s-a îmbolnăvit de boala împotriva căreia nu vrea să se vaccineze

Este totuși amuzant să vezi până unde sunt dispuși să meargă acești indivizi fără coloană, dispuși să facă chiar totul pentru FC Fcsb. Sau, poate nu e corect să îi numim fără coloană. Ai nevoie de mult tupeu ca să spui că nu e vina celor de la FC Fcsb că s-au îmbolnăvit de Covid 19, deși Becali s-a lăudat în spațiul public că le-a interzis oamenilor lui să se vaccineze:

„Dacă se vaccinează, mă supăr pe ei! Nu vreau să se vaccineze. Eu sunt om, nu mă fac «trans-om». Să bag o substanță care să mă modifice genetic?! Eu cred cercetătorii care zic că vaccinul nu e bun. Să vedem ce va fi peste 2-3 ani. Eu nu mă vaccinez.

Le-am zis jucătorilor: «Dacă nu vreți să faceți copii, vaccinați-vă». Dacă vin cu pistolul la capul meu și îmi zic să mă vaccinez, tot nu mă vaccinez. Sunt și jucători care s-au vaccinat. Cred că Budescu, Haruț și încă unul ieri s-a mai vaccinat. Crețu, cred, sau Vali Gheorghe”, a declarat Gigi Becali, potrivit realitateasportiva.net.

Cu toate acestea, în cererea înaintată către FRF, LPF, prin Gino Iorgulescu, spune că echipa lui Becali nu ar avea nicio vină în toată această afacere și că, în cazul în care Farul nu s-ar prezenta la rejucarea meciului, ar fi ”nelegal și discriminatoriu” ca FC Fcsb să piardă partida cu 3-0.

LPF vorbește despre nediscriminare în timp ce discriminează

Trebuie să explicăm puțin contextul. Conform regulamentelor LPF, dacă un club nu are măcar 13 fotbaliști valizi pentru o partidă, poate cere și obține amânarea meciului respectiv. Partea proastă e că, dacă celălalt club nu se poate prezenta la rejucare, cel care pierde e clubul din cauza căruia a fost reprogramat meciul în primul rând.

Un astfel de caz a avut loc anul trecut, în Liga 2. Cei de la U Cluj s-au îmbolnăvit de Covid 19 și nu au putut să se prezinte la meciul cu Farul Constanța (alt Farul, nu cel de azi). Meciul a fost reprogramat. Însă, la data reprogramării, cei de la Farul au făcut Covid. Așa că, conform regulamentelor, U Cluj a pierdut meciul cu 3-0.

În cazul clujenilor, nimeni nu a spus că nu merită să piardă. Nimeni nu s-a gândit nici măcar de 2 ori la ei. Vedem acum cum ei au fost discriminați de cei care conduc fotbalul românesc.

Ce nu ar face LPF pentru FC Fcsb?!

Să ne întoarcem în prezent. Acum câteva săptămâni, la FC Fcsb a apărut un focar de Covid. Jucătorii de la echipa de seniori, fiind nevaccinați, s-au infectat. Nu au putut să se prezinte la un meci, cel cu Farul Constanța.

LPF ar fi putut forța FC Fcsb să joace acel meci. Echipa lui Becali ar fi putut folosi jucătorii de la satelit, care au jucat fără probleme meciurile lor. Însă, pentru că e un meci de 6 puncte, cu o contracandidată la primele locuri, nimeni nu și-a dorit ca echipa lui Becali să piardă. Lucru care s-ar fi întâmplat, dacă ar fi jucat cu jucătorii de la satelit.

Pentru a-l ajuta și mai mult pe Becali, LPF a reprogramat meciul cu Farul în această săptămână, cu doar câteva zile înaintea unui alt meci important pentru formația lui Hagi, cel cu Universitatea Craiova. Totul pentru FC Fcsb, nimic pentru restul.

Însă LPF probabil că nu a luat în considerare că decizia sa i-ar putea supăra pe constănțeni. Acest lucru s-a întâmplat, așa că LPF a trebuit să se dea din nou peste cap pentru FC Fcsb. A trimis la FRF o cerere prin care a solicitat schimbarea regulii care ar putea face ca FC Fcsb să piardă cu 3-0, arătând că fotbalul românesc nu există, numai FC Fcsb. Pentru ei, bineînțeles.

Dar dacă ar fi fost altă echipă?

Nu, LPF nu ar fi făcut la fel și pentru alte echipe. De unde știm acest lucru? Din felul cum au tratat această poveste. LPF ar fi putut convoca adunarea generală și să supună la vot schimbarea acestei reguli. Nu a făcut asta. În schimb, a trimis în liniște, pe ascuns, un mail către FRF, cerându-le să schimbe ei regulamentul.

Noi n-am fost informați de LPF despre acest demers pe care l-a făcut. Vă spun sincer că am aflat citind pe siteul GSP. Am fost întrebați despre alte două propuneri, cea privind testarea înaintea meciurilor și posibilitatea modificării listei cu jucători, la care am răspuns pozitiv, dar despre această solicitare privitoare la ce se întâmplă cu o reprogramare care nu se poate disputa nu am fost întrebați. Așteptăm, poate că ne vor întreba și pe noi. – Marius Bilașco, CFR Cluj

Ați înțeles? LPF a fentat cluburile, le-a arătat un lucru cu dreapta, iar pe la spate, cu stânga, a trimis mailul către FRF.

Este dovada supremă că Liga Profesionistă de Fotbal trebuie desființată. LPF nu există. LPF nu apără interesele cluburilor din Liga 1. Cei de la Ligă apără doar interesele FC Fcsbului.

Dar dacă e vorba de Steaua București?

Atât timp cât va exista LPF, Steaua București va avea probleme. Gino Iorgulescu și Justin Ștefan nu vor ridica nici un degețel pentru a ajuta Steaua. În niciun caz nu vor da vreun mail pentru echipa noastră, arătând că e discriminatoriu ca un club deținut de stat să nu fie lăsat să joace în Liga 1, chiar dacă e profesionist.

Nimeni nu va dezbate promovarea Stelei, nimeni nu va arăta că nu e vina Stelei și că Steaua nu trebuie pedepsită pentru o regulă incompletă și interpretabilă. Întreaga ligă va protesta și va cere ca Stelei să îi fie refuzată promovarea.

Acesta este motivul pentru care e foarte important ca Steaua să dovedească pe teren că merită să joace în Liga 1. Avem nevoie de transferuri, avem nevoie de victorii, avem nevoie de spectacol. Avem nevoie de toate acestea pentru că, în momentul în care vom ajunge la porțile Ligii 1, LPF le va bloca.

Deja, Steaua a trecut prin ceva asemănător. AMFB a făcut aproape tot ce a putut ca să blocheze promovarea Stelei în Liga 3. Însă nu i-a ieșit. Nu i-a ieșit pentru că Oprița a făcut o echipă trăznet, care a măturat pe jos cu toți adversarii, și pentru că Florin Talpan a măturat pe jos cu AMFB la comisiile FRF. Doar așa poate avea Steaua succes în fotbalul lui Becali.