hermannstadt steaua

Avancronică: Hermannstadt – Steaua București

În meciul cu Hermannstadt, Steaua București are nevoie neapărat de victorie. După o înfrângere și un egal, echipa noastră trebuie să câștige următoarele 2 partide, pentru a nu pierde contactul cu play-off-ul Ligii 2.

Despre Hermannstadt

Adversarul Stelei din această săptămână este practic o reprezentare în miniatură a fotbalului românesc. Sau poate a tot ceea ce e rău cu fotbalul românesc. Un club sportiv înființat de primărie, susținut puternic până la promovarea în prima ligă, apoi ajuns pe mâna unor șmecherași care l-au retrogradat în liga secundă. Și pentru că un necaz nu vine niciodată singur, după retrogradare, Hermannstadt a intrat în insolvență.

Conform unor informații apărute în presă, Hermannstadt are datorii de aproximativ 5 milioane euro, din care un milion euro doar către stat. Acesta este motivul pentru care echipa din Sibiu a și intrat în insolvență. Vrea să scape de datorii. Mai bine zis vrea să le facă dispărute cu ajutorul judecătorilor, deși e greu de înțeles cum s-ar putea așa ceva.

”Pe mine, ca președinte de club, venit de 3 luni de zile, mă interesează ca jucătorii actuali și stafful tehnic să aibă salariile la zi – așa cum sunt în momentul de față – și să aibă cele mai bune condiții pentru a promova. Nu mă interesează ce a fost în trecut, nu mă interesează greșelile care s-au făcut în trecut, eu îmi doresc să nu le mai repetăm. Și atunci, și ăsta poate fi un mod de a ajuta societatea să se reorganizeze, să stopeze niște datorii mai vechi la niște jucători care n-au dat satisfacție”, a declarat Dănuț Coman, președintele executiv al AFC Hermannstadt la Metropola TV

E posibil ca cei care conduc acest club să nu știe ce înseamnă insolvența. Sau poate știu ceva ce nu știm noi. Asta ar explica și declarația halucinantă dată de Dănuț Coman, care spune fără reținere că jucătorii care nu au dat randamentul așteptat de club nu merită plătiți.

FRF ar trebui să se sesizeze. FRF, AFAN, tot fotbalul românesc. Însă nimeni nu o să o facă. Hermannstadt va continua să joace și poate că se va întoarce din nou în Liga 1, acolo unde șmecherii se vor activa din nou. Vor face și mai multe datorii, apoi vor retrograda din nou echipa și vor aștepta ca datoriile să dispară miraculos. Vina pentru eșec nu va fi niciodată a lor, ci doar a ”jucătorilor care nu au dat satisfacție”.

Hermannstadt în acest sezon

În ciuda problemelor din afara gazonului, Hermannstadt s-a ținut bine în acest sezon. După 12 etape, ocupă locul 2 în clasament, cu 28 de puncte. Are 8 victorii, 4 egaluri și nicio înfrângere. Este singurul club din Liga 2 care încă nu a pierdut niciun meci. 

În ultima etapă, Hermannstadt a câștigat surprinzător de greu cu FC Brașov SR. Sibienii au învins cu 2-1, cu un gol norocos marcat în minutul 93. A folosit următorul 11:

Hermannstadt: Muțiu – Pantea, Bejan, Stoica, Opruț – Alhassan, Sota, Năstăsie – Petrescu, Buhăcianu, Oroian

Rezerve: Pop, Antoche, Tomșa, Issah, Popescu, Elbers, Plazonja, Sîntean, Balaure

Forța sa este dată de omogenitatea și de experiența lotului.

Steaua București are nevoie de 6 puncte în următoarele 2 meciuri

Când a intrat în această serie de 4 meciuri grele, cu Petrolul, Concordia, Hermannstadt și U Cluj, am sperat ca Steaua să câștige măcar 9 din cele 12 puncte puse în joc. Acest lucru nu mai este posibil. Steaua a pierdut cu Petrolul și a făcut egal cu Concordia, în 2 meciuri în care nu a arătat nimic, chiar dacă nici adversarii săi nu au impresionat.

Aceste eșecuri s-au văzut și în clasament. Steaua a coborât pe locul 6, ultimul care duce în play-off. Echipa noastră riscă însă să piardă și acest loc, dacă nu se mobilizează și nu câștigă următoarele 2 întâlniri. Hermannstadt este un adversar incomod, dar nu imposibil de bătut. Universitatea Cluj, la fel, poate fi învinsă.

În acest moment, Oprița are la dispoziție întreg lotul. Adi Ilie, Adi Popa și Vasile Buhăescu sunt refăcuți și pot juca. Antrenorul stelist trebuie doar să găsească formula potrivită dar și să își motiveze jucătorii.

Echipă probabilă Steaua:

Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Bărbulescu (cpt.), Șt. Pacionel – Ad. Popa, Buhăescu, E. Pacionel – Chipirliu

Meciul Hermannstadt – Steaua București va avea loc sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 15:00. Partida se va juca la Mediaș. Va fi transmisă de Look, Digi și Telekom

Forza Steaua!