hermannstadt steaua bucurești 0-1

Hermannstadt – Steaua București: 0-1 (0-0)

La întâlnirea dintre Hermannstadt și Steaua București, eroi n-au fost nici jucătorii, nici antrenorii. A fost în schimb arbitrul, al cărui stil de arbitraj ar fi putut influența decisiv partida. Din fericire, Steaua a învins și a obținut 3 puncte foarte importante.

Steaua București: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Ad. Popa (Em. Pacionel 59′), Bărbulescu (cpt.), Șt. Pacionel (Măd. Mihăescu 59′), Steph. Drăghici – Buhăescu (Enceanu 59′), Chipirliu (Răsdan 72′)

Rezerve: H. Iancu – Bactăr, Zătreanu, Rob. Neacșu, Călințaru

Antrenor: Daniel Oprița

FC Hermannstadt: Muțiu – Pantea (Tomșa 61′), Bejan, I. Stoica, Opruț (Plazonja 70′) – Alhassan, Mino Sota, I. Năstăsie (Balaure 61′) – P. Petrescu, Buhăcianu, Al. Oroian (C. Popescu 70′)

Rezerve: I. Pop – Issah, Antoche, C. Popescu, Buzan, Sîntean

Antrenor: Marius Măldărășanu

Repriza lui Rusandu

Hermannstadt era ocupanta locului 2 înainte de această etapă. Cu Steaua, nu a arătat ca a doua cea mai bună echipă din campionat. Modestă, fără multe idei de joc, cu intrări foarte agresive, Hermannstadt a fost ținută pe linia de plutire în prima repriză cu ajutorul arbitrului Rusandu, care a dat mult mai mult decât tradiționalul 5% pentru gazde.

În prima parte a primei reprize, Rusandu a avut 2 intervenții ciudate, în favoarea sibienilor. A refuzat să îl elimine pe Mino Sota, după ce japonezul a intrat ”săniuță”, cu piciorul sus, la Adi Popa. Din fericire, stelistul a sărit la timp. Dacă piciorul său ar fi fost pe pământ, Sota ar fi putut produce o accidentare destul de urâtă.

Însă Rusandu nu a dat nimic. Zâmbind, a schimbat câteva cuvinte cu Mino Sota, apoi a reluat partida. I-a lăsat însă pe toți mască câteva minute mai târziu, când i-a dat galben lui Ștefan Pacionel, pentru că și-a ținut adversarul la mijlocul terenului. Tot în prima parte a meciului, Rusandu a dat o lovitură liberă pentru sibieni, la o fază în care Pantea a fost în offside.

Din fericire, arbitrajul slab nu a influențat partida. Steaua a fost echipa cu ocaziile mai mari în prima repriză. Buhăescu ar fi putut deschide scorul în minutul 41, când, după o gafă a apărării sibiene, a rămas singur cu portarul. Din păcate, l-a luat pe Muțiu la țintă.

Steaua lovește decisiv în repriza secundă

Repriza secundă începe tot cu o eroare mare din partea arbitrului Rusandu. Pandea, jucător împrumutat de la FC Fcsb, a comis un fault dur în minutul 52. Rusandu i-ar fi putut dar al doilea galben, însă a trecut faultul cu vederea.

Din fericire, în minutul imediat următor, Steaua a deschis scorul. Adi Popa a centrat dintr-o lovitură liberă, portarul sibian a scăpat mingea, care a ajuns la Buhăescu. Atacantul stelist a înscris probabil cel mai ușor gol din carieră. Hermannstadt – Steaua București, 0-1.

Trei minute mai târziu, Steaua a cerut penalty, după ce Adi Popa a fost împins în careul sibian. Rusandu a intervenit însă din nou în favoarea gazdelor și, în loc de penalty, i-a arătat lui Popa cartonașul galben.

Pe final de repriză, Rusandu a ieșit din nou în evidență, dându-i un galben lui Pacionel pentru nimic. Arbitrul din Sfântu Gheorghe a fluierat un fault care nu a existat și l-a sancționat pe stelist când acesta a protestat.

Rusandu a mai avut o intervenție pro-Hermannstadt în minutul 91, când a acordat o lovitură liberă periculoasă pentru sibieni, la o fază în care Wallace nu a faultat. Sibienii și-au dorit, au avut parte de tot ajutorul arbitrului, dar nu au putut învinge Steaua. Hermannstadt – Steaua București s-a terminat cu scorul de 0-1.

Steaua București a învins singura echipă neînvinsă până acum în acest campionat. Băieții lui Oprița au câștigat 3 puncte foarte importante și se pregătesc acum pentru un meci la fel de greu, cu U Cluj.