Diferența între un funcționar public și un angajat la stat
E o plăcere să vezi că în această țară există și lucruri care merg. E o plăcere să vezi că încă mai avem funcționari publici care sunt oameni serioși, cinstiți și care se mândresc cu munca de înaltă calitate pe care o fac în slujba statului. Din păcate, pentru fiecare funcționar public serios, există o armată de angajați la stat care nu fac altceva decât să stea.
Puțini oameni au suferit în România ultimilor ani la mâna angajatorilor lor precum Florin Talpan. În mod repetat, comandanții clubului Steaua au avut grijă să îl atace, să îi provoace stres și să îl jignească. Cu toate acestea, Florin Talpan nu s-a abătut niciodată de la drumul său.
Colonelul de justiție al Stelei își face treaba la fel de bine și la fel de motivat astăzi, ca acum 20 de ani. În ciuda salariului tăiat, în ciuda disriminării de care a avut parte, în ciuda jignirilor și a atacurilor. Alții s-ar fi dat bătuți de ani buni. Cei mai mulți ar fi sărit în barca băieților șmecheri și le-ar fi făcut lor pe plac, chiar dacă asta i-ar fi făcut rău Stelei. Doar Talpan a rămas cinstit.
Săptămâna aceasta a avut loc o nouă înfățișare în procesul prin care FC Fcsb încearcă să obțină anularea mărcii Steaua, adică distrugerea identității celui mai important club sportiv din România. Presa nu doar că nu a scris nimic despre această inițiativă, care ar trebui atacată, care ar trebui să dea naștere la zeci, poate chiar sute de articole anti-FC Fcsb, dar chiar a făcut propagandă în favoarea clubului din Berceni.
Ziaricii au publicat imediat cuvintele avocaților lui Becali, fără să le verifice. Din fericire, Florin Talpan a explicat ce s-a întâmplat la proces, pentru a-i liniști pe fani. Pentru asta, probabil că va fi sancționat.
Avocații fcsbiști sunt tot mai creativi, dar degeaba
În lipsa unor dovezi concrete care să susțină teoria lor cum că FC Fcsb e Steaua au continuatoarea Stelei, avocații fcsbiști au dezvoltat noi strategii. Aceștia au încercat să îi convingă pe judecători că marca Steaua nu e una notorie, adică nu e una cunoscută la nivel național.
În presă, evident, au dat informații false, încercând din nou să pară că totul a mers cum au vrut ei. Doar că nimic nu a mers cum au vrut ei. Florin Talpan a explicat ce s-a întâmplat la înfățișare și a arătat că solicitările fcsbiștilor au fost respinse.
Din nou, Talpan și-a făcut treaba exemplar. S-a pregătit, deși ar fi putut să nu o facă, s-a prezentat la proces ca un super profesionist și a avut success. Solicitările fcsbiștilor au fost respinse. Procesul va merge mai departe, un nou termen fiind fixat pentru 25 ianuarie 2022.
Avocații fcsbiști: ”Steaua și-a înregistrat marca cu rea-credință”
Una din solicitările avocaților fcsbiști este incredibil de amuzantă și arată disperarea acestora. Se pare că Florin Talpan i-a șocat puternic, prin toate procesele pe care le-a câștigat împotriva lor. Astfel, văzând că Talpan a câștigat dovedind că FC Fcsb a acționat de cele mai multe ori cu rea-credință, avocații fcsbiști au încercat să se folosească și ei de această strategie.
Adică, au sugerat că Steaua și-a înregistrat marca cu rea-credință. Adică au spus că Steaua a ales să protejeze ceva ce îi aparținea, pentru a-i face rău cuiva. Ne putem imagina că logica era moartă și îngropată în momentul în care avocaților fcsbiști le-a venit această idee.
Evident, nu se pune problema de rea-credință. Steaua București și-a înregistrat marca pentru că așa e normal să facă. Steaua București și-a apărat marca, prin procesele pornite împotriva FC Fcsb, pentru că așa era normal să facă.
Pentru unii, însă, acest lucru e greu de înțeles. Când ești obișnuit doar cu angajați la stat, care sunt mereu dispuși să facă ce vrei tu, contra cost, e normal să te șocheze descoperirea unui funcționar public cinstit, pe care să nu îl poți cumpăra.
Până la ora la care a fost redactat acest articol, presa de sport nu a prezentat explicația lui Talpan. Probabil că nu atrage la fel de mult trafic precum o inepție ca ”Steaua va trebui să dea jos sigla de pe scaune”.
Diferența între un funcționar public și un angajat la stat
Am început articolul vorbind despre diferența dintre un funcționar public și un angajat la stat. Evident, Talpan este funcționarul public care merită toate laudele. Omul nu stă, omul muncește și are mereu rezultate excepționale. Așa funcționari publici să tot ai! Dacă ar fi fost mai mulți ca el, poate că azi țara noastră nu se îndrepta cu viteză către o criză.
Dar cum stă treaba cu angajații la stat? Ce e un angajat la stat? Simplu. Un angajat la stat e unul care stă toată ziua și nu face nimic. Și, când se trezește totuși să facă ceva, face doar rău.
Angajați la stat sunt băieții din birourile de la MApN, care plâng că Steaua București are echipă de fotbal și care nu știu ce să facă pentru a-l aduce pe Becali cât mai repede pe stadionul pe care ei îl numesc ”Ghencea”.
Vă mulțumim că sunteți stelist, domnule colonel Florin Talpan!