steaua u cluj 0-1

Steaua București – U Cluj, 0-1 (0-0)

Steaua București – U Cluj, o întâlnire cu multă istorie și chiar și mai multă rivalitate. Cele două echipe s-au întâlnit și în această săptămână, într-un meci cu 3 puncte foarte importante pentru promovarea în Liga 1.

Steaua București: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Ad. Popa, Enceanu, Șt. Pacionel – Em. Pacionel, Buhăescu, Chipirliu

Rezerve: H. Iancu – Răsdan, Ov. Morariu, Huiban, Gherghiceanu, Zătreanu, Rob. Neacșu, Băjenaru, Călințaru

Antrenor: Daniel Oprița

U Cluj: Gorcea – Alarcon, Gugu (cpt.), Dican, Mitrea, Balgiu, Ribeiro, Hofman, Haită, Nic. Pîrvulescu, Boiciuc

Rezerve: Micle – Gîț, M. Ciobanu, Taub, Blejdea, Acolatse, Gab. Răducanu, Tescan, Vomir

Antrenor: Erik Lincar

Steaua a început greoi meciul, permițându-le celor de la U Cluj să atace. Aceștia nu au refuzat cadoul primit și au crescut presiunea la poarta lui Bălbărău. În minutul 5, Haită a lovit transversala. Un minut mai târziu, Pârvulescu a tras din afara careului, mingea fiind prinsă de portarul stelist.

Au fost câteva semnale de alarmă care i-au trezit totuși pe steliști. Aceștia au reușit să echilibreze partida și chiar să treacă în anumite momente la conducerea sa. Încet, steliștii au împins jocul spre poarta clujenilor.

În minutul 16, Buhăescu a trimis peste poartă, din lovitură liberă. În minutul 28, după un corner, Adi Ilie a centrat de pe stânga, mingea a ajuns la Beța, în careul clujean, dar acesta a trimis peste. Până la finalul reprizei, jocul s-a echilibrat din nou. Astfel, după primele 45 de minute, scorul meciului Steaua – U Cluj era tot 0-0.

Steaua și-a arătat din nou punctele slabe în repriza secundă

Repriza secundă ar fi trebuit să fie mai bună decât prima. Din păcate, punctele slabe al Stelei au ieșit din nou la iveală. Fără Bărbulescu la centrul terenului, Steaua nu a avut mijloc. A construit pe benzi sau cu mingi trimise la Chipirliu.

Din păcate, atacantul Stelei trece din nou printr-o perioadă mai slabă. Astfel, acțiunile sale s-au terminat mereu cu mingi pierdute.

Nici în apărare, Steaua nu a încântat. O nouă gafă a adus și singurul gol al meciului, în minutul 72. Partea dreaptă a defensivei steliste a cedat, Blejdea a centrat iar Hofman a marcat dintre Wallace și Beța, care n-au reușit să se pună de acord care dintre ei să stea lângă atacantul clujean.

Au urmat alte erori din partea Stelei, alte mingi pierdute, alte pase prea scurte. Din fericire, scorul a rămas neschibat. U Cluj a câștigat o partidă din care își dorea mai degrabă un singur punct. Le-a câștigat însă pe toate trei, lucru care i-a făcut pe jucătorii clujeni să sărbătorească la final de parcă ar fi reușit deja promovarea.

Steaua a terminat seria de 4 meciuri grele cum nu se putea mai prost. Din cele 12 puncte puse în joc, băieții lui Oprița au luat doar 4. Prezența în play-off este amenințată serios.