poli timisoara steaua bucuresti

Avancronică: Poli Timișoara – Steaua București

”Cu toții la Timișoara” era, pe vremuri, o scandare a suporterilor. Astăzi, însă, din cauza pandemiei, e puțin probabil ca cineva să se mai înghesuie pentru a ajunge pe stadionul Dan Păltinișanu. Deși motive ar exista. În acest weekend, Steaua București joacă cu Poli Timișoara.

Cine este SSU Poli Timișoara

Una dintre numeroasele variante ale Politehnicii Timișoara, care au apărut în ultimele două decenii, Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timișoara a apărut după ce ACS Recaș s-a mutat la Timișoara, ca urmare a desființării echipe FC Politehnica Timișoara, în 2012, și s-a transformat în ASU Politehnica Timișoara. Acest club s-a transformat ulterior în SSU Poli Timișoara. Sună complicat, provoacă dureri de cap, dar acesta este fotbalul românesc.

În acest sezon, Poli Timișoara a avut parte de rezultate mai puțin plăcute. După 14 etape, echipa timișoreană ocupă de abia locul 15, având 4 victorii, 2 egaluri și nu mai puțin de 8 înfrângeri. A marcat 14 goluri și a încasat 21.

În ultimele sale 5 meciuri, Poli a pierdut de 3 ori, a înregistrat un rezultat de egalitate și a reușit o victorie chiar în etapa precedentă, cu FC Brașov SR.

În acel meci, Poli Timișoara a folosit următorul 11:

Poli Timișoara: Păduraru – Șofran, Scutaru, Mera, Panfile – Radu, Zaluschi, Andrei, Ignea – Bârnoi, Gerbi

Italianul Gerbi (21 ani, împrumutat de la Sampdoria) a marcat golul victoriei, în repriza secundă. În lotul celor de la Poli există și 2 nume cunoscute: Scutaru și Mera. Cei doi fundași centrali sunt trecuți de 30 de ani și au multă experiență la nivelul Ligii 1. Amândoi au jucat pentru fosta Poli.

Steaua București are mare nevoie de victorie în partida cu Poli Timișoara

Steaua a ieșit prost din seria de 4 meciuri tari, cu Petrolul, Hermannstadt, Chiajna și U Cluj. Băieții lui Oprița au reușit să strângă doar 4 puncte, din 12 posibile. Au căzut până pe locul 6, ultimul care mai duce în play-off.

Dacă continuă să piardă, Steaua nu va prinde play-off-ul de promovare. Din spate, Csikszereda și Metaloglobus vin puternic și vor face tot posibilul pentru a-i fura Stelei locul.

În acest moment, toți jucătorii sunt apți de joc. Oprița va trimite cel mai probabil pe teren următorul 11:

Steaua București: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Bărbulescu (cpt.), L. Băjenaru – Zătreanu, Enceanu, Ad. Popa – Chipirliu

Meciul Poli Timișoara – Steaua București va avea loc Duminică, 28 noiembrie, de la ora 12:00, pe stadionul Dan Păltinișanu. Partida va fi transmisă de Digi, Look și Telekom.

Forza Steaua!