steaua bucuresti universitatea cluj

Avancronică: Steaua București – Universitatea Cluj

După o pauză de câteva săptămâni, ca urmare a meciurilor jucate de echipa națională, Liga 2 se întoarce cu etapa 14. Pentru Steaua București, urmează un nou meci tare. În această săptămână va primi vizita celor de la Universitatea Cluj, locul 2.

Steaua București – Universitatea Cluj e un meci care cu siguranță stârnește interesul adevăraților iubitori ai fotbalului din România. Aceștia știu bine de tot ce înseamnă rivalitatea dintre cele două echipe și, cel mai important, ce meciuri au avut loc între cele două de-a lungul timpului.

Un meci Steaua – U Cluj este sarea și piperul fotbalului românesc și fără o miză anume. Când însă cele două au ambele același obiectiv, promovarea în Liga 1, e evident că fanii vor avea parte de un spectacol adevărat. Din păcate, meciul se va juca fără spectatori. Mai rău, acesta a fost programat pentru ziua de marți, 23 noiembrie, de la ora 17:00. O zi și o oră total nepotrivite pentru un astfel de meci. O nouă dovadă a lipsei de respect pe care FRF o are față de fotbal și față de suporteri. Meciul va fi transmis totuși pe Look, Digi și Telekom.

Despre Universitatea Cluj

Echipa condusă de fostul stelist, Erick Lincar, a avut parte de multă neliniște în ultimii ani. Ba s-a desființat, ba a fost reînființată, ba a fost controlată de X, ba de Y. Povestea U Cluj ar putea fi transformată într-un film care cu siguranță i-ar lăsa pe mulți cu gurile căscate.

Chiar și astăzi, la echipă există multă incertitudine. Dacă în presă au apărut informații cum că Universitatea ar avea probleme financiare și că ar urma să intre în insolvență, chiar clubul a dat un comunicat în care a spus că nu se pune problema de așa ceva. Și chiar dacă echipa merge foarte bine, având cel mai bun sezon din ultimii ani (e pe locul 2 în acest moment, în campionat), s-a văzut abandonată chiar de către președintele său, Constantin Răduță, care s-a retras luna trecută.

Astfel, Universitatea Cluj s-a ales cu un nou președinte, în persoana lui Radu Constantea, reprezentantul Consiliului Local Cluj-Napoca, deținătorul brandului și al palmaresului FC Universitatea Cluj. Evident, nu se putea ca U Cluj să nu fie o echipă finanțată de stat, ca multe alte echipe din România.

Conform Liga2.ProSport, U Cluj ar urma să primească 550 de mii de euro din partea Primăriei Cluj-Napoca, până în luna decembrie. Acesta este și motivul pentru care echipa clujeană a anunțat că nu este și că nu va intra în insolvență. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, nu ar mai putea primi fonduri de la stat.

Precizare

Ați observat probabil folosirea expresiei ”brandul FC Universitatea Cluj”. Dacă vi se pare că sunt foarte asemănător cu multe din expresiile pe care le găsim făcând referire la cluburi-clone (FC Universitatea 1948, de exemplu), e pentru că în țara noastră există atât CS Universitatea Cluj, cât și FC Universitatea Cluj. Care o fi adevărata U Cluj? Îi lăsăm pe alții să răspundă la această întrebare.

Lot tânăr, înfometat după fotbal

Dacă sezonul trecut a fost un eșec total pentru U Cluj, anul acesta pare să fie mult mai bine. După 13 etape, Universitatea e pe locul 2 în campionat, având 10 victorii și 3 înfrângeri, cu 23 de goluri marcate și 11 primite. ”Vinovat” de parcursul bun al clujenilor e fostul stelist, Erik Lincar, care a făcut la Cluj o echipă tânără, care practică un fotbal bun.

Totuși, se pare că U este într-o scădere de formă. În ultima etapă, s-a impus cu greu în fața celor de la FC Brașov SR (locul 16). Clujenii au folosit următoarea echipă:

”U” Cluj: Gorcea – M. Ciobanu (Vl. Moraru 83′), D. Ispas, Gugu (cpt.), Taub (Mitrea 61′) – Balgiu, Ribeiro (Dican 85′) – Nic. Pîrvulescu (Tescan 61′), Haită, Blejdea (Alarcon 85′) – Boiciuc

Rezerve neutilizate: Micle – Acolatse, Rob. Răducanu, Vomir

Antrenor: Erik Lincar

În lotul clujenilor nu se regăsesc nume cunoscute. Aceștia par însă să se bazeze mai mult pe jucătorii tineri, produși în propria curte. Marea lor speranță e tânărul atacant Albert Hofman (9 meciuri, 3 goluri, în acest sezon), care, în urmă cu câteva zile, a marcat pentru România U19 în partida cu San Marino.

Steaua are neapărat nevoie de victorie în partida cu U Cluj

Steaua București vine după 3 meciuri foarte grele. A pierdut cu Petrolul Ploiești, a făcut egal cu Concordia și a învins Hermannstadt, echipă care, până la meciul cu băieții lui Oprița, nu a avut nicio înfrângere în acest sezon. Din păcate, Steaua a obținut doar 4 puncte din cele 9 posibile. E astfel obligată să învingă U Cluj. Cu 7 puncte câștigate, din 12 posibile, Steaua ar putea spune că a ieșit bine din această încercare.

Pentru meciul cu U Cluj, Daniel Oprița are la dispoziție întreg lotul.

Echipa probabilă a Stelei: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Ad. Popa, Bărbulescu (cpt.), Șt. Pacionel, Steph. Drăghici – Buhăescu, Chipirliu 

Steaua va avea de partea sa experiența și avantajul terenului propriu. Cu puțină șansă, băieții lui Oprița pot cuceri toate cele 3 puncte puse în joc.

Forza Steaua!