Steaua București - FC Buzău

Steaua București – FC Buzău, 1-0 (1-0)

O vorbă veche din fotbal spune că niciun meci nu e mai important decât cel pe care-l joci chiar acum. Pentru Steaua București, aceste cuvinte s-au dovedit a fi foarte adevărate. Băieții lui Oprița s-au mobilizat cu FC Buzău și au făcut unul dintre cele mai bune meciuri din ultimele luni.

Steaua București: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Rob. Neacșu – Șt. Pacionel, Bărbulescu (cpt.), Enceanu – St. Drăghici, Buhăescu, Chipirliu

Rezerve: H. Iancu – Bactăr, Mihăescu, Em. Pacionel, Huiban, Zătreanu, Răsdan, Ad. Popa, Al. Zaharia

Antrenor: Daniel Oprița

FC Buzău: R. Stoian – Oteliță, Vîrtej, Ghinga (cpt.), Tud. Oltean – Gaitan, A. Lopez – Al. Munteanu, Ekollo, Cr. Ciobanu – Chică-Roșă

Rezerve: Cr. Avram – Cip. Petre, Cârstocea, Pațurcă, Kanda, I. Neacșu, C. Toma, R. Zamfir, A. Manea

Antrenor: Cristian Pustai

Cu FC Buzău, pentru prima oară după destul de multe etape, Steaua București a arătat poftă de joc. Steliștii au părut proaspeți, relaxați, cu o atitudine nouă, pozitivă. Toate aceste lucruri s-au văzut în joc, Steaua fiind periculoasă, dominantă, chiar spectaculoasă în unele momente.

Această schimbare în bine poate fi rezultatul muncii celor câteva sute de suporteri care au ținut neapărat să fie prezenți la această ultimă partidă oficială din 2021. Da, Stelei i-au lipsit suporterii în ultimele etape. FC Buzău, o echipă solidă și cu un joc bun, nu a reușit nicicum să se impună în Ghencea.

Echipa Neacșu – Chipirliu a fost locomotiva Stelei

Meciul a început bine pentru Steaua, cu o gafă mare a defensivei buzoiene, care ar fi putut duce la gol. În minutul 15, un fundaș buzoian a pasat înapoi, către propriul portar, care a dat pe lângă minge. Din păcate pentru Steaua, mingea rătăcitoare a trecut pe lângă poartă.

Însă, dacă n-a fost gol în minutul 15, a fost în minutul 16. Neacșu a pornit o cursă pe stânga, a intrat în careu și a trimis în centru, printre 2 jucători buzoieni. Mingea a ajuns la Buhăescu, care nu avea cum să rateze dintr-o poziție excelentă. Steaua București – FC Buzău, 1-0.

Pe durata întregii partide, banda stângă a Stelei, formată din echipa Neacșu – Chipirliu, a făcut legea! Din ghetele celor doi au pornit numeroase faze periculoase. Din păcate, însă, Steaua nu a mai marcat în prima repriză, una care, pe final, a fost pressărată cu ocazii importante de partea ambelor echipe.

Buzoienii au marcat pe finalul reprizei, însă golul lor a fost anulat corect, venind în urma unui fault asupra lui Bălbărău. Steaua a răspuns imediat, însă, în minutul 45+1, Enceanu și Drăghici nu au reușit să îl învingă pe portarul buzoian.

Echipa Neacșu – Chipirliu a funcționat excelent și în repriza secundă. În minutul 51, Chipirliu a avansat pe stânga și a pasat în centru, pentru Enceanu. Din păcate mijlocașul stelist a ratat din nou, irosind o ocazie excelentă.

În minutele care au urmat, jocul s-a echilibrat, cu ocazii de ambele părți. Buzoienii au avut câteva faze periculoase, cele mai multe venind ca urmare a nesiguranței arătate de Bălbărău. O mare ocazie a apărut în minutul 68, când Ekollo a trimis cu capul, din careu, la colțul lung. Din fericire, Neacșu a respins de pe linia porții, trecându-și astfel în cont, pe lângă pasa de gol, și evitarea unui gol ca și făcut. Fără îndoială, Neacșu a fost omul meciului!

Cum a făcut pe toată durata partidei, Steaua a răspuns imediat. În minutul 75, Chipirliu a trimis cu capul peste poarta lui Stoian, după o centrare venită de pe dreapta.

Pe final de partidă, Steaua a făcut pasul înapoi, preferând să nu mai riște. FC Buzău a presat și a încercat să egaleze. Nu a reușit. Steaua București – FC Buzău s-a terminat cu scorul de 1-0. În ciuda scorului, meciul a fost unul spectaculos, cu un joc foarte bun, pe placul oricărui suporter.

Steaua București termină anul 2021 pe loc de play-off. Echipa lui Oprița ocupă locul 6, la egalitate de puncte cu FC Buzău, echipa de pe locul 5. Buzoienii au însă un golaveraj mult mai bun.

Pentru Steaua, urmează o perioadă de pauză. Următorul meci oficial va avea loc de abia în data de 26 februarie, 2022. Până atunci, Oprița va avea mult de muncă. Echipa noastră are mare nevoie de întăriri. Altfel, riscă să piardă play-off-ul de promovare.