dragomir mitică la brutărie

Mitică la brutărie

Forțat să părăsească fotbalul românesc pe ușa din spate, de cluburi care pur și simplu nu l-au mai vrut și care nu au mai avut ce face cu el, Mitică Dragomir, fostul șef al LPF, a devenit tot mai irelevant. Și, pentru că are o vârstă, acest lucru îl deranjează. Mitică nu vrea să fie uitat, așa că se pune la dispoziția oricărei emisiuni TV care îl caută.

Așa a ajuns și la Realitatea Sportivă. Și, dacă a ajuns, evident că a simțit nevoia să vorbească despre aceleași subiecte despre care vorbește de fiecare dată când apare undeva. Conflictul Steaua București – FC Fcsb nu putea lipsi.

Pentru un om în vârstă, precum Mitică Dragomir, nimic nu e mai înfricoșător ca ideea că ar putea fi uitat. Din acest motiv, cei care el caută mereu să impresioneze, să se laude, să facă dezvăluiri. Orice pentru a nu fi uitat. Absolut orice.

„De Steaua București are cine să se ocupe, Gigi Becali. Că Steaua adevărată este asta din Liga 1, nu cealaltă. Eu știu ce s-a întâmplat acolo, că eu sunt artizanul principal al acestei echipe. Becali nu a greșit absolut nicăieri. A avut însă neșansa să nu se comporte bine cu un jurist. Despre Talpan este vorba, pe care Gigi nu l-a subvenționat și pe el, ca să nu vorbesc altceva. Adică lovele nu s-au dus și la el, s-au dus la alții. E foarte ușor să găsești chichițe juridice la fotbal. În prima fază când Talpan a început să ridice nasul, atunci trebuia tamponat”, a povestit Mitică fără să răsufle. 

Din grabă, nici nu și-a dat seama că s-a contrazis singur.

Dar când ai făcut tu Steaua, Mitică?

Steliștii adevărați știu când a fost înființat clubul lor drag. Steaua București a luat ființă în anul 1947, prin decret regal, sub conducerea generalului Mihail Lascăr, Ministru al Apărării în acel an.

Se pare totuși că această informație nu e adevărată. Mai nou, aflăm că Mitică Dragomir este de fapt creatorul Stelei.

Steaua adevărată este asta din Liga 1, nu cealaltă. Eu știu ce s-a întâmplat acolo, că eu sunt artizanul principal al acestei echipe. Becali nu a greșit absolut nicăieri.”, a povestit Mitică Dragomir.

Conform DEX:

ARTIZÁN s. m. 1. meșteșugar, meseriaș (din evul mediu). 2. creator de artă în stil popular. 3. (fig.) autor, realizator, creator a ceva. (< fr. artisan)

Așadar, nu Mihail Lascăr a înființat Steaua. Nici Armata. Ci Mitică Dragomir! Performanța, prieteni, este una colosală! În 1947, când a luat ființă clubul nostru, Mitică Dragomir avea doar 1 an și câteva luni de viață (născut la 30 mai, 1946). Chiar și așa, ca un geniu adevărat, a pus bazele clubului care, peste ani, avea să câștige CCE.

Și poate unii dintre voi spun acum: ”Stai puțin! Tu ești ironic. E clar că Mitică Dragomir s-a referit la altceva, nu la înființarea Stelei în 1947.”

Dar la ce s-ar putea referi oare Mitică? La înființarea FC Fcsbului, în 2003? Asta parc-ar mai merge. Dar atunci înseamnă că Mitică nu e artizanul Stelei, ci al FC Fcsbului. Atunci, înseamnă că FC Fcsb nu e Steaua. Însă Mitică ne-a spus că e. Ce facem acum? Mergem mai departe.

Curat murdar, coane Mitică!

Mai departe, Mitică ne spune:

„Becali nu a greșit absolut nicăieri. A avut însă neșansa să nu se comporte bine cu un jurist. Despre Talpan este vorba, pe care Gigi nu l-a subvenționat și pe el, ca să nu vorbesc altceva. Adică lovele nu s-au dus și la el, s-au dus la alții. E foarte ușor să găsești chichițe juridice la fotbal. În prima fază când Talpan a început să ridice nasul, atunci trebuia tamponat.

Cârcotașii ar spune că Mitică al nostru se cam contrazice. În primă fază ne spune că FC Fcsb e Steaua și că totul s-a făcut corect acolo. Apoi ne vorbește despre nereguli juridice și ”lovele” care s-au dus la unii și nu la alții. Dar, dacă totul a fost făcut corect, de ce a fost nevoie să se ducă acele lovele la unii? Dacă totul a fost corect, de ce mai era nevoie ca lovelele să se ducă la alții, adică la Talpan?

Și stați puțin! Oare ceea ce spune Mitică Dragomir nu e grav? Nu cumva sugerează el că Becali a dat șpagă? Noi asta înțelgem din: ”lovelele nu s-au dus și la el, s-au dus la alții”, ”Talpan trebuia tamponat”, ”Gigi nu l-a subvenționat și pe el”.

Cine să te mai creadă, Mitică?

Mitică Dragomir a fost mereu un mare povestitor. Unul ca el, ajuns în fotbal cum a ajuns, nu putea fără această calitate. El vorbește iar tu, ascultătorule/cititorule, trebuie să îl crezi. Trebuie! Crede și nu cerceta! Aceasta este regula. A fost mulți ani regula în fotbalul românesc. Este și acum, când ni se spune că Steaua București nu poate promova în Liga 1 pentru că așa zice legea, deși încă nu am văzut legea care să zică asta.

În concluzie? Păi, concluzia ar fi una simplă. Concluzia e că FC Fcsb nu e Steaua și nu a fost niciodată. Dacă ar fi fost, astăzi n-am mai fi vorbit despre șpăguirea unora, închiderea gurii altuia și despre acest scandal.

Și ar mai fi o concluzie:

Mitică la brutărie!