ogăraru steaua

Pentru cine produce fotbaliști Steaua București?

La sfârșitul anului trecut, am fost loviți cu toții de o știre destul de șocantă. Deși așteptam să aflăm detalii despre transferuri de jucători la Steaua, am aflat că unul dintre juniorii clubului nostru a fost sau încă este în probe la o echipă din Italia. De aici apare următoarea întrebare: Pentru cine produce fotbaliști Steaua București?

Discuțiile despre Academia Stelei s-au înmulțit în ultimii ani. Au devenit, de asemenea, foarte aprinse, mai ales după venirea lui George Ogăraru la conducerea sa. Despre acesta, unii suporteri steliști consideră că își face treaba bine. Alții îl acuză că nu merită salariul pe care îl primește. Toate aceste discuții au făcut ca atenția asupra academiei Stelei să fie tot mai mare.

De aici și natura șocantă a știrii publicate chiar pe pagina de facebook a Stelei, la sfârșitul anului trecut. Clubul nostru a anunțat că unul dintre juniorii săi, Claudiu Donose, dă probe la SSC Napoli și se antrenează cu Napoli Primavera, juniorii clubului italian.

Pentru cine produce fotbaliști Steaua București?

În mod normal, am fi revoltați să aflăm că fotbaliști de-ai Stelei București au ajuns să dea probe la cluburi străine. Realitatea din România ne obligă însă să ne vedem lungul nasului. Fotbalul românesc e la pământ. E normal ca străinii, care bagă sume considerabile în fotbal, să vrea să se asigure că investițiile făcute în fotbaliștii români nu le vor exploda în față. Dar nu asta contează acum.

Important e că Steaua București riscă să piardă unul dintre juniorii săi. Vestea e una foarte proastă, mai ales dacă luăm în considerare regulamentele Ligii 2.

La începutul acestui sezon, Steaua Liberă a explicat cu ajutorul colonelului Talpan ce trebuie să facă Steaua București pentru a promova în Liga 1. Domnul colonel ne-a spus atunci că tot ceea ce contează este meritul sportiv. Dacă Steaua București va câștiga pe teren dreptul de a juca în Liga 1, va juca în Liga 1.

Însă Steaua trebuie să termine pe primele locuri! Pentru asta, echipa noastră are nevoie de transferuri de jucători de valoare. Cel mai important, are nevoie de juniori de valoare.

Regulile Ligii 2 cer ca echipele participante la competiție să aibă în teren un anumit număr de jucători tineri. Acesta a fost, din păcate, punctul slab al Stelei în acest sezon. În timp ce echipe precum U Cluj sau Astra ne-au luat puncte chiar cu juniorii lor, juniorii noștri nu au arătat că se poate conta pe ei în acest moment.

Așadar, de ce se bucură Steaua că unul din juniorii săi e în probe la alt club?

Și pentru cine se bucură? Pentru Napoli? Pentru Claudiu? Pentru Steaua, cu siguranță nu e motiv de bucurie.

Echipa noastră are nevoie de juniori de valoare. Deși nu facem noi strategia de transferuri și nu pretindem să fim ascultați când vine vorba despre aducerea unor jucători noi, este destul de evident că Steaua trebuie să transfere juniori de valoare. Aceasta trebuie să fie prioritatea numărul 1 a clubului nostru. De juniori valoroși va fi nevoie și în Liga 1!

Revenim așadar la întrebarea de la începutul articolului. Pentru cine produce fotbaliști academia clubului nostru? Pentru Steaua sau pentru alții? Dacă îi produce pentru Steaua, atunci de ce anunță cu mândrie că un junior de-al său e în probe la alt club? Dacă îi produce pentru alții, să ne spună măcar și suma pentru care Donose părăsește Ghencea. Iar dacă acesta pleacă gratuit, atunci ar trebui să mai plece și altcineva odată cu el.

Sau ne crește Napoli juniorii?

ogăraru steauaGeorge Ogăraru a dat o declarație care a însoțit anunțul. În declarație, acesta a spus:

”Sperăm ca această experiență să-l ajute pe Claudiu să crească și să-l vedem cât mai des în echipa de start a Stelei.”

Din ea se poate înțelege că Donose nu e de fapt în probe la Napoli ci că doar se antrenează cu juniorii acelei echipe. Și acest lucru este foarte ciudat. De ce e nevoie ca un junior de-al Stelei să se antreneze cu altă echipă?

În continuare se întâmplă lucruri ciudate la echipa noastră, lucruri pe care nu le înțelegem. După această știre, nu mai înțelegem pentru cine produce fotbaliști academia Stelei sau cine pregătește fotbaliștii pe care ar trebui să îi folosească Steaua București.

Ce știm e că Liga 2 se apropie și că Steaua încă nu a făcut transferuri importante. O să facă? O să aducă tineri de valoare și fotbaliști capabili să ne ducă în Liga 1? Nu știm. Rămâne doar să așteptăm și să vedem.

Să sperăm însă că fotbaliștii care vin la Steaua vor fi cu gândul doar la Steaua. Momentan, ne e greu să credem că juniorul Donose se va mai gândi la Steaua, dacă nu se face trecerea la Napoli.