transferuri steaua comunicat

Alte discuții despre transferuri la Steaua

Ieri, 10 ianuarie 2022, a avut loc reunirea echipei de fotbal a clubului Steaua București. Evenimentul a fost transmis live de Steaua TV, care a realizat și câteva interviuri. Cum e deja un obicei în această perioadă a anului, cele mai importante întrebări au fost cele legate de transferuri pe care clubul Steaua ar trebui să le facă pentru a doua parte a sezonului.

Fără a da nume, Daniel Oprița a precizat că se află în discuții avansate cu 4 fotbaliști, 3 străini și un român. Dintre aceștia, 3 sunt jucători de profil ofensiv, în timp ce al patrulea (unul dintre cei trei străini) poate juca atât fundaș central, cât și mijlocaș central. Oprița a dezvăluit că transferul fotbalistului român este foarte aproape de a se realiza, în timp ce, pentru a putea semna contracte cu cei trei străini, e necesar întâi ca Steaua să se despartă de câțiva fotbaliști.

Antrenorul Stelei a dezvăluit că Mario Enache și Cezar Gherghiceanu și-au reziliat deja contractele cu Steaua. Alți 4 fotbaliști, Băjenaru, Morariu, Călințaru și Zaharia, nu mai fac parte din planurile lui Oprița. Aceștia fie își vor căuta noi echipe, fie vor negocia rezilierea contractelor. În funcție de rezultatele acestor negocieri, Steaua va aduce oameni noi, pentru a întări lotul.

Este ciudat și enervant să vorbim din nou despre transferuri la Steaua făcute doar după despărțirea de actuali jucători. Undeva, în tot acest proces, există o piedică. Această piedică face ca întreg aparatul de fotbal al Stelei să fie unul ineficient.

Știm, din păcate, de unde vine această piedică. Vine de la o conducerea a clubului care nu este interesată să aducă transferuri de valoare la Steaua. Nu este prima dată când Oprița se plânge că nu primește jucătorii pe care îi dorește și, cel mai probabil, nu va fi nici ultima. Antrenorul Stelei și-a făcut treaba. A stabilit lista de jucători pe care nu va mai conta. A stabilit și lista de jucători pe care îi dorește la echipă. Acum, ar trebui ca cei din conducere să își facă treaba.

Comandantul interimar Bichir (încă interimar?!) și managerul Marinescu sunt cei care se ocupă de venirile și plecările de la Steaua. De ce nu au venit încă jucătorii doriți de Oprița? Doar ei pot răspunde la această întrebare. Tot ei trebuie să răspundă de ce îi este Stelei atât de greu să facă transferuri. Nu ar trebui să îi fie. Ei ar fi trebuit să se asigure că acest proces funcționează cât mai eficient.

Reunirea prinde Steaua fără transferuri noi dar cu juniori în probe

Singurele nume noi de la reunirea lotului stelist au fost cele ale juniorilor pe care Oprița i-a chemat pentru a-i vedea la lucru. Unele dintre aceste nume nu sunt neapărat noi, însă. Oprița a chemat la antrenamente și juniori pe care i-a folosit deja în amicale.

Pentru Steaua este foarte important să identifice fotbaliști tineri, care să o ajute atât pe teren, cât și în afara sa, cu regulamentele FRF de participare în Liga 2 și Liga 1. De altfel, Daniel Oprița a și recunoscut pentru Steaua TV că găsirea unor tineri de valoare este o prioritate.

Suntem curioși să aflăm care este situația tânărului Donose. Acesta s-a pregătit în ultimele săptămâni cu juniorii celor de la Napoli.

Trei amicale. Cantonament în Turcia?

Ultimele știri venite de la reunirea lotului Stelei nu mai țin de transferuri, ci de pregătirea pentru partea a doua a sezonului. Astfel, clubul nostru a perfectat deja 3 amicale cu echipe de Liga 3: Progresul Spartac (15 ianuarie), CS Tunari (22 ianuarie), CS Afumați (28 ianuarie).

Mai departe, Steaua își dorește să facă un cantonament și în Turcia, la Antalya. Plecarea în acest cantonament ar trebui să aibă loc pe 2 februarie. Ea nu este însă sigură, depinzând în acest moment de restricțiile legate de pandemia de coronavirus chinezesc.

Dacă va reuși să plece în acest cantonament, Steaua va juca acolo alte amicale, împotriva unor echipe mai puternice.