unirea constanța Steaua București 0-5

Unirea Constanța – Steaua București, 0-5 (0-1)

Cu victoria de astăzi, împotriva celor de la Unirea Constanța, Steaua București a câștigat o nouă luptă împotriva celor de la FC Fcsb. Și asta deoarece Unirea Constanța, așa cum a arătat chiar prin tricourile purtate, nu e altceva decât încă un satelit becalian.

Unirea Constanța: Udrea – R. Gab. Zamfir, Gogor, Tălmaciu, Șuteu, Coza, Ciuciulete, Nicola, Ardelean (cpt.), Al. Neacșu, Chirițoiu

Rezerve: Țipu – Rob. Tudor, Cireșoiu, Lăcătuș, Trif, Carabela, Ad. Niță, Mitrache, Al. Bodea

Antrenor: Leonard Strizu

Steaua București: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Rob. Neacșu – Drăghici, Enceanu, Bărbulescu (cpt.), Bustea – Chipirliu, Buhăescu

Rezerve: H. Iancu – Ad. Popa, Fl. Răsdan, Ius. Răducan, Ad. Ilie, Cl. Dragu, Em. Pacionel, Bactăr, Șt. Pacionel

Antrenor: Daniel Oprița

Jucând ”acasă”, la Buftea, Unirea Constanța a început meciul cu Steaua București în forță. S-a stins însă foarte, foarte repede. Un atac, un fault și un galben. Acestea au fost realizările Unirii Constanța până în minutul 11, când Steaua București a marcat primul gol al partidei. A înscris chiar căpitanul Bărbulescu, cu un șut frumos de la marginea careului, după o fază mai lungă de atac a Stelei.

Cu primul gol marcat, presiunea s-a ridicat de pe umerii băieților lui Oprița. Ar mai fi putut marca în prima repriză, mai ales în minutul 35, când arbitrul Dima (vechiul nostru prieten, înrudit cu Mache) i-a refuzat lui Chipirliu un penalty. Până la pauză, scorul nu s-a mai schimbat.

Spectacol în a doua repriză a meciului Unirea Constanța – Steaua București

În a doua repriză, băieții lui Oprița au jucat pentru cele câteva sute de suporteri steliști care s-au deplasat la meci și care l-au urmărit din afara stadionului. Au crescut presiunea și au marcat din nou, foarte rapid.

În minutul 51, Enceanu a bătut un corner de pe dreapta, mingea l-a găsit pe Beța în centrul careului celor de la Unirea Constanța iar fundașul nostru a făcut 2-0 pentru Steaua. În acest punct s-au văzut limitele jucătorilor lui Becali (aproape întreg lotul Unirii e împrumutat de la FC Fcsb). Prospețimea i-a ajutat să facă față în prima repriză. Însă, pe măsură ce s-a instalat oboseala, fcsbiștii și-au arătat valoarea scăzută. Cum era și normal, Steaua a profitat.

Echipa noastră a făcut 3-0 în minutul 65, când Oroian l-a executat pe portarul fcsbist al Unirii cu un șut excelent din afara careului. A fost cel mai frumos gol al partidei. Și nu a fost ultimul.

Și celălalt fundaș lateral al Stelei, Neacșu, și-a trecut numele pe lista marcatorilor. A făcut-o în minutul 85, cu un șut sănătos, după ce a intrat în careul celor de la Unirea. Unirea Constanța – Steaua s-a dus la 0-4, dar acesta nu a fost scorul final. A mai marcat și Adi Popa, în prelungiri, cu un șut la colțul lung, din dreapta, după o pasă de la Pacionel I.

Unirea Constanța – Steaua București s-a terminat cu scorul de 5-0 pentru steliști. Ar fi putut să fie un scor mai mare, mai ales că Steaua a mai cerut un penalty în a doua repriză, însă Iulian Dima l-a refuzat și pe acesta.

Pentru steliști, victoria vine foarte bine. Băieții lui Oprița au trecut de un adversar motivat și mai au doar 2 hopuri până la play-off. Steaua trebuie să câștige 4 puncte pentru a avea asigurat locul în play-off. Mai are de jucat cu Poli Iași, acasă, și Metaloglobus, în deplasare.