Steaua București - Poli Iași

Avancronică: Steaua București – Poli Iași

Etapa cu numărul 18 o poate duce pe Steaua până pe locul 4. Cu o victorie în meciul de acasă, cu Poli Iași, dar și cu puțin noroc, echipa noastră își poate face viața mai ușoară în play-off.

Steaua joacă cu Poli Iași, echipa de pe 11, care vine după 4 egaluri consecutive. În același timp, Concordia, echipă care nu a cunoscut victoria în ultimele 4 meciuri, joacă tot acasă, contra celor de la Poli Timișoara, echipa care și-a câștigat fiecare din ultimele 3 meciuri. Poate vestea cea mai bună vine de la Ploiești, unde Petrolul joacă cu FC Buzău. Ploieștenii sunt favoriți și au toate șansele să câștige partida.

Dacă Steaua bate, dacă Concordia nu câștigă și dacă FC Buzău ia bătaie la Ploiești, clasamentul Ligii 2 ar putea avea, înainte de ultima etapă a sezonului regulat, Steaua pe 4, Concordia pe 5 și FC Buzău pe 6. Foarte important: în ultima etapă, Concordia joacă chiar la FC Buzău. 

Un egal între cele două ar fi excelent pentru Steaua, care ar putea intra în play-off cu șanse mai mari de promovare și un moral mult mai bun. Presupunem bineînțeles că echipa noastră câștigă ultimul său meci, cu Metaloglobus.

Pe scurt, dacă vrem să ne fie bine, trebuie să batem în meciurile rămase!

Poli Iași care nu e Poli Iași

Poli Iași cu care va juca Steaua în această etapă este de fapt CSMS Iași, echipă de primărie, înființată prin 2010, care printr-un artificiu a devenit Poli Iași. Scamatoria este deja cunoscută. Nu e primul astfel de caz, cum nu e nici prima echipă unde primarul taie și spânzură.

Adversarul nostru este finanțat din bani publici și chiar vrea să promoveze. Nimeni nu i-a spus niciodată că nu poate sau că nu are voie, chiar dacă primarul Mihai Chirica nu s-a ferit niciodată și a arătat mereu că el controlează echipa.

Anul trecut, în iunie, primarul Chirica a propus într-o ședință a consiliului local ca Poli Iași să primească 6.750.000 lei din bani publici. Este vorba de aproape 1,4 milioane euro. Nimeni nu a comentat.

”Anul trecut a fost vorba de suma de 1,6 milioane de euro datorită datoriilor din spate și nu cred că va fi o diferență majoră între bugetul de anul trecut și cel pentru 2022. Noi am vrea să fie în sus,” a spus Mihai Chirica la începutul acestui an, vorbind despre bugetul celor de la Poli Iași. 

Cu sau fără bani de la stat, Poli Iași scârțâie. Etapa trecută a făcut doar egal, acasă, cu Brașov Steagul Renaște. Golul a fost marcat de atacantul Camara. Poli Iași a jucat în următoarea formulă:

Poli Iași: Brînză – Kouadio, Fl. Plămadă (cpt.), Ungurenașu, Tib. Serediuc – F. Cristea, Chiorean (Plokhotnyuk 65′) – Al. Stan (Aftanache 52′, Asăvoaei 81′), Muratovic, Mărieș (Ad. I. Ilie 65′) – S. Camara

Rezerve neutilizate: T. Axinte – Defta, Cană, Chatziterzoglu, Pelivan

Antrenor: Constantin Enache

Steaua București e în formă

Despre Steaua putem spune doar că Oprița a făcut din nou minuni. Echipa noastră nu s-a prea descurcat pe piața transferurilor în acest an. Chiar și așa, a spulberat cu 5-0 Unirea Contanța, într-un meci care nu a fost deloc ușor, adversarii fiind puternic motivați să încurce Steaua.

Steaua este într-o formă bună. Jucătorii au din nou plăcerea de a juca, par să fi trecut peste seria de eșecuri și, foarte important, par să își dorească cu adevărat promovarea.

Echipa probabilă pentru meciul cu Poli Iași:

Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Rob. Neacșu – Drăghici, Enceanu, Bărbulescu (cpt.), Bustea – Chipirliu, Buhăescu

Meciul Steaua București – Poli Iași va avea loc vineri, 4 februarie, de la ora 17:30, pe stadionul Steaua. Accesul spectatorilor este permis, biletele fiind deja scoase la vânzare. Partida va fi de asemenea transmisă pe Look, Digi și Telekom.