Steaua București - Poli Iași 3-1

Steaua București – Poli Iași, 3-1 (0-0)

La întoarcerea pe noul stadion Steaua, ”militarii” au făcut spectacol. Steaua București a întâlnit Poli Iași și a zdrobit-o, facând încă un pas sănătos către play-off și către promovarea în Liga 1.

Steaua: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Rob. Neacșu – St. Drăghici, Șt. Pacionel, Enceanu, Val. Bărbulescu, Bustea – Chipirliu

Rezerve: H. Iancu – Cl. Dragu, Răsdan, Ad. Ilie, Em. Pacionel, Bactăr, Răducan, Ad. Popa, Buhăescu

Antrenor: Daniel Oprița

Poli Iași: Brînză – Kouadio, Fl. Plămadă, Ungurenașu, Serediuc, F. Cristea, Chatziterzoglou, Al. Stan, Muratovic, Mărieș (Plokhotnyuk 57′), S. Camara

Rezerve: T. Axinte – Defta, Asăvoaei, Pelivan, Ad. I. Ilie, Cană, Aftanache, Chiorean

Antrenor: Constantin Enache

Steaua București a controlat prima repriză, în care a reușit să îi bage pe cei de la Poli Iași în propria jumătate, uneori chiar în propriul careu. Băieții lui Oprița au atacat, au presat și au avut și câteva ocazii. Nu au reușit însă să deschidă scorul. Astfel, cele două echipe au intrat la pauză la egalitate, 0-0.

Stelei îi place în repriza secundă

Tot ce nu a intrat în prima repriză a intrat în a doua. Surprinzător, deși Steaua are cea mai ”bătrână” echipă din campionat, se simte mult mai bine în repriza secundă, când jucătorii ar trebui să resimtă oboseala. Așa a fost cu Unirea Constanța. Așa a fost și cu Poli Iași.

Oprița a mutat la pauză și a dat dovadă de foarte multă inspirație. I-a trimis pe teren pe Popa și Buhăecu, în locul lui Bustea și Pacionel II. Mutările s-au văzut imediat pe tabelă, Steaua deschizând scorul în minutul 48.

Popa a bătut un corner de pe stânga, Bărbulescu a deviat la colțul lung, de unde Chipirliu nu a iertat. Steaua București – Poli Iași, 1-0, și băieții lui Oprița au putut răsufla ușurați.

Mult mai calmi, steliști și-au văzut de joc și au continuat să preseze. Au obținut și golul 2, în minutul 63. Același Popa a centrat de pe dreapta, mingea a ajuns la Buhăescu, care a reluat cu capul fără emoții. Steaua București – Poli Iași, 2-0.

Adi Popa a fost omul meciului. Din gheata lui au plecat primele 2 goluri și, cum probabil că era normal, chiar el a marcat golul cu numărul 3. În minutul 66, după un contraatac, Buhăescu a tras la poartă, mingea a lovit bara, s-a întors la Popa și mijlocașul stelist nu a iertat. 3-0 pentru Steaua București într-un meci cu un Poli Iași despre care trebuie să spunem că e finanțat în totalitate de primăria Iași.

După al treilea gol, relaxarea totală s-a instalat în echipa Stelei. Acest lucru s-a văzut cel mai bine în minutul 72, când Poli a marcat prin atacantu ucrainean Mykhailo Plokhotnyuk, lăsat mult prea liber, între Beța și Wallace.

A fost însă degeaba. Până la final, tabela nu s-a mai schimbat. Steaua București a învins Poli Iași cu 3-1 și se uită acum cu mult interes la întâlnirile Petrolul – FC Buzău și Concordia – Poli Timișoara. Cu puțin noroc, echipa noastră poate termina această etapă pe locul 4, un loc de unde play-off-ul arată mult mai bine și de unde Liga 1 se vede mult mai bine.