Concordia Chiajna Steaua bucurești 2-2

Concordia Chiajna – Steaua București, 2-2 (1-1)

Fotbaliștii și antrenorii echipei Steaua București sunt niște eroi. Timp de un an, au fost hărțuiți fără oprire, în presă, la TV și radio, de angajați de-ai FRF, de-ai LPF, de ziarici și de tot felul de alte jivine. Chiar și-așa, Steaua a reușit să țină capul sus și să joace un fotbal mai bun decât multe echipe din Liga 1. Dar poate că asta a deranjat. Poate că din această cauză meciul cu Concordia Chiajna a fost decis de arbitri.

Concordia Chiajna: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Taub – Codrea, N. Roșu – Llullaku , Matiș, Ad. Voicu – Batin

Rezerve: Silveanu – Matiș, Cherecheș, L. Ion, M. Dumitru, Casap, Plazonja, Sokovic, N. Popescu

Antrenor: Ianis Zicu

Steaua București: Bălbărău – D. Oroian, Beţa, Bactăr, Rob. Neacșu – Ad. Popa, Șt. Pacionel, Bărbulescu (cpt.), St. Drăghici – Buhăescu, Chipirliu

Rezerve: H. Iancu – Walace, Răsdan, Ad. Ilie, Măd. Mihăescu, Bustea, Cl. Dragu, Em. Pacionel, Donose

Antrenor: Daniel Oprița

FRF nu vrea în Liga 1 echipe care ajută fotbalul

Nu putem să nu vorbim despre Daniel Oprița, în startul acestui articol. Un antrenor excelent, tânăr și foarte promițător, Oprița a reușit să îi țină „înfometați” pe fotbaliștii steliști în cei 3 ani cât a antrenat în Ghencea. Cu această foame, fotbaliștii noștri au obținut două promovări consecutive și au intrat în play-off-ul de promovare în Liga 1.

Însă ceea ce e cu adevărat surprinzător aici e faptul că Steaua are același antrenor de 3 ani. Nu sunt multe echipe în România care e pot lăuda cu așa ceva. Și poate din acest motiv nu dorește FRF ca Steaua să promoveze. Echipa noastră ar ieși în evidență în amatorismul din Liga 1 și i-ar umili pe patronii iubitori de football manager, care schimbă antrenorii mai des ca șosetele.

Se vede mâna federației

Steaua a început foarte bine partida de la Chiajna. Chiar dacă a jucat acasă, Concordia s-a comportat ca echipa oaspete. Și nu doar pentru că în tribune au fost doar suporteri steliști. Concordia s-a apărat și a jucat pe contre, pe greșeala adversarului. Așa a făcut tot meciul.

Steaua a controlat începutul de meci. Putea deschide scorul în minutul 16, când șutul violent al lui Popa a fost scăpat în față de portarul Chiajnei. Însă a deschis scorul 10 minute mai târziu. În minutul 26, mingea a ajuns la Drăghici, la 40 de metri de poarta Concordiei. A înaintat cu ea la picior câțiva metri, a tras și a înscris un gol superb! 1-0 pentru Steaua.

Din păcate, Concordia a egalat la faza imediat următoare. Llullaku a marcat cu capul, profitând de o neatenție a defensivei steliste.

Până la finalul reprizei, Steaua a continuat să controleze jocul. Putea să mai marcheze, în minutele 31 și 42, prin Bărbulescu și Buhăescu. Însă șuturile lor, chiar dacă periculoase, nu au nimerit cadrul porții.

La pauză, scorul meciului Concordia Chiajna – Steaua București a fost 1-1.

Arbitrii, cei mai buni oameni ai Concordiei în repriza secundă

Steaua a continuat să controleze meciul și la începutul reprizei secunde. O nouă neatenție în defensivă a făcut însă ca cei de la Concordia să marcheze din nou, în minutul 52. După un contraatac, Voicu a trimis în poarta lui Bălbărău, din careu, de lângă Oroian.

Imediat, Steaua a pornit în căutarea golului egalizator. Și l-ar fi putut obține chiar în minutul 53, când Codrea a comi un henț vizibil din satelit, chiar in propriu careu. Din păcate pentru Steaua, complet inexplicabil, asistentul Vătămanu a fost singura persoană care nu a văzut hențul clar. Acesta a indicat corner, iar arbitrul Kovacs a fost de acord. Penalty clar nedat pentru Steaua!

Asistentul Vătămanu a ținut neapărat să iasă în evidență și la faza următoare, când a fost singurul de pe teren care a văzut offside la Chipirliu. Din fericire pentru el, atacantul stelist a ratat ocazia. Dar mesajul lui Vătămanu a fost unul cât se poate de limpede pentru steliști: ”Nu vreau să egalați repede”.

Și așa s-a și întâmplat. Steliștii nu au egalat repede, deși au continuat să domine. Au reșit totuși să egaleze în cele din urmă. În minutul 91, Pacionel a centrat de pe dreapta, Beța s-a înălțat și a reluat cu capul pentru 2-2.

Acesta a fost și scorul cu care s-a terminat partida Concordia Chiajna – Steaua București. FRF i-a transmis un mesaj Stelei că nu o vrea în Liga 1, dar și Steaua i-a răspuns federației: ”Dacă noi nu ne vreți, noi vrem în Liga 1!”

Chiar dacă oamenii federației i-au luat Stelei 2 puncte în partida cu Chiajna, rezultatul e tot unul bun pentru Steaua. Echipa noastră rămâne pe locul 4 și continuă să aibă șanse la promovare.

Forza Steaua!