concordia Steaua

Avancronică: Concordia Chiajna – Steaua București

Steaua București s-a calificat în play-off-ul Ligii 2. În această săptămână, la FRF a avut loc extragerea programului acestei faze a campionatului. În prima etapă, Steaua face deplasarea la Concordia Chiajna.

FRF a comis un prim abuz împotriva Stelei

După stabilirea programului din play-off, FRF a ținut neapărat să vorbească despre promovarea Stelei în Liga 1. Federația a scris pe propriul site că Steaua nu are dreptul de a promova, fără să explice clar de ce nu are acest drept. Până acum, FRF s-a mulțumit doar să spună că Steaua nu poate promova și să încheie cu ”nu mai are rost să vorbim că știm deja de ce”. Doar că, atunci când vrei să dovedești că ai dreptate cu ceva, dai dovezi clare.

În niciun moment, FRF nu a publicat bucățica de regulament care i-ar interzice Stelei accesul în Liga 1. Noi credem că știm de ce. Dacă ar face acest lucru, FRF ar avea foarte multe explicații de dat.

De exemplu, ar trebui să explice de ce Steaua are drept de joc în TOATE competițiile fotbalistice din România, Europa și chiar lume, mai puțin Liga 1. Mai mult, ar trebui să explice de ce echipele din Liga 1 care deținute și finanțate de primării nu sunt în aceeași situație.

Pentru Steaua, nimic nu se schimbă. Această atitudine ostilă din parte FRF a existat mereu. De altfel, Florin Talpan a anticipat perfect planul FRF și a explicat încă de la începutul sezonului ce trebuie să facă Steaua ca să promoveze în Liga 1.

Acest abuz al FRF rămâne însă. Din păcate, conducerea Stelei îl acceptă. Nu doar că nu a protestat împotriva sa, dar s-a și grăbit să îi pună federației stadionul Steaua la dispoziție, pentru meciul amical dintre naționala Greciei și echipa FRF.

Steaua are un program bun în play-off

Programul Stelei în play-off este următorul:
Etapa 1: Concordia Chiajna – Steaua București, 19 martie
Etapa 2: Steaua București – Petrolul Ploiești, 2 aprilie
Etapa 3: Universitatea Cluj – Steaua București, 6 aprilie
Etapa 4: Unirea Slobozia – Steaua București, 9 aprilie
Etapa 5: Steaua București – FC Hermannstadt, 16 aprilie
Etapa 6: Steaua București – Concordia Chiajna, 22 aprilie
Etapa 7: Petrolul Ploiești – Steaua București, 30 aprilie
Etapa 8: Steaua București – Universitatea Cluj, 4 mai
Etapa 9: Steaua București – Unirea Slobozia, 7 mai
Etapa 10: FC Hermannstadt – Steaua București, 14 mai

Programul este unul foarte favorabil. Steaua joacă în prima etapă cu principala contracandidată pentru locul 4, Concordia Chiajna. Băieții lui Oprița pot profita astfel de forma slabă a echipei din Chiajna. Aceasta a câștigat doar un meci din ultimele 5. Steaua, în schimb, e în formă. Are 4 victorii în ultimele 5 meciuri oficiale.

Etapele 2 și 3 le aduc în fața Stelei pe Petrolul și U Cluj, principalele favorite la promovare. Astfel, în cazul în care Steaua ar suferi înfrângeri în aceste meciuri, ar avea la dispoziție încă 7 etape pentru a se mobiliza și pentru a recupera punctele pierdute.

Steaua e cu ochii pe Hermannstadt, Slobozia și Concordia. Dacă le învinge pe aceste 3 echipe, are locul la baraj asigurat. Orice rezultat bun cu Petrolul și U Cluj poate fi considerat un bonus mare.

Steaua poate învinge Concordia

Chiajna e de bătut în acest moment. Echipa antrenată de Ianis Zicu s-a calificat în play-off de abia în ultima etapă, când a învins FC Buzău.

Concordia Chiajna, cu FC Buzău: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Taub – D. Codrea, N. Roșu (L. Ion 56’) – Matiș (M. Dumitru 71’), Ad. Voicu, Nic. Pîrvulescu (Casap 80’) – Batin (Plazonja 56’).

Rezerve neutilizate: Silveanu – Cherecheș, Llullaku, Sokovic, Bg. Barbu.

Steaua București e în mare formă. A trecut ca tancul peste Metaloglobus și poate face la fel și cu Concordia.

Echipa probabilă a Stelei: Bălbărău – D. Oroian, Wallace, Beța, Rob. Neacșu – Ad. Popa, Șt. Pacionel, Bărbulescu (cpt.), St. Drăghici – Chipirliu, Buhăescu

Meciul Concordia Chiajna – Steaua București va avea loc luni, 21 martie, de la ora 18:00, pe stadionul din Chiajna. Accesul spectatorilor e permis la meci. Partida va fi transmisă de Look, Telekom și Digi.

Forza Steaua!