steaua petrolul 2-1

Steaua București – Petrolul Ploiești, 2-1 (0-1)

Steaua București a câștigat derbyul cu Petrolul Ploiești, liderul Ligii 2. Băieții lui Daniel Oprița s-au impus cu 2-1 și, profitând de pasul greșit făcut de Concordia, și-au întărit poziția a patra în clasamentul play-off-ului Ligii 2. Mai mult ca orice, Steaua București a arătat că merită să joace în Liga 1!

Steaua București: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Rob. Neacșu – Val. Bărbulescu (cpt.)(Măd. Mihăescu 14′, Șt. Pacionel 46′), Enceanu, St. Drăghici, Chipirliu (E. Pacionel 86′), Ad. Popa (Răsdan 86′) – Buhăescu (Cl. Dragu 78′)

Rezerve neutilizate: H. Iancu – I. Răducan, Al. Zaharia, Bactăr

Antrenor: Daniel Oprița

Petrolul: R. Avram – Sg. Pîrvulescu (Duță 76′), Huja, Meijers, Țicu (cpt.) – Seto (Jarovic 76′), Cebotaru (M. Chindriș 68′) – M. Bratu, Cioiu (Pashov 68′), Măzărache (Tucaliuc 68′) – S. Diarra

Rezerve neutilizate: Moroz – Mih. Constantinescu, Saim Tudor, Al. Sabău

Antrenor: Nicolae Constantin

Război pe teren dar și în tribune

steaua petrolul

Supercoregrafia suporterilor steliști a adus golul de 2-1 pentru Steaua.

Meciul Steaua – Petrolul a început cu adevărat în tribunele stadionului Steaua. Peste 8000 de oameni (dintre care 1500 ploieșteni) s-au adunat astăzi pentru a-i vedea pe sportivii celor două echipe la lucru. A fost o atmosferă de Champions League, cum rar întâlnești în România.

Suporterii celor două echipe au venit foarte bine pregătiți. Peluza SUD a fost din nou la înălțime, realizând un spectacol la care unele echipe, de prin Berceni, doar visează. Și fanii Petrolului au venit dotați cu mesaje ironice la adresa Stelei. Chiar dacă nu au reușit să se ridice la nivelul Peluzei SUD, au fost peste multe alte galerii. Au demonstrat și ei că merită să fie în Liga 1.

Cei peste 8000 de oameni din tribune au arătat ce înseamnă un meci adevărat de fotbal în România. La final, a mai rămas doar o întrebare: De ce avem parte de asemenea atmosferă în Liga 2 și nu în Liga 1?

Petrolul Ploiești a câștigat prima repriză în Steaua – Petrolul

Încurajați de suporterii veniți de la Ploiești special pentru ei, jucătorii Petrolului au început foarte bine partida. Au reușit să deschidă rapid scorul, în minutul 9. A fost nevoie doar de o nesincronizare a defensivei steliste pentru ca Diarra, același Diarra!, să deschidă scorul.

A fost un gol care a trezit Steaua dar care i-a și adormit puțin pe cei de la Petrolul, care probabil că s-au văzut deja cu toate cele 3 puncte în plasă. Steliștii au răspuns imediat. Enceanu putea să marcheze în minutul 11, dar a fost blocat.

steaua petrolul

Din păcate, pentru Steaua au urmat câteva minute cu ghinion. Căpitanul Bărbulescu s-a accidentat și a trebuit schimbat în minutul 14. În locul lui a intrat Mihăescu.

Până la finalul primei reprize, jocul a fost echilibrat, ambele echipe având ocazii bune. Steaua a cerut un penalty în minutul 40, la o fază la care Meijers a atins mingea cu mâna. Arbitrul nu a dat nimic. La pauză, tabela meciului Steaua – Petrolul arăta scorul de 0-1.

Steaua a câștigat meciul

Steaua a început repriza secundă cu o nouă schimbare. Pacionel II a intrat în locul lui Mihăescu.

Primele 10 minute ale reprizei secunde au fost pline de acțiune și ocazii. Apoi a venit minutul 55, care i-a adus Stelei un penalty pe care arbitrul Vidican nu a mai putut să nu-l dea, nu și după penaltyul refuzat în prima repriză. Chipirliu a luat balonul, l-a pus la punctul cu var, a stat parcă o eternitate, apoi a tras și a marcat, restabilind egalitatea. Steaua – Petrolul, 1-1.

A fost momentul în care Steaua s-a dezlănțuit. A continuat să preseze și, în minutul 69, a marcat pentru 2-1. Buhăescu a scăpat pe dreapta, a procedat excelent, a intrat în careu și a centrat pe jos, în careu. Chipirliu a fost atent, a ajuns la minge și a tras la poartă. A urmat o gafă a portarului Avram și tabela s-a schimbat. Chipirliu a făcut dubla și Steaua a trecut în avantaj. Steaua – Petrolul, 2-1.

Până la final, meciul a continuat cu același ritm bun. Scorul nu s-a mai schimbat însă. Steaua București a învins Petrolul Ploiești cu 2-1. Un meci excelent, poate cel mai bun făcut de Steaua în acest sezon. Cu această victorie împotriva liderului Ligii 2, echipa noastră nu doar că și-a întărit poziția în primele 4, dar a arătat fără dar și poate că trebuie să joace în Liga 1.

steaua petrolul

După Steaua – Petrolul, 2-1, dacă mai este cineva care nu vrea Steaua București în prima ligă, acel cineva cu siguranță nu vrea binele fotbalului românesc.

Felicitări, băieți! Forza Steaua!