steaua u cluj

Steaua București – U Cluj, 0-2 (0-1)

În acest sezon, Steaua București nu a reușit nimic împotriva celor de la U Cluj. În fiecare din cele 3 meciuri jucate, a arătat un joc slab, cu rezultate pe măsură. Clujenii s-au impus și în această a treia întâlnire, de data asta cu 2-0.

Steaua: H. Iancu (cpt.) – D. Oroian (Ius. Răducan 78′), Walace, Beța, Al. Zaharia – Val. Bărbulescu, Mihăescu (Enceanu 59′) – Ad. Popa (Răsdan 84′), Șt. Pacionel (Buhăescu 46′), Em. Pacionel – Chipirliu (Huiban 84′)

Rezerve neutilizate: Bălbărău – Rob. Neacșu, Cl. Dragu, Bactăr

Antrenor: Daniel Oprița

”U” Cluj: Gorcea – Romeo (Alarcon 24′, Dobrescu 85′), Fl. Ilie, Gugu (cpt.), P. Pîrvulescu – Balgiu (I. Filip 85′), Romario Pires – M. Ciobanu (Hofman 85′), Haită (Remacle 67′), Ely Fernandes – Boiciuc

Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Vomir, Tescan, Val. Alexandru

Antrenor: Erik Lincar

Steaua a început meciul cu o bună ocazie a lui Chipirliu. Atacantul stelist a trimis pe lângă poarta clujenilor, din careu. A fost un început bun, care le-a dat speranțe suporterilor steliști. Au fost însă speranțe false. După acea ocazie, Steaua a dispărut din joc.

Clujenii au venit în Ghencea cu un obiectiv clar: victoria. Au venit cu o idee de joc foarte clară: orice pentru victorie. Și aceste lucruri s-au văzut în joc. Jucătorii celor de la U au intrat serios la minge, nu s-au ferit să fie agresivi, au fost atenți în defensivă, dar mai ales în ofensivă.

Steaua, din păcate, nu a procedat la fel. În minutul 36, foarte aerian, Wallace a lăsat să îi scape o minge chiar din poziție de ultim apărător. Ely Fernandes nu a fost aerian. A fost atent, i-a furat stelistului mingea și a marcat. Steaua – U Cluj, 0-1.

Băieții lui Oprița au încercat să răspundă rapid. Chiar au marcat un gol în minutul 41, prin Chipirliu. Însă acesta a fost anulat corect, pentru un offside la Pacionel.

steaua u cluj

Repriza secundă a început cu o ocazie bună pentru Steaua. Pacionel a trimis cu capul pe lângă poartă, în minutul 50. Și, din nou, Steaua a dispărut din joc.

Încetul cu încetul, U Cluj a pus stăpânire pe joc. În minutul 82, clujenii au făcut 2-0. A înscris Florin Ilie, după un corner. Fundașul celor de la U a fost singur ca pasărea cerului în careul stelist. O nouă eroare defensivă.

Finalul de meci a fost unul încins. După gol, jucătorii uiști au mers să sărbătorească în fața galeriei steliste. Bărbulescu a intervenit, pentru a-i convinge să părăsească acea zonă, ca să nu provoace suporterii. Intervenția sa nu a fost văzută cu ochi buni de arbitrul partidei. Acesta i-a acordat al doilea galben și l-a eliminat.

Câteva minute mai târziu, întreg stadionul a amuțit. Însă nu pentru că s-ar fi marcat vreun gol, ci pentru că Wallace și-a pierdut cunoștința pe teren. Fundașul stelist a sărit la cap cu un adversar, a căzut prost, s-a lovit cu capul de gazon și, pentru câteva secunde, a fost făcut KO. Din fericire, și-a revenit repede și a putut termina meciul pe teren.

Steaua București – U Cluj s-a terminat cu scorul de 0-2. O nouă victorie a clujenilor, care urcă pe locul 2. Steaua se poate consola însă cu gândul că a învins în duelul galeriilor.

Și își mai permite să și stea liniștită. După ce Unirea Slobozia și Concordia au terminat la egalitate meciul direct, Steaua mai are nevoie doar de un punct pentru a obține matematic locul 4. Asta presupunând că Concordia învinge în ultimele sale 2 partide, ceea ce e puțin probabil să se întâmple.

steaua u cluj