marius ciobanu - vanghele

Tocmai din acest motiv FC Fcsb nu e Steaua

La conferința de presă de după meciul pierdut de Steaua cu U Cluj, unul dintre jucătorii clujeni a dat dovadă de foarte mare lipsă de profesionalism. În loc să își vadă de echipa sa, Marius Ciobanu, fotbalist care a fost dat afară de la FC Fcsb, a ținut neapărat să se bage în războiul dintre Steaua și echipa lui Becali. Însă, intervenția sa a reușit doar să arate din nou de ce FC Fcsb nu e Steaua București.

Marius Ciobanu – un cuvânt cheie îndrăgit de presa sportivă

Astăzi, Marius Ciobanu – Vanghele, pe numele său complet, este fotbalist la U Cluj. Interesant este că, deși are doar 19 ani, Ciobanu – Vanghele a avut parte de mai multe articole scrise despre el decât cei mulți fotbaliști cu ani buni în Liga 1.

Fotbalistul celor de la U a apărut pentru prima dată în presă în 2012, în ceea ce probabil a fost o campanie de marketing încercată de echipa lui Becali pentru a-și îmbunătăți imaginea. Atunci, Ciobanu – Vanghele a fost prezent la un meci de-al echipei din Berceni. A vrut să afișeze un banner, dar se pare că observatorul meciului i-a interzis acest lucru. De ce? Nu știm. Nu se întâmplă des ca un observator de meci să confiște steagurile unor minori.

Totuși, Ciobanu – Vanghele a fost afectat de acel incident. Deoarece a izbucnit în lacrimi, a atras atenția presei prezente, care a povestit mai departe cele întâmplate. Marius Ciobanu – Vanghele a fost chemat să se pozeze cu jucătorii fcsbiști și astfel au fost făcute și alte articole. Totul s-ar fi putut termina acolo, doar că presa sportivă de la noi a avut alte planuri.

Presa sportivă clădește personajul Ciobanu – Vanghele

Un an mai târziu, în 2013, FC Fcsb a jucat un meci cu Ajax Amsterdam. Ciobanu – Vanghele a fost prezent la meci. ”Foarte inspirați”, cameramanii l-au urmărit atenți. Așa au putut să fie pe fază când, într-unul din momentele meciului, Marius Ciobanu – Vanghele s-a apucat să se roage cu mâinile împreunate pentru FC Fcsb.

Imaginile au făcut imediat înconjorul țării. Și, pentru că FC Fcsb a câștigat acel meci, cel care peste ani avea să fie dat afară de Becali a fost transformat de presă într-un talisman al echipei din Berceni. Au curs și mai multe articole.

Titlurile articolelor scrise despre Marius Ciobanu – Vanghele de-a lungul anilor:

  • VIDEO! A crezut ca innebuneste la meciul Stelei: „M-a sunat toata lumea sa imi spuna ca fiul meu plange la TV!” Povestea copilului care viseaza sa antreneze Steaua: – 23 aprilie 2012
  • „Vreau si eu ceva: Steaua campioana!” Pustiul facut sa planga in Ghencea s-a antrenat cu jucatorii! VIDEO. – 24 aprilie 2012
  • FOTO** Puștiul stelist căruia i s-a confiscat banner-ul, chemat să schimbe pase cu idolii săi: „Într-o zi voi juca și voi antrena aici” – 24 aprilie 2012
  • EMOȚIONANT: Steaua i-a îndeplinit visul!** Puștiul care era bruscat acum un an de un observator este în sfârșit fericit – 5 mai 2013
  • Marius, puștiul transformat în simbolul Stelei – 27 februarie 2013
  • SCANDALUL MARCA LA STEAUA / Drama unui junior: ”Nu-mi omorâţi visele!”  – 12 ianuarie 2015
  • A debutat în Liga 1 puștiul care plângea și se ruga pentru FCSB. Fotbalistul a fost îndepărtat de roș-albaștri. ”N-am mai văzut jucător ca el” – 5 iulie 2020
  • Coechipier cu idolii. Marius Ciobanu joacă în Liga 1 alături de fotbaliștii Stelei pentru care a plâns în copilărie. Exclusiv – 21 noiembrie 2020
  • Marius Ciobanu, puștiul care a plâns și s-a rugat pentru FCSB, a debutat în Liga 1! Cum a fost îndepărtat de roș-albaștri: „Au greșit că l-au lăsat să plece. N-am mai văzut jucător ca el”  – 5 iulie 2020
  • Puștiul care a plâns și s-a rugat pentru FCSB s-a făcut mare! Unde joacă acum, după ce roș-albaștrii l-au dat afară – 2 ianuarie 2022
  • Scenariu de film pentru Marius Ciobanu » În urmă cu 10 ani plângea în pumni pe Ghencea, acum a scufundat CSA Steaua: „Echipa adevărată e în Liga 1” – 5 mai 2022

Acestea sunt doar o parte din articolele scrise despre el. Unele sunt de-a dreptul scârboase. Spre exemplu, articolul SCANDALUL MARCA LA STEAUA / Drama unui junior: ”Nu-mi omorâţi visele!”, din 12 ianuarie 2015. Este un articol prin care se dorește a se face propagandă pentru echipa lui Becali, prin folosirea unui minor.

Presa a construit personajul Marius Ciobanu, la fel cum l-a construit pe personajul Gigi Becali. Nu apelează la el la fel de mult ca la Becali, dar, când are nevoie, știe că poate conta pe ajutorul său. Și aici e de fapt problema. Ciobanu – Vanghele pare să fi acceptat să fie acest personaj pe care presa îl iubește atât de mult.

Orbit de blițurile presei, Marius Ciobanu – Vanghele a uitat unde joacă

La conferința de presă de după meciul Steaua – U Cluj, Marius Ciobanu – Vanghele a avut o ieșire ciudată. S-a apucat să spună că echipa contra căreia a jucat nu e Steaua București. Apoi, în ciuda faptului că joacă la U Cluj, a ținut neapărat să trimită câteva bezele către FC Fcsb, fostul angajator:

”Sper ca FC Fcsb să joace cu CFR în Ghencea, cu titlul pe masă”, a spus Marius Ciobanu – Vanghele ”Noi toți, anternorii și jucătorii, ne dorim să ducem această echipă unde îi este locul și la anul să promovăm.”

Emoționat probabil de faptul că a putut să vorbească din nou despre echipa lui Becali, Ciobanu – Vanghele a comis o gafă. A spus că își dorește ca U Cluj să promoveze la anul, nu anul acesta. Gafa sa a fost însă ignorată de presa care oricum era acolo pentru a-l întreba despre FC Fcsb.

Sigur, unii vor spune că a fost o coincidență că Ciobanu – Vanghele a fost prezent la conferință. O pură întâmplare. Din tot lotul clujean a venit fix el și fix lui i-a cerut presa părerea despre Steaua. Nu lui Fernandes, care a marcat. Nu lui Lincar, antrenorul. Ci lui Ciobanu – Vanghele, băiatul pe care FC Fcsb l-a aruncat afară din club ca pe o măsea stricată.

Deși nu a vrut asta, Ciobanu – Vanghele a demonstrat din nou că FC Fcsb nu e Steaua

Ciobanu – Vanghele a gafat când a spus că vrea ca U să promoveze la anul, nu anul acesta. S-a făcut puțin de rușine, arătând că mintea sa e la FC Fcsb, nu la actuala echipă. Acest lucru e greu de înțeles.

Pentru cei care nu știu, Ciobanu – Vanghele a părăsit echipa lui Becali pe ușa din dos. A fost dat afară acum câțiva ani. Adică Gigi Becali i-a omorât visele băiatului care, în 2015, se ruga de clubul Steaua să îl lase pe Becali să folosească gratuit marca Steaua, ca să nu îi omoare visele. Trist, dar adevărat.

Și mai trist e ce a spus Duckadam despre acest subiect, în 2020:

De ce l-au dat? Așa au considerat unii de acolo. Nu vreau să intru mai mult în amănunte pentru că nu sunt chiar plăcute. Pur și simplu a fost îndepărtat. Acest copil suferă în continuare. Nu știu dacă are talentul lui Fabbrini, dar prin munca lui, eu spun că va ajunge un jucător bun de Liga 1. Cu siguranță că ar fi meritat un loc la FCSB. El a fost în naționala de juniori. Și la un moment dat au fost chiar voci de la FCSB ca el să nu mai fie luat.” a spus Duckadam la Digi.

Cel mai trist este că, în ciuda palmei jignitoare primite de la echipa din Berceni, care nu doar că i-a întors spatele, dar se pare că a și încercat să îi pună bețe-n roate, Marius Ciobanu – Vanghele pare incapabil să meargă mai departe. Personajul său, din păcate, e pe veci legat de echipa lui Becali. E greu de crezut că va reuși vreodată să fie mai mult de atât.

Și chiar e păcat că Marius Ciobanu – Vanghele nu își dorește nimic mai mult. E păcat că nu încearcă să se comporte ca un profesionist, să dea dovadă de respect față de adversarul care l-a tratat cu respect și de bun simț față de echipa care îl plătește.

Marius Ciobanu – Vanghele arată ca un om încătușat, incapabil să se rupă de imaginea pe care i-au făcut-o alții. Pentru că e foarte tânăr, e posibil să nu știe, dar steliștii nu sunt așa. Steliștii nu stau în genunchi în fața nimănui și nu acceptă abuzuri din partea nimănui. Steliștii știu să câștige, să piardă, să fie loiali și cu bun simț.

Prin cuvintele sale de la conferința de presă de după meci, Marius Ciobanu – Vanghele a arătat din nou care e diferența între un stelist și un fcsbist. A arătat din nou de ce FC Fcsb nu este Steaua București.