steaua unirea slobozia

Avancronică: Steaua București – Unirea Slobozia

Pentru Steaua București, meciul cu Unirea Slobozia poate să încheie play-off-ul. Cu un simplu egal, echipa noastră va putea lua o pauză de la Liga 2, pentru că locul 4, ultimul care duce la barajul de promovare în Liga 1, i-ar fi asigurat indiferent de ce fac celelalte echipe.

În acest moment, discutăm mai degrabă de dragul discuției. La cum stau lucrurile în fotbalul din Liga 2, e imposibil ca cei de la Concordia Chiajna să învingă la Ploiești, pe terenul unei echipe cu cuțitul ajuns la os. Dar pentru că Steaua București nu e intereastă de ce fac alte echipe, e normal să vedem meciul cu Unirea Slobozia drept o ocazie bună pentru a mai bifa o victorie.

Sărbătoare de 7 mai?

Meciul Steaua București – Unirea Slobozia este programat pentru data de 8 mai, de la ora 12:00. 7 Mai este, bineînțeles, una dintre cele mai importante date din calendarul stelist. Astfel, e imposibil ca meciul de duminică să nu fie legat în vreun fel de această sărbătoare.

De altfel, clubul Steaua a și anunțat că Victor Pițurcă va da lovitura de start a partidei Steaua București – Unirea Slobozia:

Așadar, băieții lui Oprița știu că doar victoria e o opțiune în meciul cu Slobozia. Ar bifa astfel două mini-obiective. Le-ar oferi suporterilor o bucurie legată de 7 Mai și ar înlătura orice emoție înainte de meciul din ultima etapă a play-off-ului, contra celor de la Hermannstadt.

Pe 8 mai, așadar, șansele de sărbătoare sunt destul de bune în Ghencea.

Unirea Slobozia s-a distrat bine în acest play-off

Pentru Unirea Slobozia, experiența din acest play-off a fost cu siguranță una bună. Echipa galben-albastră a intrat în această fază a competiției total neașteptat. Poate chiar nici ei nu s-au așteptat la acest lucru. Rezultatele lor nu au fost strălucitoare, dar nici dezastruoase. Unirea Slobozia a reușit chiar să producă câteva surprize, în cele două meciuri cu U Cluj, iar Stelei i-a luat 2 puncte la Slobozia.

Uniriștii se pot astfel felicita pentru ceea ce au realizat în acest sezon. Nu și-au propus niciodată promovarea, poate nici prezența în play-off, dar au depășit toate așteptările.

Etapa trecută, Unirea a făcut 1-1 acasă, cu Concordia. A folosit următorii jucători:

Unirea Slobozia: 27. Gurău – 21. Ibrian, 4. Dinu, 14. Lazăr, 10. Toma – 24. Bolohan, 8. Coadă, 6. Trașcu, 7. Silaghi – 98. Afalna, 9. Gulceac

Au mai jucat: Perju, Gherghiceanu, Greu

Antrenor: Adrian Mihalcea

Sigur nu îi lasă Oprița să se relaxeze

După cum am spus deja, e puțin probabil ca Steaua să mai piardă locul 4, indiferent de ce s-ar întâmpla. Totuși, asta nu înseamnă că băieții se vor relaxa. Oprița cu siguranță nu le va permite acest lucru. Antrenorul stelist a demonstrat deja că e foarte ambițios și foarte înfometat după rezultate.

Cu Unirea Slobozia, Steaua va utiliza probabil următorii jucători:

H. Iancu (cpt.) – D. Oroian, Walace, Beța, Al. Zaharia – Șt. Pacionel, Enceanu – Ad. Popa , Șt. Buhăescu, Em. Pacionel – Chipirliu 

Partida Steaua București – Unirea Slobozia va fi transisă pe Prima Sport, Digi și Orange.

Forza Steaua!