steaua bucurești unirea slobozia

Steaua București – Unirea Slobozia, 2-0 (1-0)

Steaua București s-a calificat matematic la barajul de promovare în Liga 1, după ce a învins cu 2-0 Unirea Slobozia, într-un meci care a avut loc pe stadionul Steaua, în Ghencea.

Meciul Steaua – Unirea Slobozia a fost unul special. Nu doar pentru că a marcat calificarea matematică a Stelei la barajul de promovare în Liga 1, ci și pentru că evenimentul a fost legat de cea mai importantă sărbătoare stelistă: 7 Mai.

Astfel, sub privirile legendarilor jucători care au câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla, steliștii lui Oprița au câștigat toate cele trei puncte puse în joc și le-au dat peste nas tuturor celor care, la începutul sezonului, credeau că echipa noastră va avea parte de un an rușinos, plin cu eșecuri.

Steaua București: Bălbărău – Răsdan (cpt.), Beța (Ad. Ilie 20′), Bactăr, Rob. Neacșcu – Ad. Popa, Enceanu, Mihăescu, Donose (Erhan 46′) – Chipirliu (Em. Pacionel 73′), Cl. Dragu (Huiban 39′)

Rezerve neutilizate: H. Iancu – T. Marin, Buhăescu, Rz. Florea, Ius. Răducan

Antrenor: Daniel Oprița

Unirea Slobozia: Gurău – Ibrian, I. Dinu (Perju 46′), Gab. Lazăr, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă, Trașcu (Seb. Ivan 46′), Silaghi (D. Mihai 68′), Bolohan – Afalna ( Mih. Lemnaru 90+1′), Gherghiceanu (Gulceac 46′)

Rezerve neutilizate: Poiană – Greu, Dorobanțu, Gîrbăcea

Antrenor: Adrian Mihalcea

La mulți ani, Victor Pițurcă!

Lovitura de start a partidei a fost dată de Victor Pițurcă. Fostul mare atacant stelist își sărbătorește astăzi, 8 mai, ziua de naștere. Astfel, la împlinirea vârstei de 66 de ani, vrem să îi transmitem un călduros ”La mulți ani!” și să îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru Steaua.

Steaua București e a treia cea mai bună echipă din play-off

Cu o formulă puternic schimbată față de meciul din etapa precedentă, cu U Cluj, Steaua nu a început foarte bine partida. În minutul 13, Unirea Slobozia chiar putea să deschidă scorul, după o nouă gafă a defensivei steliste. Din fericire, Afalna nu a profitat de eroarea lui Bactăr.

Dar greșelile nu i-au aparținut doar Stelei. Și defensiva Unirii Slobozia a gafat, în minutul 25. Și spre bucuria suporterilor steliști prezenți la meci, Steaua a profitat de această gafă și a deschis scorul.

Bălbărău a degajat lung în minutul 25 iar mingea a ajuns la un fundaș de-al Unirii, care a trimis-o slab, cu capul, către propriul portar. Atent, Claudiu Dragu a interceptat mingea și a trimis-o cu capul peste portarul celor de la Slobozia. 1-0 pentru Steaua București.

Din păcate, Claudiu Dragu fost lovit destul de serios de către portar, la faza golului, și a trebuit să fie schimbat câteva minute mai târziu. Atacantul stelist a fost al doilea fotbalist schimbat de Oprița în prima repriză, din cauza unei accidentări. Primul a fost Beța, schimbat cu Adi Ilie, în minutul 20.

Până la finalul primei reprize, Steaua a dominat dar nu a mai marcat.

În repriza secundă, Steaua a dominat și și-a creat mai multe ocazii. Golul a venit însă de abia în minutul 80. A marcat Pacionel, cu un șut de la 20 de metri, după o pasă primită de la Enceanu.

Steaua București – Unirea Slobozia s-a terminat cu scorul de 2-0. Steliștii nu mai au cum să piardă locul 4, indiferent de rezultatele din meciurile care au mai rămas de jucat. Echipa noastră se califică astfel la barajul pentru promovarea în Liga 1 de pe un loc 4 pe care l-a meritat.

Conform rezultatelor înregistrate până acum în acest play-off, Steaua București este a treia cea mai bună echipă, din cele 6 care participă. Băieții lui Oprița au fost peste Petrolul, Unirea Slobozia și Concordia, pe care le-au bătut în Ghencea, terminând la egalitate meciurile de pe terenurile lor. Doar U Cluj și Hermannstadt au arătat că sunt peste Steaua.

În acest moment, Steaua e la 8 puncte distanță de locul 5, ocupat de Concordia, care are un meci mai puțin. Orice discuție despre trimiterea Concordiei la barajul de promovare, în locul Stelei, este astfel cât se poate de penibilă. Mai mult, o asemenea acțiune ar fi clar împotriva intereselor fotbalului românesc.

Felicitări, băieți! Forza Steaua!

Galerie foto de la meciul Steaua București – Unirea Slobozia