hermannstadt steaua bucurești

Hermannstadt – Steaua București, 0-0 (0-0)

Steaua București a încheiat sezonul 2021-2022 al Ligii 2 cu un rezultat pozitiv, un egal în deplasare la Hermannstadt, poate cea mai bună echipă din acest play-off. Pentru Steaua, urmează meciurile de baraj cu Chindia, pentru promovarea în Liga 1.

Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – Mino Sota, Alhassan – P. Petrescu (cpt.)(Antoche 90′), Biceanu (I. Năstăsie 46′), Al. Oroian – D. Paraschiv (Buhăcianu 74′)

Rezerve neutilizate: Muțiu – Tomșa, Blejdea, Issah, Bucuroiu, Hora

Antrenor: Marius Măldărășanu

Steaua: H. Iancu – Răsdan, Mihăescu, Bactăr, Ad. Ilie – Ius. Răducan (Cl. Dragu 70′), Enceanu (Erhan 54′), Val. Bărbulescu, Băjenaru (cpt.) – Em. Pacionel (T. Marin 54′), Huiban

Rezerve neutilizate: Bălbărău – Rob. Neacșu, Walace, Donose, Chipirliu, St. Drăghici

Antrenor: Daniel Oprița

Hermannstadt a început în forță partida, cu gândul la locul care duce direct în Liga 1. Sibienii s-au stins însă rapid, probabil după ce au aflat că, la Chiajna, Concordia a deschis scorul cu U Cluj. Chiar și așa, cea mai mare ocazie a reprizei le-a aparținut sibienilor. Alhassan, poate cel mai bun om din prima repriză, a trimis o torpilă pe care Horia Iancu a respins-o fără probleme.

L-am menționat pe Horia Iancu, deoarece el a fost omul reprizei secunde dar și omul meciului. Stelistul a fost foarte bun din nou, reușind să țină închisă poarta roș-albastră în fața unei echipe foarte periculoase. Chiar mai mult, Horia Iancu a apărat un penalty, în minutul 83. Penaltyul a fost bătut de Petrișor Petrescu. A fost obținut de Buhăcianu, care a fost faultat în careu de Mihăescu. 

Meciul Hermannstadt – Steaua București s-a terminat cu scorul de 0-0 spre satisfacția ambelor părți. Hermannstadt merge direct în Liga 1, în timp ce Steaua București merge la barajul de promovare în Liga 1, fără nicio accidentare și cu un moral foarte bun.

Steaua București a câștigat meritul sportiv pentru a merge la barajul de promovare în Liga 1

Loc Echipă MJ V E Î Golaveraj Puncte
1 Petrolul 10 3 5 2 9-7 63
2 Hermannstadt 10 5 5 0 14-5 61
3 U Cluj 10 4 3 3 13-9 57
4 Steaua București 10 3 4 3 10-10 50
5 Concordia 10 2 2 6 8-17 44
6 Unirea Slobozia 10 1 5 4 6-12 41

Cu victorii împotriva Petrolului, a Unirii Slobozia și a Concordiei, Steaua București a fost una dintre surprizele plăcute ale acestui play-off. Echipa noastră a câștigat acasă cu echipele numite mai sus și a făcut egal cu ele în deplasare. De asemenea, a mai reușit un rezultat de egalitate la Hermannstadt, cea mai bună echipă din acest play-off.

Per total, Steaua se poate lăuda că și-a câștigat pe teren dreptul de a juca în Liga 1. Echipa noastră a arătat că are valoare și că poate face față în prima divizie a fotbalului românesc. A terminat la 6 puncte distanță de locul 5, ocupat de Concordia, cea mai slabă echipă din acest play-off.

Steaua a marcat de 10 ori în acest play-off și a încasat 10 goluri. Nu are un golaveraj la fel de bun ca Hermannstadt (din nou cea mai bună, cu 14 goluri marcate și doar 5 primite), dar nici la fel de rău ca Chiajna, care a încasat 17 goluri (cea mai slabă defensivă. Chiajna a înregistrat și cele mai multe înfrângeri, 6).

Pentru Steaua, urmează meciurile de baraj cu Chindia Târgoviște. Acestea sunt programate pentru 22 și 29 mai.

Felicitări, băieți!

Deși la începutul sezonului nimeni nu îi dădea nicio șansă, fiind o nouă promovată, cu o echipă în care nu s-a investit nimic, Steaua București le-a arătat tuturor că este una dintre cele mai bune echipe de fotbal din România. A depășit toate așteptările și a stricat socotelile celor care visau ca echipa noastră să se facă de rușine.

Daniel Oprița și băieții lui merită felicitați. E în totalitate meritul lor și noi știm asta. Dacă ar fi avut parte și de susținere, cu siguranță ar fi realizat mult mai mult.

Felicitări, băieți. Vă mulțumim pentru tot!

Mult success la baraj!

Forza Steaua!