codruț sandu

De ce a semnat Codruț Sandu cu Rapid

Codruț Sandu e rapidist de mic. Aceasta este echipa cu care ține, dar nu acesta este motivul pentru care a semnat cu echipa care pretinde că e Rapid București. Pentru cei care nu înțeleg, Codruț Sandu a plecat de la Steaua București pentru că a vrut să semneze cu o echipă din Liga 1.

Unii spun că tânărul portar a plecat de la Steaua pentru că nu a jucat. Alții merg mai departe și chiar acuză conducerea tehnică pentru că a adus portari din alte părți, în loc să joace cu ce avea în propria curte.

Să nu ne mințim însă. Codruț Sandu nu va juca nici la echipa care pretinde că e Rapid. Cel puțin nu în perioada imediat următoare. La cei 16 ani ai săi, poate cel mult să spere la un loc pe banca de rezervă. Adrian Mutu în niciun caz nu îl va introduce titular, nu dacă meciul contează.

Și atunci de ce a semnat Codruț Sandu cu echipa care pretinde că e Rapid București? Răspunsul este simplu. Pentru că această echipă joacă în Liga 1. Că ne place sau nu, pentru cariera tânărului portar, acesta este un pas înainte. A dat o echipă care joacă în Liga 2, pe o echipă care joacă în Liga 1.

La echipa care pretinde că e Rapid, Codruț Sandu are parte de mai multe oportunități. CV-ul lui primește un upgrade, în primul rând. Apoi, dacă e să fie împrumutat, va fi automat împrumutat la echipe mai bune, unde va avea parte de o experiență mai bună, care îl va ajuta să se dezvolte mai mult. Sunt multe avantaje care vin cu locul acela din Liga 1, avantaje pe care Steaua București, din păcate, nu le poate oferi în acest moment.

Dacă Steaua București juca în Liga 1, Codruț Sandu nu ar fi plecat niciodată

Am spus la începutul articolului că tânărul Codruț Sandu e rapidist în sufletul său. Această informație o avem de la Tică Dănilescu, omul care l-a descoperit pe Codruț și care l-a adus la Steaua de la cealaltă mare echipă din București, Dinamo. Dar oricât de rapidist ar fi Codruț Sandu, nu ar fi plecat niciodată de la echipa noastră, dacă aceasta ar fi fost acum în Liga 1.

N-ar fi avut de ce să plece. Dacă Steaua era în Liga 1, o mutare la echipa care pretinde că e Rapid, echipa lui de suflet, ar fi fost un foarte mare pas înapoi. Și acesta este doar unul dintre dezavantajele pe care echipa noastră le are, pentru că nu joacă acolo.

Dar de ce nu joacă Steaua în Liga 1? Pentru că nu vrea MApN.

Oricât de mult s-ar supăra suporterii pe conducerea clubului Steaua, pe comandanți și manageri, adevărul este că aceștia sunt doar niște pioni. Cei care îi fac rău Stelei sunt birocrații din MApN, cei pe care nimeni nu-i alege, care nu au niciun rezultat notabil, dar care mereu obțin posturi călduțe și bine plătite.

Acești oameni nu vor ca Steaua să promoveze în Liga 1. Acești oameni au insistat în 2018 că obiectivul Stelei nu a promovarea în Liga 3. Acești oameni l-a sancționat pe Talpan, când acesta a trimis o cerere oficială către FRF, cerând ca federația să respecte drepturile Stelei. Ei au tras de timp anul trecut, când sa discutat prelungirea contractului lui Oprița, supărați fiind că Steaua a promovat în Liga 2. Și tot ei s-au supărat pe noi, Steaua Liberă, pentru că i-am acordat un premiu lui Florin Talpan, la sărbătoarea de 75 de ani de la înființarea Stelei. (Că tot o să citiți aceste rânduri, să știți că sunteți oameni foarte, foarte mici!)

Steaua București trebuie să ajungă în Liga 1 cât mai repede

Unii suporteri steliști, din păcate, nu realizează cât de mult are Steaua de suferit pentru că nu joacă în Liga 1. Cu cât va trece mai mult timp fără ca echipa noastră să joace acolo, cu atâta va suferi mai mult.

În cele din urmă, veți vedea cum MApN va veni cu propunerea de înființare a unei noi societăți, care să se înscrie în Liga 1 așa cum vrea Burleanu. Atunci, suporterii vor fi probabil prea nepăsători. Vor accepta propunerea și Steaua se va întoarce de unde a plecat.

Liga 1 va începe pe 16 iulie. Steaua București încă mai are timp să meargă la TAS și să își ceară drepturile. Dreptatea e de partea sa. FRF nu avea voie să îi refuze dreptul de a participa la baraj. Nimeni nu are voie să îi interzică să joace în Liga 1.

Regulamentele în spatele cărora se ascund impostorii și groparii fotbalului românesc sunt abuzive și discriminatorii. Pot să fie anulate foarte ușor de TAS. Dar doar dacă cineva merge acolo ca să se plângă de ele.

Din păcate, însă, MApN nu lasă Steaua să meargă la TAS. Și suporterii, tot din păcate, nu fac nimic.

În acest caz, cine e cu adevărat de vină că a plecat Codruț Sandu la altă echipă?!

Photo credit: As.ro