steaua oțelul

Avancronică Etapa 11: Steaua București – Oțelul Galați

Cel mai important meci al etapei cu numărul 11 le aduce față în față pe Steaua București și Oțelul Galați, două dintre favoritele la câștigarea acestui sezon de Liga 2. Nu greșim astfel dacă spunem că această întâlnire poate fi considerată derbyul Ligii 2.

Steaua București este în acest cea mai în formă echipă din Liga 2. În această etapă, va da peste o echipă a Oțelului în scădere de formă, dar încă periculoasă. Gălățenii au ambiții mari. Vor să promoveze chiar din acest sezon, deși anul trecut au jucat în Liga 3.

Oțelul are toate șansele ca la finalul acestui sezon să se găsească printre echipele care vor merge în Liga 1. Pentru asta, însă, trebuie să obțină rezultate bune cu echipele de pe primele locuri, printre care și Steaua. Cu Unirea Dej, echipă locul 1 în acest moment, având un meci mai mult ca Steaua, Oțelul a pierdut. Formația din Galați vine astfel în Ghencea foarte precaută, dar și cu un stres în plus. O înfrângere și cu Steaua ar izola Oțelul în zona barajului.

Oțelul Galați în acest sezon

După 10 etape jucate, Oțelul Galați a strâns 21 de puncte, din 6 victorii, 3 egaluri și o înfrângere. În ultimele sale 5 meciuri, a înregistrat 3 victorii, o înfrângere și un egal. Este astfel destul de departe de forma bună de la începutul sezonului.

Etapa trecută, Oțelul s-a chinuit cu Concordia Chiajna. A câștigat meciul cu un gol marcat rapid, în primele minute ale partidei, dar a avut emoții pe final, când ilfovenii ar fi putut egala. Aceasta a fost echipa folosită de Dorinel Munteanu:

Oțelul Galați: Dur-Bozoancă – Sil. Rus, Yabre, Azinovic, Nedelea (D. Panait 46′) – Cisotti (Jardan 84′), I. Neagu (cpt.), Gorovei – Mitoi (Laur. Maxim 55′), Cîrjan (Berisha 84′), A. Nica (Mih. Adăscăliței 77′)

Rezerve neutilizate: R. Pop – Bokhashvili, Farcaș, Sîrghi

Oțelul e o formație pragmatică. Nu caută spectacolul, ci punctele. A marcat 13 goluri în cele 10 etape jucate până acum și a încasat 8. Este o formație periculoasă, pentru că are un obiectiv pe care vrea neapărat să îl atingă. Dacă Steaua va trata superficial partida, o va pierde.

Steaua București este cea mai în formă echipă din Liga 2

Chiar dacă este cea mai în formă echipă din Liga 2 în acest moment, jocul Stelei încă mai scârțâie. Aceasta e o veste rea, pentru că am văzut deja cum nesiguranța din apărare ne poate costa, dar și una bună. Dacă Steaua a ajuns pe primul loc cu un joc care scârțâie, înseamnă că nu va avea nicio problemă în momentul în care va reuși să pună totul la punct.

Aici este și cheia, până la urmă. Dacă Oprița reușește să își facă jucătorii să dea 100% în partida cu Oțelul, o va câștiga fără probleme. Steaua București are cel mai bun atac din Liga 2 și una dintre cele mai bune apărări. Fără cele 4 goluri primite în partida cu Csikszereda, ar fi fost cea mai bună apărare. Însă acel meci a demonstrat la perfecție cât de nocivă poate să fie neatenția pentru Steaua.

Bineînțeles, Steaua trebuie să evite greșelile pe care le-a făcut cu Csikszereda. Meciul cu Oțelul este primul dintr-o serie de 3 meciuri grele pe care Steaua le va avea în următoarele săptămâni.

După partida cu echipa din Galați, Steaua va avea parte de un meci mai ușor, cu Viitorul Tg. Jiu, apoi 2 meciuri tari, cu Unirea Dej (5 noiembrie) și Concordia Chiajna (12 noiembrie). Dacă va trece cu bine de aceste partide, Steaua va termina cu siguranță anul 2022 pe primul loc în campionat.

Daniel Oprița ar putea folosi în meciul cu Oțelul Galați următoarea echipă:

Steaua București: Dincă – St. Drăghici, Gugu, Al. Sabău, Ad. Ilie – Bodișteanu, Bărbulescu (cpt.), Enceanu, Ad. Popa – Chipirliu, Chunchukov

Meciul Steaua București – Oțelul Galați va avea loc în Ghencea, pe Stadionul Steaua. Este primul meci pe care Steaua îl joacă cu adevărat acasă, după deja prea mult timp. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că TAS a suspendat sancțiunea acordată de FRF Stelei după meciul cu Dinamo DDB.

Steaua București – Oțelul Galați va avea loc marți, 25 octombrie, de la ora 17:00. Partida va fi transmisă pe Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Forza Steaua!