steaua oțelul 1-0

Steaua București – Oțelul Galați, 1-0 (0-0)

Cu Oțelul Galați, în etapa 11, Steaua București a dat un nou examen. L-a trecut, arătând din nou că e cea mai bună echipă din Liga 2.

Steaua București: Dincă – D. Oroian (Al. Sima 53′), Gugu, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa, Enceanu (Balgiu 73′), Bărbulescu (cpt.)(Măd. Mihăescu 66′), Dr. Gheorghe (Corbu 53′) – Chunchukov (Șt. Pacionel 73′), Chipirliu

Rezerve: H. Iancu – Calestru, Bustea, A. Trică

Antrenor: Daniel Oprița

SC Oțelul Galați: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Yabre, Azinovic, D. Panait – I. Neagu (cpt.), Gorovei – Cisotti, Mitoi (Laur. Maxim 46′), A. Nica – Cîrjan

Rezerve: R. Pop – Farcaș, Bokhashvili, Berisha, V. Markovic, Kip, Mih. Adăscăliței, Sîrghi, Jardan

Antrenor: Dorinel Munteanu

O echipă bine pregătită, așezată bine în teren, despre Oțelul Galați se poate spune că e cea mai solidă echipă întâlnită de Steaua București până acum, în acest sezon. Din acest motiv, am avut parte de o primă repriză foarte echilibrată. Steaua a controlat însă partida, cum era și normal, din moment ce a jucat acasă, ocaziile fiind de partea ei. Trebuie însă spus că prima repriză a fost una cu nu foarte multe ocazii. Astfel, deloc surprinzător, la pauză, scorul meciului Steaua București – Oțelul Galați a fost 0-0.

Steaua București nu a uitat însă că joacă acasă. A început repriza secundă în forță și a deschis scorul în minutul 46. Chipirliu a preluat o minge în lateral, la 10 metri de poarta gălățenilor, și a tras direct. Portarul Dur-Bozoancă a respins în față, însă doar până la Chunchukov. Bulgarul Stelei s-a luptat pentru minge cu adversarul direct, a căzut, dar în cădere a trimis mingea pe lângă Dur-Bozoancă. Steaua București – Oțelul Galați, 1-0.

Meciul a continuat, dar nu la fel de intens. Jocul gălățenilor a fost afectat de golul primit, aceștia devendind mai prudenți. Pe măsură ce a trecut timpul, Oprița a decis să facă la fel. A introdus astfel mai mulți jucători defensivi în teren, pentru a bloca jocul. Ca răspuns, Dorinel Munteanu a făcut câteva schimbări ofensive.

Meciul s-a intensificat puternic pe final de meci. Întâi, Adi Popa a avut o mare ocazie, în minutul 90, după contraatac. Șutul său a trecut însă pe lângă poarta lui Dur-Bozoancă. Apoi în minutul 90+3, Berisha a trimis pe lângă poarta lui Dincă, dintr-o poziție din care foarte puțini ar fi putut rata.

Steaua București – Oțelul Galați s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru ”militari”, care au câștigat chiar de Ziua Armatei și care rămân în continuare pe primul loc în Liga 2.

Suporterii steliști au fost nedreptățiți din nou

Jandarmeria a fost prezentă și ea la acest meci. A avut un comportament discriminatoriu și abuziv față de suporterii steliști, pe care i-a obligat să se legitimeze și să accepte să fie fotografiați, pentru a putea intra în stadion. Nu am găsit încă articolul de lege care îi permite jandarmeriei să acționeze în acest fel la un eveniment privat, pentru care suporterii steliști au cumpărat bilete.

Drept urmare, mulți suporteri steliști au preferat să nu intre la meci. Chiar și așa, Steaua București a avut parte din nou de o scenografie frumoasă făcută de Peluza Sud.