florin talpan

Din nou, Florin Talpan e singurul care luptă pentru Steaua

Astăzi a avut loc o nouă înfățișare în procesul în care Steaua București cere să îi fie recunoscut palmaresul. Cum presa a acordat mai mult interes acestui subiect, am putut să vedem din nou cum Florin Talpan e singurul care chiar luptă pentru Steaua.

După ce a ieșit din sala de judecată, Florin Talpan a acordat câteva interviuri. În ele, a vorbit despre problemele pe care i le fac oameni din MApN și din club, oameni care nu vor ca Steaua să câștige procesele cu Gigi Becali:

„Mai avem procese pe rol. Eu voi depune toate eforturile pentru a le câștiga, cu toate că am foarte multe persoane, inclusiv din conducerea MApN, care-mi fac numai zile negre. Practic, mi se interzice să depun înscrisuri noi în dosare, îmi trimit comisii de control, îmi verifică dosarele câștigate, că se cheltuiesc bani… este inadmisibil ca cei din conducerea MApN să nu realizeze importanța acestor dosare pe care eu le-am câștigat!

Să câștigi marca și numele Steaua București, practic să readuci Steaua acolo unde a fost, iar acum să trimită comisii de control ca eu să fiu sancționat, să fiu amenințat cu Parchetul pentru că s-au cheltuit foarte mulți bani? Îmi pun întrebarea: este trimis la Parchet cel care aduce Steaua înapoi, dar nu generalii care au dat Steaua și înalții demnitari? Mi s-a luat sporul pentru lucrări de excepții și acum.

A mai fost un așa-zis comandat, Hîncu, care mi-a luat la rândul lui din sporul ăsta. Dar nu e problemă, Dumnezeu e sus și le vede pe toate. Vreau să spun doar că și cu aceste piedici și rele la adresa mea, voi încerca să aduc clubul Steaua acolo unde îi este locul. Dacă eram luat în considerare și mi se dădea posibilitatea să lucrez, Steaua ar fi avut drept de promovare. Dar mi se interzic multe lucruri”

Ceea ce a spus Talpan nu a fost neapărat o noutate. Se știe de foarte mult timp că mulți oameni din MApN și din club încearcă să saboteze procesele pe care Steaua le are cu FC Fcsb, pentru a-i permite echipei lui Becali să pretindă în continuare că e Steaua, dar și pentru a-i da voie pe noul stadion al Stelei.

Oameni din MApN pun presiune ca Florin Talpan să nu își facă treaba în procesele dintre Steaua și Becali

Este rușinos însă că suporterii Stelei nu fac nimic pentru a-l apăra pe acest om care luptă singur pentru clubul pe care noi îl iubim. Talpan a fost lăsat singur și în războiul pe care i l-au declarat apropiații lui Becali, dar suporterii se așteaptă ca el să câștige tot. În afară de Steaua Liberă, nicio altă comunitate de suporteri steliști nu l-a susținut pentru poziția de comandant, deși toate aceste comunități se folosesc de domnul colonel și de declarațiile sale pentru a-și face imagine.

Talpan este persecutat, i se iau bani din salariu, bani pe care el chiar îi merită, și chiar e amenințat cu dosare penale. Dacă nici acum nu iau suporterii steliști atitudine, atunci putem spune fără jenă că Steaua și steliștii nu îl merită pe Florin Talpan.

În alte țări, suporterii ar fi început proteste sau măcar ar fi pornit o strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe acest om care a ajuns să plătească din propriul său buzunar pentru ca Steaua să poată depune documente în procesele pe care le are cu Becali:

„Aseară mă gândeam dacă să depun înscrisurile. Dar m-am gândit «Frate, este munca mea de 20 de ani, nu-mi pot bate joc de ea». Am mers de dimineață și am dat bani de la mine, în jur de 480 de lei, ca să fac aceste copii. Aseară nu aveam cartuș la imprimantă, am mers dimineață la un coleg, l-am rugat să-mi dea cartuș.

Este inadmisibil ce se întâmplă în acel club și în Ministerul Apărării Naționale! Nu sunt de profesie «xeroxist», să mă ocup de lucrurile astea. Cei din conducerea Armatei au stat 4 luni să-mi verifice mie dosarele câștigate, să-mi reproșeze că s-au făcut prea multe copii color. Asta este Armată?” a mai zis Talpan.

Câți dintre noi dau bani din propriul buzunar pentru ca angajatorului să îi fie bine? Câți acceptă să li se ia din bani fără ca munca lor să scadă din punct de vedere calitativ? NICI MĂCAR UNUL SINGUR!

Florin Talpan dovedește însă că el chiar se sacrifică pentru Steaua București, lucru pe care suporterii steliști îl fac doar la nivel declarativ, când merg pe stadion și cântă.

MApN acționează din nou împotriva Stelei

După ce i-a interzis Stelei să meargă la TAS în această vară, pentru a lupta pentru dreptul său de promovare în Liga 1, conducerea MApN a sărit din nou în ajutorul lui Burleanu. Fostul ministru Dîncu a dat, chiar în ultima sa zi ca ministru, un ordin prin care a modificat regulamentul de funcționare al clubului Steaua:

dîncu ordin steaua

Acțiunea face parte din ciclul ”noaptea, ca hoții”. A fost dată în ultima zi a lui Dîncu, pentru ca nimeni să nu îi poată pune întrebări sau să îl tragă la răspundere. Este însă o schimbare care îi face rău Stelei. Practic, această deschide drumul spre o nouă asociere, precum cea din 98. Adică, am lua-o din nou de la început. Este, în același timp, exact ce și-a dorit Răzvan Burleanu.

Dacă evenimentele din ultimele luni ne-au arătat ceva e că Burleanu și Dîncu nu sunt interesați de binele Stelei. Această schimbare de regulament trebuie văzută astfel cu ochi răi de suporterii steliști. Și în niciun caz nu trebuie să se permită ca Steaua să intre din nou într-o asociere cu părți dubioase.

”Modificarea care a avut loc în Regulamentul de Organizare și Funcționare al CSA Steaua București nu este bună pentru Steaua. Domnul ministru Dîncu a introdus-o probabil ca urmare a dezinformării apărute în presă, unde zilnic apar articole scrise cum că Steaua nu poate promova în Liga 1 din cauza Legii Sportului. Asta este o minciună. Doar regulamentul de licențiere îi interzice Stelei București accesul în Liga 1. Este vorba mai exact de alineatul 1, de la articolul 11 din Regulamentul de Licențiere a Cluburilor și de Fair Play Financiar. Acest alineat este unul discriminatoriu, pe care FRF ar trebui să îl schimbe imediat, deoarece ajută la formarea unei competiții închise, la care nu au accesul toate cluburile sportive din România. S-a și văzut de fapt că în Liga 2 sunt în acest moment 5 echipe, din cele 20, care nu pot promova în Liga 1 fix din cauza acestui alineat. E o dovadă cât se poate de clară că FRF trebuie să îl schimbe. Este o regulă care nu ajută deloc fotbalul. Ba chiar îi face rău, deoarece elimină transparența din fotbal. Și acesta este și motivul pentru care atât de multe echipe finanțate din bani publici ajung să falimenteze!

Steaua București nu trebuie să se asocieze cu nimeni și nici nu o va face. Nu avem de ce să o facem. Nu avem de ce să renunțăm la locul din Liga 2 pe care l-am câștigat cu atât de multă muncă în favoarea unei alte entități, care oricum nu ar fi Steaua București. Dacă am face acest lucru, am putea ajunge din nou în situația în care o altă societate ar cere ca ea să fie recunoscută drept Steaua București.

FRF trebuie să modifice acel regulament de licențiere, pe care oricum l-a modificat deja de multe ori, ca să elimine discriminarea și să permită accesul tuturor cluburilor sportive din România în prima ligă. Este inadmisibil ca, în 2022, în Europa, să existe astfel de practici discriminatorii și anticoncurențiale. FRF, prin decizia sa de a ne refuza accesul în Liga 1, încalcă legile concurenței, atât pe cea din țara noastră, cât și pe cea din UE. În ce campionat s-a mai întâlnit ca federația să îi interzică unui club să promoveze doar pentru că e deținut de stat? Și de ce să interzici accesul unui club deținut de stat într-o ligă unde cele mai multe cluburi sunt finanțate de stat. Această decizie a FRF nu are sens. Singura explicație pentru care FRF insistă ca toate aceste cluburi să treacă de la stat, la o formă de asociere este pentru că nu dorește transparență. Știți foarte bine că un club deținut de stat, precum Steaua, e obligat să comunice toate informațiile solicitate, inclusiv informații financiare. Cluburile finațate de stat, care joacă în Liga 1 sub forma unor asocieri, nu sunt obligate să comunice aceste informații financiare. Nu știm ce se întâmplă cu banii publici în momentul în care aceștia intră în conturile lor. Și e cât se poate de clar că acești bani sunt aruncați pe geam, din moment ce atât de multe echipe din Liga 1 au probleme financiare și se plâng că vor falimenta.

Steaua București nu va ajunge niciodată într-o asemenea situație, pentru că nu vom mai repeta greșelile pe care le-am făcut cândva. Vă aduc aminte că asociația AFC Steaua București, cea cu care clubul Steaua s-a asociat în 1998, s-a desființat cu datorii de 14 milioane euro la stat. Acei bani nu au mai fost recuperați niciodată,” a declarat Colonelul Florin Talpan pentru Steaua Liberă.

Florin Talpan este singurul care luptă pentru Steaua. Luptă pentru Steaua împotriva lui Becali, împotriva oamenilor politici, împotriva corupților, împotriva presei murdare. Suporterii steliști trebuie să vină alături de el și să îl susțină pentru a ajunge comandant al clubului. Omul acesta trebuie apărat în fața celor care vor să îi ia din salariu, să îi facă viața un iad și să îl forțeze să plece de la Steaua.

Fără el, clubul nostru este complet lipsit de apărare.

P.S.

Presa a tratat cu superficialitate o nemulțumire de-a lui Florin Talpan. Acesta s-a arătat dezamăgit că MApN este atât de pornit împotriva sa încât nu a dat voie nici măcar ca acesta să primească o uniformă. Pentru unii, asta a fost motiv de glumă. Alții au trecut cu vederea aceste cuvinte. Un lucru nu poate însă să fie negat: Florin Talpan a fost prezent azi la tribunal în uniformă militară, purtând o insigna cu stema Stelei pe piepte. Pe ambele le-a purtat cu cinste!