steaua unirea dej

Avancronică Etapa 13: Steaua – Unirea Dej

După dezastrul de săptămâna trecută, cu Viitorul Tg. Jiu, Steaua București se pregătește să joace în cel mai greu meci pe care l-a avut până acum, în acest sezon. Unirea Dej, revelația Ligii 2, vine în Ghencea cu scopul de a câștiga primul loc în clasament. Steaua București – Unirea Dej va avea loc luni, 7 noiembrie, de la ora 18:00.

În ciuda înfrângerii umilitoare de la Tg. Jiu, Steaua București a avut noroc etapa trecută. În afară de Unirea Slobozia, niciuna din primele 11 echipe din Liga 2 nu a câștigat. Unirea Dej a făcut egal cu Concordia Chiajna, acasă, și s-a apropiat la doar un punct de Steaua. Evident, nu a fost destul pentru a-i fura echipei noastre primul loc în clasament.

Unirea are însă planuri mari. În acest sezon, a fost învinsă o singură dată (Steaua a pierdut de două ori). A câștigat 7 partide și a terminat la egalitate alte 4 meciuri. Unirea Dej a marcat 22 de goluri până acum, având al doilea cel mai bun atac din competiție, după Steaua.

O veste bună este însă faptul că apărarea dejenilor este destul de poroasă. Unirea a încasat 15 goluri, cu unul mai mult ca Steaua. Steaua, însă, a încasat 8 dintre cele 14 goluri primite în doar 2 partide, cu Tg. Jiu și Csikszereda.

Cum cele două echipe sunt în forme asemănătoare, se poate spune că Steaua București este favorită, având în vedere că joacă acasă. Dejenii nu trebuie subestimați însă. Și alte echipe i-au tratat la fel și s-au trezit fără cele 3 puncte.

Unirea Dej e o echipă tânără, care știe să muște

Unirea Dej în meciul cu Concordia Chiajna: Cl. Chindriș – Dav. Maftei (Fulga 54′), Buta, Burdeț, Roș – Chira (Al. Militaru 62′), Kereki (cpt.), Ad. Pop (Gîț 54′), Cocian, Al. Pop (Vl. Bogdan 89′), Greu (Blaj 54′)

Rezerve neutilizate: Railean – Vomir, Frăsineanu, Andr. Pop.

Antrenor: Dragoș Militaru

O echipă tânără, cu niciun jucător peste 30 de ani și doar 2 fotbaliști peste 27 de ani, Unirea Dej a avut evoluții bune în întreg sezonul. Cel mai slab loc ocupat a fost locul 6. Însă, din etapa 10, echipa din Dej ocupă doar locul 2.

Punctele forte ale dejenilor sunt antrenorul Dragoș Militaru, un antrenor foarte tânăr, de doar 32 de ani, și golgheterul echipei, Angelo Cocian. Cocian e un mijlocaș ofensiv în vârstă e 22 de ani. Având 1,80 înălțime și o cotă de 150 de mii de euro, acesta a marcat 8 goluri în acest sezon, adică aproape o treime din toate golurile marcate de echipa sa. Angelo Cocian este al doilea golgheter al Ligii 2 în acest moment, după Bogdan Chipirliu, care a marcat 11 goluri.

Steaua București nu își permite să se împiedice

După rușine cu Viitorul Tg. Jiu, e doar normal ca Steaua să își ia revanșa față de suporteri. Orice alt rezultat în afara victoriei nu este acceptat.

Cel mai probabil, Oprița va folosi în meciul cu Unirea Dej următoarea echipă:

Steaua București: Dincă – St. Drăghici, Gugu, Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa, Enceanu, Bărbulescu, Bodișteanu – Chipirliu, Chunchukov

Unirea Dej are energie, dar nu și experiență. La acest capitol, Steaua stă mult mai bine. Aceasta poate să fie și cheia victoriei echipei noastre în acest meci. Mai important ca orice e însă ca jucătorii noștri să trateze cu seriozitate meciul.

Meciul Steaua București – Unirea Dej va fi transmis pe Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

Forza Steaua!