viitorul steaua 4 3

Viitorul Tg. Jiu – Steaua București, 4-3 (1-2)

Meciul cu Viitorul Tg. Jiu ar fi trebuit să fie unul foarte ușor pentru Steaua București, echipă care venea după 4 victorii consecutive și care întâlnea o echipă care a pierdut fiecare din ultimele sale 4 meciuri. Nu a fost așa. Steliștii și-au făcut meciul greu singuri, cu neatenția și superficialitatea care au cauzat atât de multe probleme echipei în acest sezon. În cele din urmă, au pierdut rușinos, deși au condus cu 2-0.

Viitorul Tg. Jiu: Krupenschi – Dănescu, Ad. Stoian, Rogac, Al. Băican – Vl. Toma, Brînzan, Țegle, Răsdan (cpt.) – Dodoi, Cl. Dragu

Rezerve: Opric – Chelariu, Pîrcălabu, Godja, Banu, Vespe, Al. Dulca, P. Mitrică, Geană

Antrenor: Florin Stîngă

Steaua București: Dincă – St. Drăghici, Al. Sabău, Ad. Ilie, Corbu – Ad. Popa (cpt.), Balgiu, Șt. Pacionel, Al. Sima – Chipirliu, Chunchukov

Rezerve: H. Iancu – Mihăescu, Em. Pacionel, Erhan, Calestru, Enceanu, D. Oroian, A. Trică, Bustea

Antrenor: Daniel Oprița

Steaua București a început foarte bine partida, marcând primul gol în poarta celor de la Viitorul Tg. Jiu chiar în minutul 10. Adi Popa a bătut un corner de pe dreapta, mingea a ajuns în careu la Adi Ilie, acesta a trimis-o la Chipirliu cu ajutorul unui adversar iar golgheterul Stelei și al Ligii 2 a înscris fără probleme, de lângă bară.

Steaua a controlat restul primei reprize și a reușit să mai marcheze un gol, în minutul 44. Chunchukov a fost faultat în careul gorjenilor, arbitrul a dat penalty și Chipirliu a înscris din nou.

Din păcate, scorul partidei Viitorul Tg. Jiu – Steaua București nu a fost 0-2 la pauză. Steliștii s-au relaxat imediat după golul 2 și, la faza următoare, a luat gol. Răsdan a bătut un corner de pe dreapta, Stoian, fundașul Viitorului, a fost lăsat singur în careul stelist, s-a înălțat și a înscris.

De aici, totul a luat-o în jos pentru Steaua. Imediat după pauză, Viitorul a marcat din nou. Țegle a trimis un șut-centrare de pe stânga, Dragu s-a demarcat în careul Stelei, a deviat cu capul, Dincă s-a bâlbâit și mingea a intrat în poartă.

Au urmat minute bune în care Viitorul Tg. Jiu a dominat jocul. În cele din urmă, atacul Stelei s-a trezit, dar doar puțin. A încercat să pună presiune pe apărarea gorjenilor, însă acțiunile ofensive ale steliștilor au fost de tot râsul.

Am spus că atacul s-a trezit puțin, deoarece aprarea a continuat să fie absentă. Dacă fundașii steliști ar fi rămas la cabine după pauză, jocul ar fi fost același. Nu a fost astfel o surpriză când Viitorul Tg. Jiu a făcut 3-2. După o acțiune a lui Răsdan, mingea a ajuns la Dodoi, care a intrat în careu și a marcat cu latul. Viitorul Tg. Jiu a revenit de la 0-2 și nu s-a oprit aici. A marcat pentru 4-2 în minutul 84.

Enceanu a pierdut o minge la centrul terenului, Sabău s-a împiedicat singur și și-a pierdut adversarul direct, pe Dulca, care a înaintat și care l-a executat pe Dincă fără nicio reținere.

De abia în acest minut s-a trezit și Steaua. A atacat și a marcat din nou, prin Trică, în minutul 88. N-a fost însă destul. Steaua a pierdut rușinos la Tg. Jiu, unde Pandurii, care au marcat doar 10 goluri în primele 11 etape, au marcat de 4 ori în poarta lui Dincă.

Înainte de această etapă, Steaua a fost echipa cea mai în formă din Liga 2. Viitorul Tg. Jiu, în schimb, a fost echipa în forma cea mai slabă. Ce s-a întâmplat, așadar? Jucătorii trebuie să dea niște explicații. La fel și Oprița, care a ales să experimenteze în apărare.

Norocul face însă ca Steaua să nu piardă primul loc din liga 2, în ciuda înfrângerii rușinoase. La Dej, Unirea a terminat la egalitate cu Concordia și s-a apropiat la un punct de Steaua. Cele două echipe se vor întâlni etapa viitoare, într-un meci care va decide ocupanta primului loc.