concordia steaua

Avancronică Etapa 14: Concordia – Steaua

Dacă va câștiga partida de la Chiajna, cu Concordia, Stelei îi va fi aproape imposibil să mai piardă primul loc în acest an. Meciul cu Concordia este ultimul meci greu din 2022.

Steaua este chiar și așa favorită. Echipa noastră a câștigat 3 puncte importante etapa trecută, când a învins Unirea Dej cu 2-0, și are 4 victorii în ultimele sale 5 partide. Concordia, chiar dacă e un adversar incomod, este de abia pe locul 11. Are 2 victorii, 2 înfrângeri și un egal în ultimele sale 5 partide. Este o echipă imprevizibilă, care poate obține rezultate bune în deplasări grele, dar care poate să și piardă neașteptat.

După un egal mare la Dej, Concordia a pierdut chiar acasă, cu FC Brașov SR, scor 0-1. Antrenorul Eugen Trică a folosit următoarea echipă:

Concordia: Chesneau – R. Simion, Palmeș (cpt.), Stănică (Leo. Alexandrescu 73′), Bușu – Codrea, Pațurcă (Vl. Mihalcea 82′) – Mustacă (Ad. Voicu 73′), Ghimfuș (Burcea 46′), Llullaku – Rusescu (Ndiaye 59′)

Rezerve neutilizate: Duțu – Maric, Cierpka, Skytte

Se poate observa chiar din lista de jucători de mai sus că Concordia folosește o combinație de jucători tineri și fotbaliști experimentați, cu rezultate bune la nivelul Ligii 1. Vedetele sunt Rusescu și Llullaku, care, deși au trecut bine de 30 de ani, încă mai pot produce surprize.

Pentru Steaua, asta nu e neapărat o veste rea. Dacă reușește să îi blocheze pe cei doi, va avea un meci foarte ușor. Concordia e o echipă care nu marchează foarte mult, dar care încasează măcar un gol pe meci. Echipa din Chiajna are 6 înfrângeri din cele 13 meciuri jucate în acest sezon.

Pentru a-și face meciul ușor și pentru a câștiga, Steaua trebuie doar să îi blocheze pe cei doi fotbaliști ofensivi ai Concordiei și să aplice în mod constant presiune pe defensiva ei. Inevitabil, aceasta din urmă va ceda. Nu are cum să reziste în fața celui mai bun atac din ligă.

Oprița nu se poate baza pe Balgiu, eliminat cu Unirea Dej. Cel mai probabil, va folosi următorul 11:

Steaua București: Dincă – Corbu, Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa (cpt.), Șt. Pacionel, Enceanu, Bodișteanu – Chunchukov, Chipirliu

Meciul Concordia Chiajna – Steaua București va avea loc vineri, 11 noiembrie, de la ora 18:00. Partida va fi transmisă de Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.